Startet året med seier!

Burnley logo storHuddersfield Town FC(Burnley 3-2 Huddersfield): Burnley fikk en drømmestart med en tidlig ledelse signert Danny Ings, men gleden ble kortvarig når Martin Paterson utlignet midtveis uti første omgang. Lille-store Ings ga seg ikke og tok tilbake ledelsen som ga Burnley et godt utgangpunkt til pause. Annen omgang sto for pent spill, gode sjanser og et fantastisk mål av Trippier. Det ble ampert når Pato satte inn sitt andre på tampen av kampen, men Burnley holdt stand og opprettholdt sin gode hjemmeform.

De lilla- og lyseblå ønsket Ben Mee velkommen til startplass etter å ha måttet stå over to kamper grunnet skade.

Burnley fikk en pangstart på Turf Moor med et tidlig mål allerede etter seks minutter når David Jones sendte gjennom en stikker til Danny Ings som lurte offsidefellen og sendte the Clarets i føringen! Sam Vokes kunne ved to anledninger ha økt ledelsen, men skuddfoten var ikke presis nok og heller ikke Scott Arfield hadde flaksen med seg.

Dermed gikk det andre veien med en gammel kjenning; Martin «Pato» Paterson utlignet for gjestene på hjørnespark i det 20.minutt og feiret respektfullt ved å gå til hjørneflagget uten nevneverdig jubel.

Det ble ampert når Danny Ings ble klippet ned av Wallace – som sistemann – og ble kun tildelt gult kort (39); til frisparket fikk David Jones frie tøyler og presterte et kjempeskudd som fikk keeperen til å gi retur, men Keith Treacys skudd ble sendt ut til hjørnespark.

Minuttet etter var magikeren Danny Ings igjen på rett plass til rett tid og 2-1 til Burnley. Toppscorerens avslutning var av klasse når ballen ble sendt i øverste hjørne bak keeper Smithies i det 41.minutt. Like før pause var Danny Ward nære en utligning, men angriperen sendte kule over og ut fra rundt ti meter.

Annen omgang startet noe roligere enn første og selv om regnet roet seg litt ned, så var det fortsatt sterk vind i Lancashire. Omgangens første sjanse kom fra Sam Vokes, men tårnspissen sendte kula rett på keeperen.

Trippier storspilte ti minutter uti omgangen og la inn en flott ball til Vokes som dempet med brystet, men klarte ikke å utnytte sjansen til å øke ledelsen og dermed kunne the Terrieres klarere.

Det ble skapt sjanser fra begge hold med gode kontringer og skuddforsøk, men målene uteble. Dean Marney kom til to sjanser, men midtbanespilleren hadde verken dagen eller presisjonen som trengtes.

Danny Ings fikk en kjempemulighet til å score sin første hat-trick på Turf Moor i det han mottok ballen i det 66.minutt, vippet kula over seg etterfulgt av en herlig vending og en volley som akkurat fløy over buret.

Med kvarteret igjen tok vinden seg opp på Turf Moor og gjestene kom stadig nærmere Burnley-boksen, men det ble bekymringsfullt når Ben Mee måtte tas av banen etter en skade…

Trippier og Arfield samspilte godt mot slutten av omgangen og førstnevnte sendte en stikker til Ings som tydelig ville ha sin fortjente hat-trick, men traff sideveggen.

Samme mannskap sto for neste sjanse hvor Vokes var nest sist på ballen og serverte en strålende Kieran Trippier som ikke gjorde noen feil og punkterte kampen med en herlig 3-1-scoring i det 79.minutt! Backen befant seg i en angriper-posisjon da han mottok kula fra Vokes, rundet keeperen og satte kula enkelt i nettet.

Det skulle ikke mange minuttene før målscorerne igjen var på fære og nok en gang jaget Ings sitt tredje for dagen, men nok en gang ble det kun grå hår og frustrasjon på toppscoreren. Et lite plaster på såret var at spissen fikk tildelt prisen for banens spiller.

Med ett minutt igjen av fulltid dukket nok en gang Martin «Pato» Paterson opp og satte inn kula fra kort hold. 3-2, 89.minutt. Ikke overraskende fikk gjestene blod på tann og jaget et tredje mål med flere muligheter, men det ble ingen flere mål og dermed nok en seier på Turf Moor og en 2.plass!

BURNLEY: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee (Lafferty 70), Arfield, Jones, Marney (Stock 84), Treacy (Stanislas 84), Vokes, Ings.
Innbyttere: Cisak, Edgar, Kightly, Long
Gule kort: Marney 72

HUDDERSFIELD: Smithies, Hogg (Holmes 54), Hammill (Scannell 88), Ward, Clayton, Dixon, Norwood, Wallace, Smith, Paterson. Lynch.
Innbyttere: Bennett, Woods, Gobern, Stead
Gule kort: Wallace 39, Paterson 58

Dommer: D Coote
Tilskuere: 14.047 (1.857)