Vant over Owls i fysisk kamp

Sheffield WednesdayBurnley logo stor(Sheffield W. 1-2 Burnley): Kampen startet med et massivt press fra hjemmelaget, men mål av Danny Ings og Sam Vokes etter halvtimen sørget for en god ledelse til pause. Oppgjøret på Hillsbororugh utviklet seg etterhvert til en fysisk kamp og nådde sitt høydepunkt rundt timen når ikke mindre tre spillere fikk kort.

Hjemmelaget reduserte midtveis i annen omgang, men det var aldri nok til å ta igjen ledelsen og dermed ble det en fortjent borteseier til the Clarets.

Som forventet sendte sjefen ut den samme Clarets-troppen som i forrige kamp, men eneste endringen var Ben Mee som returnerte til benken etter å ha spilt en treningskamp i midtuken bak lukkede dører mot Leeds.

Kampen startet slik den skulle med to lag som ville noe i kampen og hjemmelaget var mest på hugget i åpningsminuttene. The Clarets prøvde seg i det små, men fikk en utfordring mot the Owls’ sterke forsvar – Sam Vokes fikk en fin mulighet like før kvarteret, men sendte ballen over buret og på tribunen.

Samme mann burde ha sendt gjestene i føringen, men keeper Kirkland presterte en kjemperedning og holdt kampen åpen. Hjemmelaget lot seg ikke pille på nesen og skapte flere muligheter, men heller ikke de klarte å overliste keeperen.

Ut av ingenting snappet Ross Wallace kula, fosset framover og leverte en fantastisk ball til Danny Ings som – med hodet – sendte the Clarets i føringen i det 32.minutt. Spissens syvende mål på rad. Like etter ble Junior Stanislas tatt av banen grunnet en skade.

Sam Vokes som brente flere sjanser i begynnelsen av omgangen fikk omsider sin mulighet til å skinne når Kieran Trippier leverte en herlig ball til tårnspissen som ikke gjorde ingen feil foran Kirkland og sendte ballen i det lengste hjørnet med hodet0-2 etter 37 minutter.

Etter sidebytte startet the Owls med enormt press og skapte sjansene mange sjanser på kort tid, men heldigvis sto midtstopperne imot. Imellom angrepene, kontret Lancashire-laget og skapte farlige sjanser – uten hell.

Like etter timen ble kontroversene ytterligere når Gardner plasserte armen i ansiktet på Sam Vokes og gikk unna når dommeren ville snakke til kapteinen. Det ble kun gult kort, til pipekonsert fra deler av tribunen og Vokes måtte ha behandling på sidelinjen.

Tom Heaton hadde en god dag på jobb mellom stengene og reddet flere store sjanser, blant annet Nuhiu som burde ha scoret, men keeperen sørget for nok en ripe i lakken til Wednesday. Men etter utallige forsøk løsnet det for hjemmelaget når David Prutton sendte ballen i nettet og reduserte for the Owls i det 70.minutt.

Etter reduseringen fikk – ikke overraskende – hjemmelaget blod på tann og sendte det som var mot Burnley, som selv måtte foreta noen taktiske justeringer og inn kom David Edgar. Wednesday var klart det bedre laget fram til fulltid og  Burnley måtte forsvare seg med nebb og klør. Og mer behandling på sidelinjen.

Det ble hevet mange øyebryn når fjerdedommeren viste seks tilleggsminutter og noen lange minutter for mange slitne spillere. The Clarets plantet bena i jorden og sto imot det som the Owls sendte mot dem og dro i land en viktig seier på bortebane.

(Det ble etter kampen opplyst at Stanislas gikk av pga «dead leg»)

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Long, Lafferty, Wallace (Edgar 73), Jones, Marney, Stanislas (Artfield 33), Ings, Vokes

Innbyttere: Cisak, Treacy, Noble, Stock, Mee
Gule kort: Shackell 58, Marney 77, Edgar 84

SHEFFIELD W.: Kirkland, Palmer, Zayatte, Gardner, Prutton, Semedo, Maghoma (Lavery 84), Antonio, Helan, Floro (Maguire 46), Nuhiu
Innbyttere: Davies, Llera, Taylor, McCabe, Corry,
Gule kort: Helan 45, Magdoma 59, Gardner 61

Dommer: David Webb