Forbannelsen på Portman Road brutt med beste start siden 1897

ipswich townBurnley logo stor(Ipswich 0-1 Burnley): Det var en noe tam kamp på Portman Road som ikke ga mål før mot slutten av kampen, men innen da var det to lag som var noe tilbakeholdne med å angripe selv om det tok seg opp etter halvtimen.

Hjemmelaget hadde mange sjanser til å kunne ta ledelsen, men Tom Heaton mellom Burnley-stengene ville det annerledes og Scott Arfield ga gjestene enda mer å juble for i det 80.minutt med en flott heading.

Det ble som forventet ingen bytter i lagoppstillingen for noen av lagene og det var hjemmelaget som fikk en frisk start, men en noenlunde forutsigbar Town-taktikk som besto av lange baller mot spissene ble ikke den største utfordringen for Duff og Shackell. Etter en rolig halv første omgang, kom Burnley omsider inn i kampen, skapte stadig mer fremover og fikk et fotfeste på Portman Road.

Etter halvtimen skapte the Tractor Boys kampens største sjanse etter at the Clarets gjorde ting vanskelig for seg selv med litt unødvendig slurv. Burnley svarte med å umiddelbart angripe Gerken i Town-buret, men linjedommeren med flagget satte en stopper for muligheten.

Med ti minutter igjen av omgangen trengte Town-keeper Gerken lenger behandling og ble byttet ut kort tid før pause. Det ble noen fine avslutninger i sluttminuttene, der begge lag kunne ha tatt ledelsen og beste sjanser hadde Skuse som ved to anledninger ikke klarte å overliste verken Heaton eller Burnley-forsvaret.

Etter sidebytte var det hjemmelaget som fikk omgangens første mulighet, men som de andre gangene manglet Chambers lille ekstra i avslutningene. Vokes kom til en fin mulighet minutter senere, men heller ikke kan hadde flaksen på sin side. Etter en del fram og tilbake fra begge lag og en noe uoppmerksom dommer.

Det tok tid før man fansen kunne glede seg. 80 minutter viste klokken når Kieran Trippier fosset framover langs kanten og la som vanlig inn presist i feltet hvor ballen pleier å treffe et hode, denne gangen var det Scott Arfield! Hjemmelaget satte inn et høyt press i kampens siste minutter der de kom til noen sjanser, men verken Ipswich eller Danny Ings med en kjempesjanse mot slutten av kampen klarte å sørge for flere mål på.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Arfield (Treacy 81), Marney (Edgar 85), Jones, Kightly, Vokes, Ings.
Innbyttere: Cisak, Lafferty, Stock, Long, Stanislas

IPSWICH: Gerken (Loach, Chambers, Berra, Smith, Cresswell, Anderson (Tabb), Hyam, Skuse, Tunnicliffe, Murphy (Nouble 85), McGoldrick
Innbyttere: Loach, Hewitt, Mings, Edwards, Marriott

Dommer: G Scott
Tilskuere: 16,062 (670)