Super-Ings ga tre poeng

Burnley logo storBirmingham(Burnley 3-0 Birmingham): The Clarets fikk en pangstart på kampen med et tidlig mål på Turf Moor takket være Danny Ings som fant buret allerede etter tre minutter. Første omgang besto for det meste av et offensivt Burnley som hadde god kontroll på gjestene, men kunne juble først etter at annen omgang ble sparket i gang.

Det tok 17 sekunder og Scott Arfield fant nettet med en herlig heading og under ti minutter senere satte Danny Ings sitt andre for kvelden og sikret dermed fjerdeplassen i denne runde.

Sjefen gjorde som forventet ingen endringer i lagoppstillingen fra Blackburn-kampen og sendte ut et sterkt Clarets-lag mot Birmingham City som fikk en jobb å gjøre på Turf Moor etter deres dårligste start på 25 år. Samarbeidet mellom Sam Vokes og Danny Ings blir stadig bedre og det tok ikke mange minuttene før duoen samarbeidet utmerket hvor Vokes gjorde grovarbeidet og sendte en flott stikker på halv-volley til Ings som ikke gjorde noen feil og lobbet ballen vakkert over Darren Randolph i det 3.minutt.

Målscoreren kunne ha økt ledelsen kort tid etter takket være fint samspill mellom David Jones og Michael Kightly, der sistnevnte sende leverte kula til Ings på åtte meter, men spissen sendte kula noe overraskende over buret. Gjestene brukte til på å komme seg i kampen og skapte en halvsjanse etter kvarteret, men Chris Burkes forsøk fant ikke Lee Novak som var på løp og rakk akkurat ikke ballen.

Dette var helt klart Danny Ings’ kveld og i det 25.minutt burde spissen ha funnet nettet igjen da Duff fant Kightly som sendte avgårde en herlig tvers-over pasning mot feltet, hvor både Ings og Vokes var tilgjengelige – førstnevnte fikk hodet på ballen, men kunne ikke annet enn å se kula fly over.

The Clarets holdt det gående fram til pause, men det må nevnes at leiesoldat Kightly ikke hadde den beste dagen på jobb på venstrevingen og byttet posisjon med Artfield allerede etter kvarteret. Ben Mee slet også denne fuktige kvelden på Turf Moor og var uheldig i mange av sine dueller der han skled flere ganger – følgelig tok City over besittelsen. Ikke overraskende ble Mee byttet ut etter pause med Danny Lafferty.

Fansen fikk så vidt satt seg ned etter at dommeren blåste i gang annen omgang før jubelen kunne slippes løs igjen; 17 sekunder var spilt når Kightly leverte en fantastisk ball til Scott Arfield som fra skrå vinkel satte kula i nettet med hodet og økte the Clarets’ ledelse til 2-0. Like etter kunne Dean Marney kommet på scoringslisten, samme med David Jones, men keeper Randolph avverget.

Alle gode ting er tre og Jones sto for grovarbeidet som frigjorde Danny Ings i det 54.minutt satte inn 3-0 med hodet og kampen var i grunn punktert med spissen syvende mål for sesongen. Vokes hadde ikke flaksen på sin side i det ballen fra Trippier fant hodet hans og så kula fly over – Dean Marney skrek etter straffe i det han ble holdt igjen, til ingen nytte.

Ings ville ha en velfortjent hat-trick og burde fått det basert på målsjansene han sto for. City fikk på friske bein og kampen endret seg litt, men det var langt fra sjanse og mål selv om det var friskt spill av gjestene. Dyche byttet ut etterhvert både leiesoldaten Kightly og formspilleren Ings med lørdagens oppgjør i tankene, kampen mistet mye av sitt preg etter dette og besto for det meste av lange baller mot Vokes som fikk kjørt seg det siste kvarteret.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Duff, Mee (Lafferty 46), Arfield, Jones, Marney, Kightly (Stanislas 67), Ings (Treacy 67), Vokes.
Innbyttere: Cisak, Long, Edgar, Stock.

BIRMINGHAM: Randolph, Caddis, Bartley, Burn, Ferguson (Hancox 50), Spector, Adeyemi, Elliott, Burke, Novak (Green 76), Ambrose (Brown 51).
Innbyttere: Doyle, Reilly, Shinnie, Lovenkrands.

Dommer: M Brown