Dyche etter Charlton-tapet

Sjefen var lite tilfreds med dommeren etter flere uforklarlige avgjørelser som førte til at the Clarets måtte dra hjem med hodet senket og tre poeng fattigere.
De lilla- og lyseblå måtte spille 75 minutter med ti mann og selv om avgjørelsen om sette Kieran Trippier av banen var riktig, så var det mangelen på respons fra dommeren utover i kampen som var det mest hjerteskjærende. Rob Hulse plasserte albuen i ansiktet på kaptein Jason Shackell – en situasjon som i 90% av tilfellene fører til direkte rødt kort – uten konsekvenser og kun et frispark.

– Jeg mener straffen var litt ofr hard, en slik er reglementet – selv om jeg har sett på reprisebildene og det var ballen som traff hånda og ikke omvendt, sa Dyche. Han gjenopptok sin posisjon på linjen og hadde akkurat armene i siden – det er tøffe avgjørelser og man får de imot seg med jevne mellomrom – men dommeren tok avgjørelsen og debatten pågår.

– De fikk sine, noe vi ikke gjorde når keeperen gikk utenfor sitt felt og berørte ballen, men ser vi bort fra disse hendelsene, så er det viktig at troppen opprettholder fokuset og bygger på det som gjør oss sterkere. Det er en stor fremtid i disse prestasjonene og vi spile mot en mer enn verdig utfordrer og selv om resultatet ikke gikk vår vei så føler jeg spillerne var fantastiske.

– Jeg mener de jobbet hardt og det var mange positive aspekter å trekke frem, noe som er rart å si etter å ha tapt 1-0, men fansen ga spillerne stående applaus som er et tegn på respekt for det de så på banene. Jeg sa til guttene etter kampen at jeg ikke bare var stolt over lagånden, men også over måten de spilte på, vi snakket om stolthet, lidenskap og lagånd og om fansen og hvordan de fikk se det de kom for å se.

Vi ønsker å være en del av toppen og vi kontrollerte store deler av kampen, selv med ti mot elleve som er et godt tegn. Spillerne legger fundamentet for fremtiden, ikke bare på det individuelle plan, men også som lag og det er svært positivt, avsluttet Dyche.