Tapte i Wales

swansea city afcBurnley logo stor(Swansea 1-0 Burnley): En svært livlig første omgang på Liberty stadium bød på underholdning, sjanser og Nathan Dyer som sendte svanene i føringen midtveis uti omgangen.

The Clarets hevet seg i annen omgang, men til tross for bytter og forsøk gikk Lancashire-laget på sitt andre strake tap i Premier League.

The Clarets startet med samme mannskap som mot Chelsea, mens nysigneringen Stephen Ward startet på benken etter at papirarbeidet gikk i orden. Forsvareren erstattet Cameron Dummigan.

Det var hjemmelaget som startet best med Wilfred som fikk den første sjansen allerede etter tre minutter, men ballen ble avverget av el kapitan Shackell. Minutter senere var Routledge alene med keeper Heaton og sendte ballen på Burnley-keeperen, men ble korrekt avblåst for offside.

Danny Ings kom til Burnleys første sjanse etter åtte minutter, men sendte ballen like utenfor buret til Fabianski. Samme mann var involvert i et pent angrep ikke lenge etter og sendte ballen på polakken fra skrått hold som heller ikke Jutkiewicz klarte å utnytte.

Kampens første store sjanse for svanene kom i det 17.minutt og ble servert av Routledge som fant Rangel i feltet, men Heaton var på rett plass til rett tid. 23 minutter var spilt når Nathan Dyer viste styrke, løp fra Ben Mee og fyrte av en salve som keeper Heaton fikk en hånd på  men klarte ikke å hindre at ballen gikk i nettet. 1-0 til Swansea.

Burnley prøvde å svare, men ble møtt av et kompakt Swansea-lag som klarte å rydde opp, selv om det tidvis var klabb og babb i feltet. Fram mot pause kviknet hjemmelaget til og ga Burnley hodebry der Dyer sto for mye av trusselbildet, men det ble ingen flere mål.

Annen omgang startet med et offensivt Swansea som kunne ha økt ledelsen med Bony, men Shackells takling kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt. Burnley kom seg raskt inn i kampen og noen minutter senere kunne the Juke ha utlignet og Arfield ikke lenge etter.

Fram mot timen var det relativt jevn på Liberty Stadium med sjanser på begge sider hvor Ings og Jutkiewicz sto for the Clarets’ største forsøk. Hjemmelaget satte på friske bein midtveis i annen omgang, men det hindret ikke Burnley og David Jones fra å skape en kjempesjanse som the Juke nesten fikk en fot på. The Clarets hadde våknet.

Sean Dyche satte utpå Ross Wallace som ga Burnleys angrep en noe annen dimensjon hvor skotten var involvert i det meste som skjedde fremover, men sørget også får et unødvendig frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren. Det ble noen kontroverser i det 78.minutt når flere Burnley-spillere i feltet skrek etter straffe uten reaksjon fra dommeren, mens Duff fikk gult kort for en lignende situasjon sekunder senere.

Barnes ble sendt utpå banen med ti minutter igjen og angriperen som er kjent for å gjøre livet surt for forsvarene viste seg fram umiddelbart med sine «plageånd»-egenskaper.

Burnley satte inn stor-offensiven i sluttminuttene og hadde lite å tape, men Swansea spilte tålmodighetens spill og prøvde å hale ut tiden der det lot seg gjøre. Fjerdedommeren la til tre minutter og begge lagene brukte sine siste bytter, men det ble ingen flere mål på Liberty Stadium.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Arfield, Jones (Sordell 90), Marney, M Taylor (Wallace 71), Ings, Jutkiewicz (Barnes 81).
Innbyttere: Gilks, Wallace, Kightly Reid, Ward
Gule: Duff 78

SWANSEA: Fabianski, Amat, N Taylor, Sung-Yeung, Williams, Shelvey, Bony (Gomis 64), Dyer (Montero 65), Routledge, Rangel (Tiendalli 90), Sigurdsson.
Innbyttere: Tremmel, Bartley, Richards, Sheehan
Gule: Shelvey 73, Sigurdsson 84

Dommer: C Pawson
Tilskuere: 20,565