Hindret av dommeren nok en gang

nottingham forestBurnley logo stor(Burnley 1-1 Nottingham Forest): The Clarets spilte godt på Turf Moor, men det ble ingen mål før i annen omgang. Junior Stanislas åpnet målkontoen etter timen og de lilla- og lyseblå kunne satt en stopper for Billy Davies’ gutters gode form, men dommer Nigel Miller som havnet i fokus flere ganger underveis ville det annerledes og syv minutter på overtid utlignet gjestene på straffe.

Manageren gjorde tre endringer fra forrige kamps uttak, mens Forest gjorde ikke mindre enn seks endringer fra laget som delte poeng med Burnleys neste utfordrer; Bristol CIty.

Gjestene fikk en frisk start og allerede etter fire minutter fosset playmaker Lewis McGugan på høyrekanten og la en herlig ball til Billy Sharp som sendte kula mot Grant, men keeperen var på vakt og sendte ballen over. Burnley svarte etterhvert med godt angrepsspill og skapte sin første sjanse først etter elleve minutter når Wallace leverte lærkula til Austin, men spissen sendte ballen godt over buret.

Ikke lenge etter var det Ben Mees tur til å prøve lykken etter nok et godt innlegg av Wallace, men heller ikke forsvareren klarte å utnytte situasjonen – selv om keeper Darlow kunne prise seg lykkelig når han reddet på streken. Midtveis i kampen gjorde Stanislas et forsøk, men igjen var keeperen på rett plass til rett tid og avverget til hjørnespark med en utmerket redning.

På motsatt side skapte Forest også hodebry for Lee Grant, blant annet med et langskudd av McGugan som ble avverget. Kampen var balansert og jevn til dommeren som hadde flere merkelige avgjørelser blåste av omgangen og sendte lagene i garderoben.

Etter sidebytte ble det bekymringer når Ben Mee måtte hinke av banen og ble erstattet av Joseph Mills som spilte en instrumental rolle i åpningsmålet i det 68.minutt. Junior Stanislas fosset fremover på kanten og spilte vegg med innbytteren som etterhvert la inn kula – som på sin ferd løy over både Vokes og Austin – og havnet perfekt hos vingen som ikke gjorde noen feil og sendte hjemmelaget i føringen.

Innbytter Mills sto også for en stor redning ikke lenge etter i det forsvareren snappet opp ballen foran Henri Lansbury som antageligvis ville ha utlignet for gjestene. Samme mann var også aktiv på motsatt ende kort tid senere med en målsjanse, men ballen gikk like over.

Noen bytter senere og Forest satte inn en desperat storoffensiv som nesten fikk hull på byllen i det 88.minutt når Greg Halford sendte ballen på Grant, men sisteskansen avverget. Fem tilleggsminutter ble lagt til og kontroversene skulle komme.. I vel femte (5:45) tilleggsminutt felte Kevin Long Lansbury og dommer Miller fullførte sin tragiske aften ved å peke på krittmerket. Lewis McGugan gjorde ingen feil i det 97.minutt og utlignet for Nottingham.

BURNLEY: Grant, Mee (Mills 60), Shackell, Long, Trippier, Wallace  (Ings 72), McCann, Bartley, Stanislas (Edgar 90), Vokes, Austin.
Innbyttere: Jensen, Paterson, Kacaniklic, Stock
Gule kort: Wallace 27, Mills 82

FOREST: Darlow, Moussi, Cohen, McGugan, Reid (Majewski 77), Halford, Lansbury, Blackstock (Henderson 74), Sharp (Cox 74), Ward, Jara.
Innbyttere: Harding, Collins, Greening, Ectimov.
Gule kort: Lansbury 65

Dommer: N Miller
Tilskuere: 13,618