Trist tap på sørkysten

Burnley logo storBrighton and Hove Albion FC(Brighton 1-0 Burnley): En spennende kamp på Amex Stadium ga hjemmelaget ledelsen etter 20 minutter, men det var Burnley som skapte flest sjanser og burde ha ledet til pause. Lancashire-laget styrte annen omgang og gjorde mer enn nok til å både redusere og ta ledelsen, men ble møtt av en keeper som med flere kjemperedninger avverget det som ble sendt mot Seagulls-buret.

Keith Treacy ble tatt inn i varmen igjen og fikk sin andre start for the Clarets denne sesongen som erstatter for Martin Paterson, mens Danny Ings ble friskmeldt og returnerte til benken. Unge Kevin Long som imponerte i forrige runde, fikk igjen tillit fra start og spilte ved siden av kaptein Shackell i hjertet av forsvaret.

Det var en livlig start på the Amex Stadium med to lag som et viktig mål; 6.plassen som holdes av Middlesbrough. Forsvarer Kevin Long viste atter en gang positive ferdigheter som midtstopper og var instrumental med flere viktige klareringer i farlige situasjoner.

Åpningskvarteret bød på positiv fotball og begge lag hadde sine sjanser, men de gangene hjemmelaget klarte å skape noe, så var det overraskende nok på høyrekanten som Trippier skulle ha styr på. Det må sies at Orlandi gjorde en god jobb med å isolere høyrebacken og hindre hans offensive løp ved å utfordre defensivt.

Hjemmelaget bygget opp et pent angrep der en umarkert David Lopez fikk servert ballen på sølvfat etter at høyresiden feilet defensivt og den spanske midtbanespilleren enkelt kunne putte ballen i nettet etter 20 minutter. The Clarets’ spill hevet seg og gjestene skapte flere sjanser i løpet av kort tid, men møtte på verdig motstand som ryddet opp.

Burnley kom til flere sjanser av kaptein Shackell, men det ble en redning på streken og en utrolig kjemperedning av keeper Kuszczak. Hjemmelaget svarte med å utnytte Kieran Trippier på kanten og kom til flere sjanser som på en annen dag kunne ha endt i målet, men til Burnleys forsvar så spilte de ikke dårlig.

Like før annen omgangen startet ble Danny Ings satt utpå for å støtte Kieran Trippier. I det dommeren blåste i gang annen omgang var Burnley øyeblikkelig i angrep og truet the Seagulls – uten hell.

Kampen fikk en annen vinkling etter byttet til pause og Burnley fikk tid og rom til å presse hjemmelaget med flere gode innlegg mot Charlie Austin som utfordret keeper Kuszcak gang på gang, men polakken sto stand. Innleggene haglet mot Kuszcak som fikk nok å gjøre med Lafferty, Trippier, Treacy og Ings som alle sendte ballene mot Austin.

Like etter timen valgte Gus Poyet å ta ut Orlandi som storspilte i hele første omgang og sørget for å frustrere blant annet Trippier, men ble erstattet av toppscorer Mackail-Smith – byttet sendte ut et klart signal at det var Burnley som styrte showet på Amex Stadium.

Det ble et noe overraskende bytte kort tid etter når Marvin Bartley ble satt inn for Dean Marney. Burnley jobbet stadig mer med Brighton-forsvaret og kom til en dobbel-sjanse kort tid etter byttet der Austin og Ings kunne ha utlignet, men ikke hadde flaksen på sin side.

The Clarets jobbet hardt, jaget en fortjent utligning og satte inn sitt siste våpen mot the Seagulls; Sam Vokes. Hjemmelaget fikk omgangens første sjanse i det 82 minutt når McCann felte Vincentre like utenfor feltet som var på løp og fikk gult kort for hendelsen. Angriperen ladet kanonen og sendte avgårde en salve, men ballen kun traff muren.

Gus Poyet ville dra i land seieren ved å bytte ut spissen Vincentre med forsvarer Gordon Greer i sluttminuttene og roet ned spillet, men Burnley ville det annerledes og økte trykket mot Kuszcak – uten hell.

Burnley: Grant, Trippier, Lafferty, Long, Shackell, Stock (Vokes 80), Marney (Bartley 71), McCann, Austin, Stanislas (Ings 46), Treacy
Innbyttere: Paterson, Edgar, O’Neill, Jensen
Gule kort: Ings 57, McCann 82, Shackell 90+2

Brighton: Kuszcak, Bruno, Upson, El Abd, Bridge, Hammond, Dicker, Lopez, Orlandi (Mackail-Smith 63), Ulloa (Barnes 63), Vicentre (Greer 86)
Innbyttere: Calderon, Forster-Caskey, Lua Lua, Ankergren
Gule kort: Upson 54, Vincentre 78

Dommer: Graham Scott
Tilskuere: 25,836 (Burnley 749)