Tradisjonen lever videre med tre nye poeng

(Hull 0-1 Burnley): The Clarets hadde et lite overtak på Hull i åpningsminuttene og skapte mange fine sjanser, men de tilreisende måtte vente nesten 40 minutter før de kunne slippe jubelen løs etter et Dean Marney-mål. Etter sidebytte fikk Burnley noen sjanser, men derfra og utover dreide det meste seg om Hull som dominerte annen omgang med et enormt press og flere sjanser. Burnley kunne fryde seg over tre viktige poeng og holder dermed liv i tradisjonen på KC Stadium.

The Clarets gjorde tre endringer i forkant av kampen og i jakten på nok et godt resultat mot tigerne. David Edgar erstattet Kieran Trippier (karantene), mens Ross Wallace erstattet Junior Stanislas og Ben Mee ble tatt inn i varmen igjen til fordel for Danny Lafferty. Hjemmelaget som har vunnet de tre siste hjemmekampene, lot som forventet leiesoldat og keeper David Stockdale få sin debut etter overgangen fra Fulham.

Frisk åpning og gode sjanser

Hjemmelagets Olofinjana fikk den første sjansen, men verken han eller Ross Wallace og Martin Paterson på motsatt side klarte å bryte gjennom et tettpakket forsvar. Tigerne gjorde hjemmeleksen sin og satt ikke mindre enn tre spillere til å markere Charlie Austin – noe som uti kampen skulle vise seg å være feil strategi.

Etter ti minutter fikk the Clarets sin første kjempesjanse når Paterson leverte en flott ball til toppscorer Charlie Austin som fikk to forsøk på å sende gjestene i ledelsen, men leiesoldat Stockdale i Hull-buret hadde refleksene i behold og avverget begge gangene.

Lidenskapelige Ben Mee ofret seg og fikk som vanlig en smell etter kvarteret, men reiste seg opp like etter og spilte videre. Ross Wallace var instrumental i the Clarets’ andre kjempesjanse etter 25 minutter, men Stockdale presterte nok en kjemperedning i det Austin atter en gang var noen hårstrå unna nettkjenning.

Etter halvtimen spilt ble var det Hull som begynte å komme til og skapte stadig mer, men verken Quinn Olofinjana eller Aloku maktet å bryte gjennom Burnley-forsvaret. Ross Wallace viste magi i det 39.minutt som fosset fremover på høyresiden, fikk et overblikk og la inn kula til Dean Marney som ikke gjorde noen feil foran Stockdale og sendte ballen perfekt i hjørnet. Mot slutten av omgangen leverte Austin en flott ball til Chris McCann, men midtbanespilleren sløste bort kjempesjansen og det var det siste som skjedde før dommer Sutton blåste av til pause.

Tidlige bytter og farlige tigere

Like før dommeren blåste i gang kampen, valgte Steve Bruce noe overraskende å ta ut Olofinjana og Bruce (smell), noe som førte til nytt system og spillestil fra Hull (4-4-2). Bytter eller ei, så fikk Burnley tre hjørnespark på rappen, men ingen klarte å utnytte dødballene og øke ledelsen. Hjemmelaget satset etterhvert stadig mer og sendte stadig fler offensive bein mot Burnley, men the Clarets sto imot presset og benyttet selv muligheten til å true tigerne.

Etter timen spilt virket Burnley å ha knekt Hulls nye taktikk og spillestil, men det hindret ikke tigerne i å flekke tenner; the Clarets fikk tildelt sitt syvende hjørnespark som ble snappet opp i George Weah-stil og plutselig kontret Hull med tre mot en. Stemningen økte øyeblikkelig og fansen forventet en utligning, men ble ikke annet enn skuffet når Koren fikk ballen i offside – til Burnleys store lettelse.

Tigerne presset stort, skapte flere kjempesjanser og fikk Burnley til å trekke seg bakover, noe manager Dyche på sidelinjen ga klart uttrykk for at ikke var ønskelig. Manageren satt inn friske bein og hadde tre angripere på banen det resterende kvarteret. Hjemmelaget fortsatte presset der de jaget en scoring og flere Hull-spillere fikk mulighet til å utligne.

Burnley fikk sin første store mulighet i annen omgang takket være Sam Vokes i det klokken viste 85 spilte minutter, men innbytteren klarte ikke å få stortåa på ballen foran et nærmest åpent mål.

Sluttminuttene var anspente, nervøse og ikke minst nervepirrende for samtlige av de vel 17.000 som var på KC Stadium. Tigerne øynet en sjanse når fjerdedommeren viste fire tilleggsminutter, men Burnley ga bokstavelig talt alt og stoppet det som var med alle mulige (lovlige) metoder.

Det ble litt bekymringsfullt når Dean Marney fikk en smell i sluttminuttene og måte av banen for behandling, noe som førte til ytterligere anspenthet og grå hår. Men the Clarets kunne virkelig slippe jubelen løs i det dommeren blåste av kampen og Sean Dyche kunne glede seg over sin første borteseier som Burnley-manager.

Hull: Stockdale, Rosenior (Proschwitz 68) , Chester, Bruce (Meyler 45), Olofinjana (Brady 45), Faye, Elmohamady, Koren, Simpson, Aluko, Quinn
Innbyttere: McKenna, Evans, McLean, Jakvpovic

Burnley: Grant, Edgar, Mee, Duff, Shackell, Stock (Vokes 75), Marney, McCann, Austin (Bartley 87), Paterson, Wallace (Ings 75)
Innbyttere: Bartley, Lafferty, Stanislas, O’Neill, Jensen
Gule kort: Austin 40, McCann 70, Paterson 90+4, Marney 90+4

Dommer: Gary Sutton