Byttene sørget for seier

YeovilBurnley logo stor(Burnley 2-0 Yeovil): Yeovil gjorde det ikke enkelt for det Clarets som måtte jobbe hardt og være tålmodige. Sam Vokes brente flere sjanser og burde ha sendt Burnley i føringen, men fotballgudene ville det annerledes. Etter sidebytte begynte kortene å utdeles, men det varførst etter byttene at målene kom. Keith Treacy sendte Burnley i føringen med et merkelig mål og keepertabbe, etterfulgt av klabb og babb som Vokes pent satte inn.

Som forventet gjorde Sean Dyche ingen endringer i laguttaket og sendte ut samme mannskap som seiret over Sheffield Wednesday forrige helg. Gjestene derimot fikk i stand til et hastelån av keeper Sam Johnstone (Manchester United) og Chris Dunn (Coventry) da begge keeperne deres er ute med skade. Førstnevnte startet mellom stengene.

Hjemmelaget fikk ikke startet like livlig som ønsket da gjestene fra Somerset gjorde det vanskelig for de lilla- og lyseblå og var klart de mest entusiastiske på Turf Moor i åpningsminuttene, men det var Ross Wallace som sto for kampens første sjanse etter fem minutter og kunne takke være keeper Johnstone sto det fortsatt målløst.

Gjestenes første sjanse kom etter kvarteret når James Hayter sendte ballen utenfor, men etter det begynte the Clarets å finne seg til rette. Sam Vokes fikk to gode sjanser og burde ha sendt Burnley i ledelsen etter godt forarbeid av Danny Ings og Dean Marney – sistnevnte kom også til en god sjanse etter halvtimen, men heller ikke han fikk hull på byllen.

Yeovil flekket tenner og viste muskler kort tid etter; først med et hjørnespark levert av Ed Upson som nesten fant Alan Tate ble hindret av kaptein Shackell og minuttet senere en dobbeltsjanse når Paddy Madden testet ut Heaton som avverget godt og på returen sendte Liam Davis kula over buret. Like før dommer Duncan blåste av omgangen leverte Kieran Trippier en av sine utmerkede innlegg, men Sam Vokes klarte ikke å styre ballen i nettet.

Annen omgang startet med to kjappe gule kort til Marney og Wallace, samt en fin sjanse til Yeovil. The Clarets kom seg etterhvert, men slet med å bryte gjennom Glovers-forsvaret som på sin side jobbet iherdig og ryddet unna det som var med små problemer. Begge lag skapte smått med sjanser, men det var først etter begge lags bytter at jubelen kunne slippes løs.

73 minutter viste klokken når innbytter Keith Treacy sendte en enkel, men god pasning mot buret som keeper Johnstone burde hatt kontroll på, som istedenfor trillet i nettet og Burnley var i føringen på et merkelig mål. Minuttet senere burde det ha stått 2-0 når Danny Lafferty fant navnebror Ings som igjen fant Artfield, men innbytteren traff ikke riktig.

Ikke mange minuttene senere, rettere sagt i det 77.minutt ble the Clarets tildelt frispark som David Jones sendte avgårde, på sin ferd trakk kula Danny Ings som traff stolen, hvorpå Scott Artfields harde skudd gikk på Johnstone, men traff Sam Vokes på sin ferd, endret retning og 2-0 til Burnley.

Derfra og de påfølgende minuttene kom bombarderingene mot Yeovil som måtte bite tenna i gresset og forsvare seg med nebb og klør når Arfield, Vokes og Treacy sørget for å gjøre dagen vanskelig for the Glovers. Målene roet hjemmelaget som virket komfortable, lot Ryan Noble få sin debut på tampen av kampen og dro i land nok en viktig seier.

Burnley: Heaton, Lafferty, Long, Shackell, Trippier, Wallace (Artfield 69), Jones, Marney, Stanislas ( Treacy 69), Ings (Noble 90), Vokes
Innbyttere: Cisak, Mee, Edgar, Stock
Gule kort: Marney 48, Wallace 50, Jones 85

Yeovil: Johnstone, Ayling, Edwards, Tate (Ngoo 61), Webster, Seaborne, Dawson (Ralls 82), Upson, Hayter (Hoskins 61), Davis, Madden
Innbyttere: Dunn, McAllister, Grant, Foley
Gule kort: Davies 77, Webester 80, Hoskins 90

Dommer: Scott Duncan
Tilskuere: 10,085 (363)