Senket bastardene på Ewood og skrev ny historie!

BlackburnBurnley logo stor(Blackburn 1-2 Burnley): Det startet som forventet anspent på Ewood Park med tøffe dueller både på og utenfor banen hvor Jordan Rhodes sendte hjemmelaget i føringen midtveis i første omgang. Burnley prøvde og prøvde ut første og langt inn i andre omgang før det omsider løsnet når kaptein Shackell tok affære og utlignet for gjestene. Ti minutter før fulltid sørget Danny Ings for et av de mest vidunderligste øyeblikk på lang, lang tid når han sendte Burnley i føringen! 35 år er historie!

The Clarets startet som forventet med samme mannskap som i de åtte foregående kampene og det tok ikke mer enn ett minutt før en høne var å se på banen med et Blackburn-flagg rundt halsen. United-manager David Moyes var også observert på Ewood Park.

Stemningen var som forventet høylytt og hjemmelaget fikk den friskeste starten, men det var langt mellom sjanse og mål i åpningsminuttene. Etter syv minutter slapp gjestene jubelen løs når the Clarets i angrep anført av Ings som serverte Arfield som på sin side ga ballen videre til Sam Vokes i en hårfin offside tårnspissen gjorde ingen feil og nettkjenning, men linjedommeren skuffelse var dessverre tilstede.

The Clarets fikk ikke overraskende blod på tann og sendte troppene fremover og var solide i forsvar, noe Rovers fikk oppleve ved flere anledninger. Danny Ings kom til flere  spennende sjanser og Scott Arfield burde ha funnet målet etter kvarteret, men midtbanespilleren sendte ballen i nettaket – for gjestene sin del var det Varney, Rhodes og Dunn som kom til mulighetene.

I det 23 minutt var det duket opp for klabb og babb i Burnley-feltet som lot Jordan Rhodes få både rom og tid til å lade kanonen og sette ballen i målet, til enorm jubel for hjemmelaget. Burnley måtte være tålmodige, bygget opp angrepene og kom sakte, men sikkert nærmere Robinson i mål.

Danny Ings fikk en fantastisk sjanse i det 39 minutt etter en forferdelig pasning tilbake av Conway som havnet hos en umarkerte Ings og etter noen skritt ladet kanonen og sendte kula rett på Robinson som presterte en kjemperedning. Mot slutten av omgangen kom Lowe til en fin sjanse, men ble møtt av Ben Mee som avverget på streken.

Etter sidebytte tok det litt over tre minutter når Ings ble liggende nede i feltet etter en duell, men dommeren avverget å blåse for straffe – like etter var samme mann igjen nære utligning, men heller ikke denne gang gikk det Burnleys vei. I det klokken viste 54 minutter gjorde David Jones en uvant og sjelden feilpasning som havnet hos Jordan Rhodes, Rovers-spissen burde ha økt til 2-0, men ballen traff stolpen og spratt ut.

Sean Dyche sendte ut Ross Wallace (Michael Kighlty) og Ashley Barnes (Sam Vokes) når klokkn viste 67 minutter noe som ga the Clarets en frisk pust. Feeney ble byttet med Dunn i det 70 min og fikk tildelt gult kort etter første «ballberøring» når han felte Arfield i Burnley-feltet.

Etter 72 spilte minutter kunne Clarets-fansen slippe jublen løs når et frispark havnet hos Jason Shackell i boksen og kapteinen sendte ballen i nettet med hodet, 1-1! Ellevill jubel på gjestetribunen! Åtte minutter senere kom øyeblikket alle hadde ventet på; innkast av Tripper endte etterhvert på motsatt side, litt klabb og babb i feltet og etter noen ballberøringer havnet kula kos Danny Ings som sendte the Clarets i føringen!! 2-1 til Burnley på Ewood Park!

Kampens avsluttende ti minutter besto av et offensivt og desperat Rovers-lag som jaget utligning, men ble møtt av et godt organisert Burnley som sto imot presset. Hjemmelaget kom til to sjanser i tilleggsminuttene, men Tom Heaton reddet skuddene som en helt og det var hjertevarmende scener når dommeren blåste av kampen! Historien er skrevet og bastardene er endelig senket! Det er en ny herre av Lancashire!

Blackburn: Robinson, Henley, Hanley (c), Keane, Spurr, Conwy, Lowe, Evans, Varney (Gestede 80), Dunn (Feeney 71), Rhodes
Innbytter: Eastwood, Kane, Olsson, Williamson, Taylor, Gestede
Gule kort: Varney 55, Feeney 71

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Marney, Jones, Arfield, Kightly (Wallace 67), Ings, Vokes (Barnes 67)
Innbytter: Cisak, Stanislas, Edgar, Treacy, Long
Gult kort: Arfield 74

Dommer: Mike Dean
Tilskuere: 21,589