Cup-eventryet over

Burnley logo storbarnsley fc(Barnsley 1-0 Burnley): En tam første omgang på Oakwell besto av flere, dueller, frustrasjon og en utvisning av Brian Stock sendte lagene i garderoben målløse. Barnsley var mest på hugget etter sidebytte og presset stort ved flere anledninger, men fant ikke mye rom hos Clarets-forsvaret som virket å ha kontroll. Manageren lot Dane Richards få sin debut i engelsk fotball og vingen viste veldig positive takter på kanten med sin hurtighet som skapte problemer for motstanderen. Mot slutten av kampen sørget innbytter Danny Rose for kampens eneste mål etter en tabbe av Brian Jensen.

Sean Dyche gjorde tre endringer i startoppstillingen; Dean Marney og Keith Treacy fikk begge starte oppgjøret mot Barnsley, samtidig som keeper Brian Jensen voktet buret. Som forventet var C.McCann, M.Paterson, C.Austin og B.Mee ute, noe som åpnet for Wes Fletcher og Dane Richards på benken – mens Marlon Harewood erstattet Craig Davies for hjemmelaget.

The Clarets første fine offensiv kom etter åtte minutter når en fin oppbygging av Danny Ings spilte fri Sam Vokes, men angriperen klarte ikke å plassere foten på ballen og sendte kula utenfor. Hjemmelaget prøvde også å vise tenner, men manglet det lille ekstra når de nærmet seg Burnleys forsvarslinje og åpningskvarteret var for det meste kontrollert av the Clarets.

Kampen ble litt amper midtveis i omgangen under et frispark og etterfulgt minutter senere med en kaptein-duell som også førte til utveksling av visse ord som krevde dommerens oppmerksomhet.

Mot slutten av omgangen ble det mer fysisk og spillet fikk et noe mer «skittent» preg bestående av et Barnsley-lag som økte presset og Brian Stock ble tildelt sitt andre gule kort i det 37.minutt når midtbanespilleren holdt igjen O’Brien og dommeren hadde ikke annet valg enn å sende den tidligere Doncaster-spilleren av banen.

Hjemmelaget enset muligheten og sendte avgårde flere angrep mot Burnley-buret, men veteranen Jensen har vært med på leken før og med god støtte foran seg var det vrient for the Tykes å få hull på byllen i det dommeren blåste av omgangen. Nærmest var Scott Golbourne like etter fulltid etter en flott levert ball fra Harewood, men venstrebacken fikk panikk i feltet og sendte ballen utenfor.

Som forventet måtte Dyche sette på en defensiv midtbanespiller etter at Stock ble sendt av banen og annen omgang startet med et bytte der Keith Treacy ble ofret til fordel for David Edgar.

Hjemmelaget virket å ha god kontroll det første kvarteret av annen omgang og kom til et par muligheter som kunne ha endt med mål, men en blanding av mangel på flaks og godt forsvarsarbeid av Burnley gjorde at det sto likt i det kampen passerte timen.

Sam Vokes var en konstant trussel, men fikk ingen enkel jobb på topp selv om the Tykes tidvis virket uorganiserte og ble ved et par anledninger nesten straffet for litt slurv. Like etter timen kom tårnspissen til en god sjanse etter å ha blitt foret av Ross Wallace, men waliseren sendte kula like utenfor Luke Steeles bur.

Manager Dyche valgte å la Dane Richards få sin debut etter 69 minutter og jamaicaneren brukte ikke ikke mange sekundene til å utnytte sin hurtighet og skapte to hjørnespark for de lilla- og lyseblå i løpet av kort tid. Det var på ingen måte en underholdende kamp på Oakwell fra the Clarets side som måtte plante bena godt på bakken og stå imot motstand fra the Tykes.

Hjemmelaget sendte utpå Danny Rose og unggutten sendte the Tykes i føringen på sin første ballberøring etter at Brian Jensen rotet det til i eget felt og ballens først traff stanga før den spratt ut til Rose som nettet i det 86.minutt. The Clarets satte inn storoffensiv og jaget en utligning, men klarte ikke å bryte gjennom og dermed er det over og ut i årets cup.

Burnley: Jensen, Trippier, Lafferty, Duff (Bartley 83), Shackell, Stock, Marney, Treacy (Edgar 46), Wallace (Richards 69), Ings, Vokes
Innbyttere: Stanislas, O’Neill, Fletcher, Grant
Gule kort: Stock 25 + 37
Røde kort: Stock 37

Barnsley: Steele, Dawson, Cranie, McNulty, Perkins, Golbourne, Kennedy (Cywka 68), O’Brien, Stones, Harewood (Lazarus 85), Dagnall (Rose 82)
Innbyttere: Foster, Etuhu, Hassell, Alnwick
Gule kort: Harewood 25, McNulty 88

Dommer: Paul Tierney