Poengdeling i åpningskampen

Burnley logo storbolton wanderers(Burnley 1-1 Bolton): Åpningskampen var ikke bare et lokalderby, men var også et oppgjør foran Sky Sports kameraer som ikke trengte å vente alt for lenge før tribunene ristet. Danny Ings sendte the Clarets i føringen midtveis i omgangen, men måtte senke hodet når Pratley utlignet ti minutter senere. Etter sidebytte var det Burnley som ville og skapte mest, men avslutningene var ikke like gode som intensjonene og dermed ble det poengdeling i åpningskampen for Football Leagues 125-års jubileum.

Som forventet var det flere spillere som fikk sin debut for the Clarets; Tom Heaton og David Jones, mens Alex Cisak, Scott Artfield og Ryan Noble varmet benken. Gjestene lot også Beckford få sin fortjente debut.

The Clarets startet friskt og jaget et tidlig mål, men fikk ikke hull på byllen i åpningsminuttene der de ble møtt av et solid Bolton-forsvar. Kampen jevnet seg ut ganske raskt der begge lag skapte muligheter; Burnley var på hugget, konstant farlige i angrep og kunne ha tatt en ledelse etter flere forsøk.

Gjestenes største sjanse derimot kom etter 17 minutter når Medo sendte ballen like utenfor etter godt samspill av the Trotters.

Innleggene haglet mot Adam Bogdan i mål som hadde kontroll på det meste han ble servert, men måtte strekke på armer og bein i det 22.minutt når Danny Ings sendte avgårde et skudd som fort kunne ha gått inn hadde det ikke vært kvikke reflekser av sisteskansen.

Tre minutter senere derimot, kunne ikke Bogdan gjøre stort når Vokes vant en hodeduell I forsvaret og leverte en herlig stikker til Danny Ings som satte fart og sendte ballen retning mål – Vokes var på ballen, men trengte ikke gjøre noe annet enn å se ballen trille i nettet. 1-0 til Burnley i det 26.minutt.

Gjestene var nære en utligning like før halvtimen og presset høyt, men the Clarets plantet bena i bakken og nektet de hvite- og sort-kledde det som var av sjanser. Til tross for godt forsvarsspill, så klarte ikke hjemmelaget gjøre stort i det 36 minutt når Darren Pratley var på rett plass til rett tid i det Eagles leverte et flott innlegg tilbake til boksen hvor Pratley ikke kunne bomme. 1-1. Fram til pause skjedde det ikke så mye foruten kjemping om ballen som bar preg av å være et Lancashire-derby med gode dueller.

Det var ingen i lagoppstillingen etter sidebytte og igjen var det Burnley som startet offensivt med Ings i spissen. Chris Eagles pådro seg en smell i ankelen etter en duell med David Jones kun minutter uti kampen og måtte ha behandling på sidelinjen, men kunne løpe utpå etter en kort konsultasjon og undersøkelse av legen.

Hjemmelaget presset og jaget nok et mål. Junior Stanislas var nære med et frispark ti minutter uti annen omgang, men lynvingen maktet ikke å overliste Bogdan som sendte ballen ut til hjørnespark – uten hell den også. Trippier storspilte på kanten med utallige innlegg og var en trussel mot motstanderen, men også sterk defensivt.

Stanislas kom til et par skudd- og innleggsforsøk, men kantspillerens avslutninger var ikke like presise som tanken bak. Med kvarteret igjen begynte gjestene å flekke tenner og kunne ha tatt ledelsen etter en solid dose klabb og babb, men the Clarets hadde flaksen og fotballgudene på sin side.

Scott Arfield ble den tredje Burnley-spilleren som fikk sin debut denne formiddagen når han ble satt inn i det 80.minutt på bekostning av Stanislas. Midtbanespilleren viste seg fram umiddelbart med for ballkontroll, men det var gjestenes innbytter nummer to, Craig Davies, som fikk testet ut keeper Heaton først.

I slutt- minuttene var både Ings og Medo nære mål på hver sin banehalvdel, Wallace kunne også ha sikret tre poeng på et frispark 20 meter unna buret, men vingen sendte kula langt og høyt utenfor. Det ble lagt til fire tilleggsminutter, men det hjalp ikke på resultatet.

Burnley: Tom Heaton, Kieran Trippier, Kevin Long, Jason Shackell, Danny Lafferty, David Jones, Dean Marney, Ross Wallace, Junior Stanislas (Scott Arfield 80), Sam Vokes, Danny Ings (David Edgar 89)
Innbyttere: Alex Cisak, Luke O’Neill, Brian Stock, Ryan Noble, Keith Treacy

Bolton: Adam Bogdan, Alex Baptiste, David Wheater, Marc Tierney, Zat Knight, Keith Andrews, Darren Pratley, Medo Kamara, Chris Eagles (David N’Gog 62), Chung Yong Lee, Jermaine Beckford (Craig Davies 80)
Innbyttere: Andy Lonergan, Tyrone Mears, Tim Ream, Robert Hall, Andre Moritz
Gule kort: C.Y.Lee 90

Dommer: M. Clattenburg
Tilskuere: 12.919 (2.477)