Kontroversielt tap på City Ground

(Nottingham Forest 2-0 Burnley): Oppgjøret på City Ground var preget av to lag som ikke fikk til nevneverdig mye og manglet en del når det kom til avslutningene, noe som førte til en målløs første omgang. Målene kom i annen omgang og det var hjemmelagets Blackstock som på kontroversielt vis sørget for å sende hjemmelaget i gledesrus like før timen. Til tross for offensive bytter av Sean Dyche, så var det Billy Sharp som sørget for å gjøre dagen ytterligere lei for the Clarets med kvarteret igjen.

Danny Lafferty erstattet skadde Ben Mee, mens Joseph Mills fikk en benkeplass på City Ground i jakten på the Clarets tredje strake uten tap. Hjemmelaget derimot ville unngå å tape for tredje gang på rad og kalte tilbake Dexter Blackstock, Henri Lansbury og Lewis McGugan i startoppstillingen.

Kampens første sjanse kom naturligvis av Charlie Austin etter halvannet minuttet spilt i det et tilbakespill fikk en vel stor sprett og havnet bak forsvaret som toppscoreren snappet opp og fosset fremover, men avslutningen var ikke god nok og ballen ble sendt til side for mål. Lewis McGugan sto for hjemmelagets første halvsjanse, men også han sendte kula høyt og langt over buret.

The Clarets fikk det ikke til å stemme i åpningskvarteret med flere feilpasninger, noe som satte gjestene i flere situasjoner som kunne ha endt fatalt, men forsvaret ryddet opp.

Sean Dyches menn kom etterhvert mer inn i kampen og skapte flere muligheter som kunne ha endt med nettkjenning, men manglet hell i den avgjørende biten. Forest økte presset midtveid i omgangen der et billig frispark fra farlig posisjon og endte i to hjørnespark, men fikk ikke hull på byllen.

Kontringene var gode og besto av godt oppspill, men ingen av lagene fikk det til foran motstanderens keepere som ikke hadde mye å gjøre, men stilte opp når det trengtes mest. Burnley skapte en del i sluttminuttene, men hadde ikke flaksen på sin side og i det dommeren blåste av omgangen kunne lagene konstatere at det var en svak omgang med halvhjertede forsøk som manglet det lille ekstra.

Annen omgang startet startet med litt mer entusiasme og litt mer press fra begge lag, men de store sjansene uteble. Hjemmelaget ble tildelt et hjørnespark like før timen som traff hodet til Dexter Blackstock – angriperen bokstavelig talt klatret på kaptein Shackell og satte ballen i mål, 1-0 etter 59 minutter. The Clarets svarte nesten umiddelbart anført av Lafferty som la inn til Austin, men som ikke klarte å utnytte sjansen godt nok.

Minutter senere valgte Dyche å endre formasjon og spillere ved å sende utpå Sam Vokes og endre formasjonen til 4-4-2 som ga ensomme Austin mer støtte på topp. Innbytteren viste seg fram nesten umiddelbart etter at Austin la inn en flott ball til tårnspissen, men ballen endte like utenfor og de tilreisende holdt pusten. Etterhvert ble Junior Stanislas erstattet med Martin Paterson.

Byttet hjalp lite for det var Billy Sharp som sørget for å sette inn kveldens andre og sitt sjette for sesongen etter å ha fått en fin ball og avsluttet på enkelt vis med kvarteret igjen. Danny Ings ble sendt utpå med ti minutter igjen av kampen og planen var klar; angrip. Innbytterne satt sitt preg på kampen med godt samspill, men manglet styrken og nøyaktighet i avslutningene – dermed endte det med tap på City Ground.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Duff, Shackell, Stock (Vokes 64), McCann, Marney, Austin, Paterson (Stanislas 72), Wallace (Ings 79)
Innbyttere: Edgar, Bartley, Mills, Jensen
Gule kort: McCann 40, Duff 64, Marney 88

Nottingham Forest: Camp, Harding, Hutton, Ward, Collins, Gillett (Moussi 65), McGugan (Guedioura 73), Reid, Lansbury (Cohen 59), Blackstock, Sharp
Innbyttere: Darlow, Ayala, Majewski, Coppinger
Gule kort: Sharp 78, Cohen 90+1

Dommer: Mark Heywood
Tilskuere: 19,672 (926 Burnley)