Barnes senket Oakwell-spøkelset!

barnsley fcBurnley logo stor(Barnsley 0-1 Burnley): Barnsley trengte seier for å holde liv i håpet om Championship-spill neste sesong, men det var Lancashire-laget fikk den beste starten mot the Tykes takket være et tidlig Ashley Barnes-mål i en ellers jevn første omgang.

Annen omgang levde aldri opp til forventningene og bød på mange brente sjanser som kun frustrerte hjemmefansen. Burnley kontrollerte kampen i land og dermed var historien skrevet om – atter en gang!

Som forventet var Marney, Ings og Trippier klare, men kun de to førstnevnte startet mot the Tykes. Burnley stilte som vanlig med enorm støtte!

Burnley fikk en pangstart for kampen når Michael Kightly leverte et fantastisk innlegg og fant Ashley Barnes som ikke gjorde noen feil, plasserte ballen i hjørnet og sendte the Clarets i føringen med en herlig avslutning. 1-0 til Burnley etter syv minutter!

Talentfulle Dale Jennings, som er på lån fra selveste Bayern München, gjorde det ikke enkelt for the Clarets, var farlig fremover og kunne ha utlignet for Barnsley like før kvarteret, men ble møtt av Burnley-kaptein Shackell som avverget. Danny Ings viste også fine takter og ga Barnes en flott sjanse til å øke ledelsen minutter senere, men traff ikke blink fra skrått hold.

Hjemmelaget kom seg etterhvert som omgangen nærmet seg midtveis og Jennings kom til noen muligheter til uten å finne nettmaskene, men det samme gjorde Burnley med Jones som brente en gyllen mulighet. Fram mot pause var ble det litt ampert på Oakwell og igjen bidro Jennings til det meste som skjedde i Tykes-angrepet.

Etter sidebytte startet kampen der den slapp med underholdende fotball og to angrepsvillige lag samtidig som resultatene i de andre kampene gikk riktig retning for the Clarets, mens ting gikk motsatt vei for Barnsley.

Målscorer Ashley Barnes ville ha straffe i det 53.minutt etter å ha blitt angivelig dyttet over ende i feltet, men dommeren lot seg ikke imponere. Michael Kightly kunne ha økt ledelsen kort tid senere (58′), men leiesoldaten ble møtt av Luke Steele som avverget mesterlig!

Etter timen tok Barnsley mer over kampen selv om Burnley holdt stand mot et desperat Tykes. Hjemmelaget økte presset og åpnet seg samtidig bakover, noe Burnley prøvde utnytte ved en håndfull anledninger med Kightly, Ings og Barnes.

Barnsley ble ikke overraskende frustrerte da alle deres muligheter ble stoppet av the Clarets’ forsvaret og en robust keeper Heaton som ikke hadde nevneverdig mye å gjøre i annen omgang.

Burnley: Heaton, Baird, Duff, Shackell, Mee, Kightly, Marney, Jones, Arfield, Barnes, Ings (Treacy 87)
Innbyttere: Cisak, Wallace, Long, Trippier, Stock, Edgar, Treacy
Gule kort: Marney 85

Barnsley: Steele, Kennedy, Nyatanga, M’voto, Dawson, Mellis (Noble-Lazarus 60), Woods (McCourt 81), McLaughlin, Cywka, O’Grady, Jennings
Innbyttere: Turner, Proschwitz, Hassell, Hunt, Frimpong
Gule kort: Mellis 31, O’Grady 53

Dommer: N.Swarbrick
Tilskuere: 10,959 (Burnley 3,387)