Danny Ings sørget for avansement

Burnley logo stornottingham forest(Burnley 2-1 Nottingham Forest): Det startet tamt på Turf Moor, men tok seg opp etterhvert og det var Nottingham som jublet først når Matt Derbyshire sendte gjestene i føringen midtveis i omgangen. Gleden ble kortvarig for gjestene da Danny Ings utlignet like før dommeren blåste av til pause. Samme mann puttet inn sitt andre for kvelden midtveis i annen omgang og sørget for at the Clarets avanserte til fjerde runde i Capital One cupen.

Manageren valgte å bytte ut fire spillere fra forrige lagoppstilling; David Edgar erstattet skadde Jones, mens Junior Stanislas, Keith Treacy og Kevin Long erstattet henholdsvis Michael Kightly, Scott Artfield og Michael Duff. Sistnevnte måtte dermed vente på sin 300. for the Clarets. Gjestene derimot byttet ut hele elleve spillere fra helgens 2-2 mot Doncaster.

Det ble en rolig start på Turf Moor der Keith Treacy kom til en mulighet etter seks minutter, men kula havnet over og i nettaket. Derfra tok det over et kvarter før det skjedde noe og når det først skjedde, så ble det jubel. Jamie Paterson og Matt Derbyshire samarbeidet pent og sistnevnte gjorde ingen feil fra kort avstand og sendte Forest i ledelsen etter 24.minutter. Danny Ings og Junior Stanislas kviknet til og kom til en veldig god sjanse etter, men Stanislas sendte ballen på keeper De Vries som hadde god kontroll.

Sam Vokes kom til en stor mulighet etter halvtimen, men fikk ikke stusset ballen riktig og kunne ikke annet enn å se kula fly over buret. Det ble bekymringer når Dean Marney måtte byttes ut i det 34.minutt og ga uttrykk for ubehag i det venstre beinet i det han gikk mot benken – Brian Stock ble erstatteren. Fra vondt til verre, så fant en lignende situasjon med Danny Ings kort tid senere etter en duell med Paterson, men spissen klarte uansett å bidra i en stor sjanse minutter før pause som fort kunne ha endt i en straffesituasjon.

Etter mye aktivitet på benken, bestemte hjemmelaget seg for å la Ings fortsette ut omgangen og det skulle vise seg å være fornuftig. Spissen tok imot et Trippier-innlegg på hjørnet av boksen, vender og sender ballen i nettet bak en utspilt De Vries, 1-1 i det 44.minutt. Assist-kongen Trippier pådro seg en smell underveis og trengte noe lenger behandling, men også han kom seg etterhvert på bena.

Annen omgang startet friskt av begge lag, men det var gjestene som fikk første mulighet fra flagget og selv om Burnley virket å ha kontroll så var det Forest som presset mest. The Clarets var ikke helt ufarlige i sine angrep og flekket tenner ved flere anledninger, men det var et stykke mellom sjanse og mål.

Stanislas og Treacy på kantene var en konstante trusler, var involvert i mye av det som skjedde fremover og kom til et par muligheter, men ble møtt av en solid keeper De Vries mellom stengene.

I det kampen passerte timen (65 min) ble Burnley skremt når Trippier på uheldig vis ga fra seg ballen med en svak heading til Derbyshire på skummel avstand, men angriperen klarte ikke utnytte en gyllen mulighet alene med Tom Heaton. På motsatt banehalvdel like etterpå blir the Clarets tildelt frispark som Junior Stanislas sendte  perfekt  til Danny Ings nesten 40 meter unna som med hodet sendte the Clarets i føringen! 67.min. Spissens fjerde mål på tre cup-kamper.

Hjemmelaget presset hardt og skapte mange store muligheter på kort tid der halve Burnley-laget var involverte og nesten alle kom til sjanser som kom på løpende bånd. Stanislas og Treacy ga ikke Forest-forsvaret fred, godt hjulpet av et kollektivt og robust Lancashire-lag.

Burnley og Danny Ings jaget et tredje mål (og en etterlengtet første hat-trick), men det ble ikke flere mål på Turf Moor og dermed gikk the Clarets videre til fjerde runde.

Burnley: Heaton, Trippier, Long, Shackell, Mee, Treacy (Artfield 84), Edgar, Marney (Stock 34), Stanislas, Ings, Vokes (Kightly 88)
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Kightly, O’Neill, Noble
Gule kort: Stanislas 89

Nottingham Forest: De Vries, Harding, Gillett, Collins, Moussi, Lascelles (Cohen 63), Jara Reyes, Paterson, Blackstock (Cox 63), Derbyshire, Majewski (Miller 73)
Innbyttere: Al-Rashidi, Halford, Tudgay, Abdoun
Gule kort: Moussi 32, Gillett 45, Lascelles 49

Tilskuere: 6,405 (519 N.F)