Tap og kontroverser på Turf Moor

BirminghamBurnley logo stor(Burnley 1-2 Birmingham): The Clarets hadde en svak første omgang, skapte et fåtall sjanser og lot gjestene sette inn kampens første mål takket være Curtis Davies. Dommeren var ingen populær mann på Turf Moor grunnet sine svake og kontroversielle avgjørelser som tydelig frustrerte fansen.

Annen omgang startet betraktelig bedre og Ross Wallace utlignet på straffespark, men Burnley ble ytterligere frustrert når Marney ble sendt av banen like etter timen. Det ble en tøff kamp den siste halvtimen og begge kunne ha tatt ledelsen, men det var Marlon King som utgjorde forskjellen ett minutt før fulltid.

Det var usikkerhet i forkant av kampen om værforholdene var akseptable til å spille grunnet snøværet, men det gikk heldigvis bra og Sean Dyche sendte ut et uendret lag i jakten på nok en seier. Charlie Austin var nære, men både han og Michael Duff er fortsatt på sidelinjen. Eneste endringen var Dane Richards som erstattet Marvin Bartley på benken og det ble et gjensyn med tidligere Clarets-spillerne Steven Caldwell og Wade Elliott som fikk en hyggelig velkomst på Turf Moor.

Kampen første sjanse kom etter fem minutter når Wallace fosset på kanten og på herlig vis la inn lærkula som Ings traff med hodet, men angriperen fikk ikke nok styrke på headingen og sendte ballen rett på Butland. The Clarets fulgte opp med en kollektiv oppbygging like etter, men forsvaret – anført av Caldwell – ryddet opp.

City-laget nølte ikke med å flekke tenner og kom til noen avslutninger, men fikk ikke hull på byllen innen åpningskvarteret var spilt og det var mest på hjørnespark gjestene skapte sjanser. 21.minutter var spilt  når the Blues ble tildelt hjørnespark og Curtis Davies som sendte ballen i nettet bak Lee Grant på deres første målsjanse.

Trippier og Lafferty jobbet på kantene, men deres innlegg var ikke like presise som alltid og the Clarets manglet det lille ekstra fremover mot et Birmingham-forsvar som virket å ha god kontroll.

Dommeren ble ikke populær når Robinson klippet ned Danny Ings like etter halvtimen og gjorde seg fortjent til både et frispark og gult kort, men valgte å la City spille videre til fansen tydelige misnøye. Minutter senere var det Gomis som kom alt for sent i en takling mot , men også her valgte dommeren å ikke gi kort i en situasjon som var helt lik hvor Wallace fikk kort fem minutter tidligere.

Junior Stanislas prøvde å bryte spillets gang i det 36.minutt, men innlegget var litt for svakt og gjorde det vrient for Chris McCann på motsatt ende som ikke klarte å overliste keeper Butland. Kampen ble ikke bedre når Hall regelrett falt på linjen – uten noen form for kontakt – og ble på mirakuløst vis tildelt et frispark, noe som fikk manager Dyche til å ta en prat med fjerdedommeren.

I sluttminuttene var det Ings og McCann som viste magi med et flott samspill, der sistnevnte ladet kanoen og sendte avgårde en salve som gikk rett på keeperen, men the Clarets hevet spillet sitt. Marney, Vokes og Ings ga alle et forsøk, men heller ikke de klarte å utligne. Dommeren fikk fortjent pipekonsert på overtid når Marney vant en rettferdig duell mot Hall hvor midtbanespilleren traff ballen, men ble tildelt frispark imot.

Det ble ingen endringer etter sidebytte, men Sean Dyche endret litt på taktikken og plasserte Ross Wallace like bak Sam Vokes og Ings på kanten. Endringen ga nærmest umiddelbar effekt og the Clarets fikk sitt første hjørnespark to minutter uti omgangen, men det var Danny Ings som kom nærmest utligning fem minutter senere. Dypt på egen banehalvdel sendte Trippier en lang pasning til Vokes som stusset ballen videre til Ings og angriperen lurte unna keeper Butland, men skuddet traff stangen og spratt ut.

I et timen var spilt ble Dean Marney sendt av banen etter en duell med Robinson som dommeren tydeligvis mislikte og ga direkte rødt kort selv om midtbanespilleren traff ballen og spilleren sto på bena etter duellen.

52 minutter var spilt når Junior Stanislas viste magi med et flott innlegg og Vokes sendte ballen på Butland som måtte sende ut til hjørnespark. Klabb og babb fulgte og i det ballen ble sendt i feltet ble Stanislas dratt ned av Robinson og dommeren pekte på krittmerket; Ross Wallace gjorde ingen feil og utlignet for hjemmelaget i det 56.minutt.

Like etter timen ga dommeren direkte rødt kort til Dean Marney etter en hard takling på Robinson og Burnley uttrykte klar misnøye med avgjørelsen, ettersom midtbanespilleren traff ballen og motspilleren sto på bena etter duellen. The Clarets kunne ikke annet enn å bite i det sure eplet og fortsette å jobbe videre med en mann mindre på banen, men viste ingen tegn til å ta til takke med kun ett poeng på eget gress.

Gjestene flekket tenner ved noen anledninger, men det var de lilla- og lyseblå som skapte mest og kunne ha tatt ledelsen flere ganger, men ble møtt av et stødig City-forsvar og en god keeper Butland. Noen bytter og sjanser jevnet kampen seg litt ut og Burnley-forsvaret måtte vise karakter i det gjestene satte inn storoffensiven.

Ett minutt før fulltid leverte innbytter Zigic et fint innlegg og høyest i luften var sterke Marlon King som sendte gjestene i føringen på volley. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter som ga Burnley håp, men de lilla- og lyseblå fikk en tøff jobb og gikk dermed på årets første tap.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Edgar, Shackell, McCann, Marney, Wallace (Stock 78), Ings (Treacy 89), Vokes, Stanislas (Paterson 82)
Innbyttere: Richards, O’Neill, Long, Jensen
Gule kort: Wallace 27
Rødt kort: Marney 61

Birmingham: Butland, Caddis, Caldwell, Davies, Robinson, Burke, Gomis, Elliott, Hall (Redmond 54), King, Reilly (Zigic 69)
Innbyttere: Mullins, Morrison, Doyle, Hancox, Lovenkrand

Dommer: Darren Drysdale
Tilskuere: 11,576 (418 Birmingham)