Rettferdig poengdeling i sesongens siste kamp

readingBurnley logo stor(Reading 2-2 Burnley): Burnley fikk den verst tenkelige starten med et tidlig selvmål av Kieran Trippier, men gleden ble kortvarig for hjemmelaget når Scott Arfield utlignet fire minutter senere. Innen halvtimen var spilt var det Danny Ings som sendte Burnley i føringen etter et pent mål.

Like før timen utlignet McCleary, noe som ble slutt resultatet. Reading mistet dermed den siste Play-Off-plassen til fordel for Brighton som vant sin kamp.

Som forventet sendte sjefen ut et uendret lag i sesongens siste kamp. Hjemmelaget startet best og ville mest i åpningsminuttene, etter et par minutter var Shackell liggende nede i feltet etter en duell og i det kapteinen skulle til å komme seg opp fikk han et skudd imot seg – Reading ville ha straffe, men dommeren var ikke imponert.

Ashley Barnes prøvde seg på et skudd i det 11.minutt og i det 15.minutt, sistnevnte førte til hjørnespark som Reading klarerte og kontret med McAnuff som sendte av gårde et flott skudd, men som traff Trippier og gikk i eget nett. 1-0 i det 16.minutt. Gleden ble kortvarig for hjemmelaget; Burnley ble tildelt frispark som Marney sendte mot Scott Arfield, midtbanespilleren ladet kanonen og dundret ballen i nettet fire minutter senere, 1-1 i det 20.minutt.

28 spilte minutter viste klokken når Burnley igjen var på farten anført av Arfield som leverte ballen til Dean Marney, midtbaneeleganten løftet hodet og fant Danny Ings, spissen gjorde en fin vending og sendte kula i det lengste hjørne. 1-2. 28.minutter.

Fram mot pause kom Barnes til en fin mulighet, men ble korrekt avblåst for offside i en posisjon som kunne ha såret Reading. Omgangen var veldig jevn og på overtid fikk Burnley en dobbeltsjanse, først av Ings og like etter av Barnes, men ingen av dem maktet å få hull på byllen.

Like før timen, ble Reading tildelt frispark fra midten av banen som Garath McCleary fant og med en herlig volley utlignet for the Royals. 2-2, 58.min. Ti minutter senere var det David Jones’ tur til å teste ut keeper McCarthy, men med kvarteret igjen satte the Royals inn storoffensiven og fikk et par fine muligheter der Pogrebnyak og McCleary fikk gode muligheter, men ble møtt av Shackell og Heaton som ville det annerledes.

På tampen av kampen ga Reading alt, men klarte allikevel ikke å få hull på byllen og dermed endte kampen 2-2. TV-bildene viste oppgitte Royals-spillere som mistet den siste Play-Off-plassen. Burnley skrev historie med sine 93 poeng.

Burnley: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Kightly (Wallace 62), Marney, Jones, Arfield (Stanislas 71), Barnes, Ings.
Innbyttere: Cisak, Treacy, Edgar, Baird, Long.

Gule kort: Arfield, 61 Mee 70, Duff 82

Reading: McCarthy, Gunter, Pearce, Pogrebnyak, Leigertwood, Le Fondre (Robson-Kanu 57), McAnuff, Morrison, Akpan (Taylor 55), Obita.
Innbyttere: Federici, Gorkss, Blackman, Cummings, Hector.
Gule kort: Apkan 38

Dommer: M. Russell
Tiskuere: 23,335 (2,021 Burnley)