Skrev nesten historie på Ewood Park…

BlackburnBurnley logo stor(Blackburn 1-1 Burnley): En underholdende første omgang på Ewood Park ga Burnley en ledelse etter halvtimen takket være kaptein Jason Shackells første mål for de lilla- og lyseblå. Rovers kom tilbake i andre omgang og skapte flere virkelig gode muligheter, mens the Clarets fikk Ben Mee utvist etter timen.

De lilla- og lyseblå viste imponerende ferdigheter i forsvaret og hadde seieren i lommen fram til det femte tilleggsminutt når David Dunn på kontroverielt vis utlignet for Rovers.

Martin Paterson og Marvin Bartley fikk begge starte i det elektriske Lancashire-derbyet på Ewood Park, mens hjemmelaget lot David Dunn starte for første gang siden oktober. Som i det første oppgjøret på Turf Moor, var det noen som slapp en høne ut på banen.

Det var ikke noe å si på stemningen som uten tvil holdt et høyt og intenst nivå og det var gjestene som kom best i gang; noen dueller og stort press tillot Charlie Austin å komme til to fine sjanser innen kvarteret spilt.

Hjemmelaget kom seg inn i kampen etter kvarteret og skapte noen gode sjanser ved Jordan Rhodes, men det var Burnley som skapte den største sjansen (19.min) når leiesoldat Kacaniklic satte fart på kanten og la inn lærkula mot Martin Paterson som ga et realt forsøk, men keeper Kean presterte en kjemperedning og sendte ballen ut til hjørnespark. Fra flagget klarte ikke the Clarets å få hull på byllen.

Wallace prøvde minutter senere, men vingen hadde ikke flaksen på sin side. Et godt kollektivt samarbeid og veggspill hos gjestene sørget for at det var underholdning på høyt nivå. Like etter halvtimen – rettere sagt 32.minutt – ble the Clarets tildelt frispark som Ross Wallace sendte avgårde mot målet, på sin ferd traff lærkula stangen og spratt ut, men på returen dukket el Kapitan Jason Shackell opp og sendte Clarets-fansen i ekstase med sitt første mål for de lilla- og lyseblå!

Rovers prøvde å svare umiddelbart uten hell – på motsatt side derimot kunne Ross Wallace ha økt ledelsen på frispark, men skuddet var ikke helt presist og gikk like utenfor stolpen. I det dommeren skulle blåse i gang annen omgang byttet manager Appelton ut Best med Morris og Rovers var mest på hugget og jaget en utligning.

Hjemmelagets press ga flere halvsjanser – mye takket være leiesoldat Cameron Stewart (som også var på lån hos Burnley) i en mer sentral posisjon, men Rovers fikk ikke hull på byllen.

Gjestene fikk omsider til noe mer offensivt etter timen når Jason Shackell vant en duell med leiesoldat Stewart og fosset fremover, men Hanley satte en stopper for muligheten. Pato og Austin storspilte på topp og sistnevnte kunne ha økt ledelsen, men linjedommeren vinket med flagget for Austin.

Ben Mee hadde ingen god dag og i løpet av kort tid pådro han seg to gule kort og måtte dermed av banen for en hendelse som ikke kan påklages. Det ble bekymring når Ross Wallace holdt seg til beinet og måtte byttes ut – hell i uhell gjorde at Danny Lafferty ble plassert på venstreback.

Ikke overraskende fikk Blackburn en ny giv etter utvisningen og sendte det som var mot the Clarets, men kan prise seg heldige når dommeren ikke med seg en hendelse der Hanley dro Trippier i trøya og brukte ulovlig håndbruk som kunne ha ført til et gult kort nummer to.

Sean Dyche byttet ut Charlie Austin med Danny Ings ni minutter før fulltid, samtidig som det ble bekymring når Martin Paterson holdt seg til låret og ble byttet ut med Sam Vokes. Sluttminuttene var noe av det mest nervepirrende innen fotballen i det Blackburn virkelig satte inn storoffensiven og presset ettertrykkelig.

Rovers bøttet inn skuddene og Burnley måtte forsvare seg med nebb og klør, men gjorde en kjempeinnsats i eget felt mot erkerivalens desperate forsøk. Fjerdedommeren valgte å legge til seks tilleggsminutter, en avgjørelse som fikk flere til å sperre opp øynene.

I det femte tilleggsminutt dukket ingen andre enn David Dunn opp og gjorde formiddagen lei for the Clarets ved å utligne etter at gjestenes heroiske forsvar. Et svært kontroversielt mål da Dunn var i god offside og dommeren lot det gå..

BURNLEY: Grant, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Bartley, McCann, Kacaniklic, Wallace (Lafferty 68), Paterson (Vokes 85), Austin (Ings 81)
Innbyttere: Ings, Jensen, Long, Stock, Stanislas
Gule kort: Austin 44, Mee 58,
Rødt kort: Mee 64

BLACKBURN: Kean, Martin Olsson, Lowe, Dunn, Best (Morris 46), Rhodes, Dann, Kane, Hanley, Stewart, Jones
Innbyttere: Sandomierski, Givet, Pedersen, Williamson, Gomes, Rekik
Gule kort: Hanley 37, Lowe 79

Dommere: A D’Urso