Innfridde nok en gang på Turf Moor!

Burnley logo storDoncaster Rovers(Burnley 2-0 Doncaster): Burnley styrte showet i første omgang, men ble møtt av et seigt Rovers-lag som ikke lot seg pille på nesen.

Annen omgang startet på perfekt vis når Sam Vokes satt inn straffe like etter start, men det var Junior Stanislas’ kjempekamp som ga kampen en ny dimensjon – noe som ble belønnet med et mål kvarteret før fulltid. Det kunne fort ha blitt flere mål, men to mål på Turf Moor holdt til å minke avstanden til Leicester på topp – som også er neste utfordrer.

Manager Dyche sendte ut et uendret lag mot Doncaster og fikk en frisk start med flere spennende løp i åpningsminuttene. Scott Arfield skapte Burnleys første sjanse, men var ikke alene innen kvarteret var spilt der Junior Stanislas’ skudd kom nærmest – keeper Johnstone avverget i siste liten.

Selv om Chris Brown skapte en fin sjanse midtveis i omgangen, så var det Junior Stanislas som sørget for å plage Doncaster-forsvaret med to store sjanser, igjen var keeper Johnstone redningsmann. Det ble høylytt på Turf Moor når Ashley Barnes angivelig ble dratt ned i feltet uten at dommerens reaksjon.

Sam Vokes, David Jones og Ashley Barnes prøvde seg alle rundt halvtimen uten å få hull på byllen. I det kampen nærmet seg pause skapte hjemmelaget en meget fin dobbelsjanse med Jones og Arfield, uten å kunne slippe jubelen løs.

I sluttminuttene satte Burnley inn virkelig offensiven og skapte sjanse etter sjanser Med Arfield, Vokes, Mee og Marney som alle prøvde seg, men heller ikke med bombardering av Rovers-målet rikket Johnstone seg.

Etter sidebytte tok det 40 sekunder når dommeren blåste i fløyta og pekte på straffemerket etter at Ashley Barnes for annen gang i kveld ble feilet i feltet, denne gang var det Coppinger som dyttet til spissen. Sam Vokes gjorde ingen feil fra krittmerket og sendte Johnstone i motsatt hjørne, 1-0 til Burnley i det 47.minutt.

Det skulle ikke ta mange minuttene senere når Vokes nok en gang mottok ballen og gjorde alt riktig med å sette kula i nettet, men ble avblåst for offside. Ti minutter uti var det Stanislas som prøvde seg nok en gang og nok en gang var Johnstone i veien.

Det var synlig at Stanislas ville mye i kampen og sto for flere gode sjanser og ikke minst forarbeidet til sjansene. Gjestenes første sjanse kom etter 63 spilte minutter og den sto Billy Sharp for, men skuddet gikk over. Fem minutter senere ville Michael Duff være med på leken og Barnes fulgte opp i det 70.minutt med en kjempesjanse som Johnstone avverget i siste liten – igjen var Stanislas arkitekten.

Etter utallige forsøk fikk Junior Stanislas omsider lønn for strevet; 75 spilte minutter viste klokken når vingen fikk kula av David Jones og Junior gjorde ingen feil foran mål; 2-0 til Burnley. Med ti minutter igjen pådro Dean Marney seg et unødvendig og dumt gult kort og må dermed stå over de neste to kampene, blant annet toppoppgjøret mot Leicester til helgen.

Stanislas ble byttet ut med Michael Kightly mot slutten av kampen etter å ha blitt utnevnt til banen spiller og fikk fortjent applaus av Turf Moor. Det ble litt bekymringer i det kampen bikket 90 minutter og Ashley Barnes var liggende nede etter en smell, men kom seg etterhvert på bena og ble byttet av Treacy.

Burnley: Heaton, Baird, Duff, Shackell, Mee, Arfield, Marney, Jones, Stanislas (Kightly 88), Vokes, Barnes (Treacy 90)
Innbyttere: Cisak, Long, Edgar, Wallace, Lafferty
Gult kort: Marney 75

Doncaster: Johnstone, Quinn, Husband, Duffy (Robinson 70), Brown, Sharp, Cotterill, Quinn, Wellens, Meite, Coppinger
Innbyttere: Turnbull, Furman, McCullough, De Val, Stevens, Ferguson
Gult kort: Duffy 69

Dommer: Mr T. Harrington
Tilskuere: 12,325 (431 Doncaster)