Viktig seier over Norwich!

(Burnley 2-1 Norwich): Mange gode sjanser og underholdende spill ga tilskuerne valuta for pengene og et mål av Dean Marney midtveis i første omgang. Etter sidebytte fikk Norwich et utligningsmål og kampen åpnet seg – begge jaktet vinnermålet, men det var unge Jay-Rod som sørget for 2-1 i det 81.minutt og sørget for en viktig seier for the Clarets.

Eddie Howe gjorde kun en endring fra forrige kamp; driblefant Wade Elliott, måtte vike  plass for Ross Wallace, samtidig som Charlie Austin og Jay-Rod stilte med spisskompetansen i en 4-4-2 formasjon. Eddie Howes siste ervervelse Marvin Bartley fra Bournemouth, ble plassert på benken.

Kampen startet med høylytte, oppmuntrende og motiverende hjemmefans’ heiarop mot et Norwich-lag som har ligaens sterkeste bortekamper statistikk. Gjestene fikk kampens første halvsjanse etter skuffende dømming av Phil Gibbs mot Ross Wallace, hvorpå the Clarets svarte med et par sjanser. Det følgelige kvarteret skapte begge lag mye og fansen hadde ingen grunn til å føle seg snytt for underholdning.

Etter kvarteret kunne gjestenes Drury betrakte seg heldig etter en stygg takling på Tyrone Mears og skulle hatt direkte rødt, men dommeren lot spilleren slippe med et gult kort til hjemmefansens buing. Kampens større sjanser kom midtveis i omgangen etter godt arbeid av vingene Eagles og Wallace, samt angriperne Austin og Rodriguez – kun flaks gjorde at det fortsatt sto målløst.

33 minutter var spilt når Burnley angriper med Eagles i spissen. Playmakeren fosset fremover og la inn til Dean Marney som sendte ballen i nettet fra 20 meter og sendte de lilla og lyseblå i føringen. Hjemmelaget fortsatte å presse og jaktet enda et mål før pause med flere gode forsøk og angrep, men måtte nøye seg med 1-0 ledelse til pause.

Etter sidebytte var det gjestene som startet farligst og presset etter utligning; en de fikk etter 65.minutt når gjestenes Wesley Hoolahan la inn fra venstre kanten mot Grant Holt som på halv-volley sendte ballen i mål og 1-1.

Kampen åpnet seg etter utligningen, bytter ble gjort og begge lag jaktet etter 2-1, midtveis i omgangen var Norwich farligst og skapte flest sjanser.  Når kampen nærmet seg ti minutter før full tid, fikk unge Jay-Rod to sjanser til å sende Burnley i føringen igjen, uten hell – alle gode ting er jo tre..

Hjemmelaget ble tildelt frispark og Danny Fox sendte ballen inn mot feltet, der var Jay Rodriguez og sendte ballen i mål fra kort hold. 2-1 i det 82.minutt! Det ble skapt noen sjanser ut tiden og de nesten fire tilleggsminuttene, men det var Burnley som sørget for den svært viktige seieren!

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle, Duff, Cork, Marney, Wallace (Iwelumo 72, Austin (Elliott 61), Rodriguez, Eagles (Alexander 85).
Innbyttere: Bikey, Thompson, Bartley, Jensen.
Gult kort: Carlisle 41

Norwich City: Ruddy, R Martin, Drury, Whitbread (Lappin 46), Crofts, Holt, Jackson (Martin 62), Lansbury (Wilbraham 71), Hoolahan, Barnett, Ward.
Innbyttere: Fox, Smith, Tierney, Steer
Gult kort: Drury 15

Dommer: Phil Gibbs.
Tilskuere: 14,859