Sikret nok et viktig poeng!

newcastleBurnley logo stor(Burnley 1-1 Newcastle): Det endte med poengdeling på Turf Moor etter at begge lag noterte seg et mål i hver sin omgang som de hadde god kontroll på. Hjemmelaget hadde en forrykende første omgang med mange sjanser, men det var kun George Boyd som fant nettet.

I annen omgang svarte Newcastle nesten umiddelbart, men heller ikke de klarte mer enn å utligne. Med det viktige poenget sikret, har the Clarets klatret opp av bunnstriden – men det er fortsatt en lang vei igjen.

Burnleys eneste endring fra forrige kamp var en Scott Arfield-retur som plasserte Michael Kightly på benken, i forsvaret fortsatte leiesoldat Michael Keane som midtstopper i Duffs fravær.

Gjestene startet friskt, hadde ballen mye og presset Burnley i åpningsminuttene. The Clarets trengte åtte minutter på å skape deres første sjanse i det Arfield sendte en flott stikker fra midtbanen til Ings som fikk testet ut keeper Rob Elliots ferdigheter – sisteskansen gjorde det bra, men det var ikke siste gang de to skulle møtes.

Både Ings og Barnes gjorde sine forsøk på keeperen, uten hell. Gjestenes Ameobi sto for gjestenes første skuddforsøk og Ayoze for deres andre. I det omgangen passerte halvtimen jobbet Burnley seg fremover; Kieran Trippier leverte et av sine herlige innlegg fra midtstreken og fant Danny Ings i feltet som dempet ballen til George Boyd som tok litt løpefart, ladet kanonen og sendte avgårde en herlig salve som keeper Elliot bare kunne se gå i mål. Burnley var i føringen i det 34.minutt!

Gjestene prøvde å svare, men kom ingen vei. På overtid samspilte igjen Burnley godt i nærmest tikka-takka-stil; Arfield og Boyd spilte vegg før Ings leverte ballen – med hælen – til David Jones på løp, midtbanespilleren burde ha økt ledelsen, men sendte kula utenfor.

Annen omgang startet med to bytter for gjestene; Steven Taylor og Rèmy Cabella. Sistnevnte påvirket kampen med umiddelbar effekt da han var i angrep, hans skuddforsøk ble blokkert og havnet hos Daryl Janmaat som kom seg til død-linjen og la inn kula i feltet – der var Papiss Cisse som på enkelt vis kunne utligne for gjestene. 1-1 etter 48 minutter. Gjestene fortsatte å presse Burnley som fikk se lite til ballen det første kvarteret, men klarte allikevel ikke utfordre Tom Heaton nevneverdig til tross for flere farlige død-baller.

Gouffran ble en lite populær person på Turf Moor like etter timen når taklingen hans fikk Stephen Ward til å ligge nede for telling, etter noen minutter med behandling blir venstrebacken tatt av banen på båre og erstattet av Ben Mee. Kampen åpnet seg gradvis derfra der Newcastle prøvde og prøvde, mens Burnley forsvarte seg godt og sendte avgårde lange baller mot Ings og Barnes på motsatt ende av banen.

Det ble ingen flere mål på Turf Moor og Burnley er i skrivende stund på 16.plass og dermed ute av bunnen, men Hull møter Everton på onsdag.

Burnley: Heaton; Trippier, Keane, Shackell, Ward (Mee 66); Boyd, Marney, Jones, Arfield; Ings, Barnes (Jutkiewicz 85).
Innbyttere: Gilks, Long, Wallace, Kightly, Sordell.
Gule: Keane 56, Arfield 90+4

Newcastle: Elliot; Janmaat, Williamson (Steven Taylor 46), Dummett, Haïdara; Abeid, Tioté; Gouffran, Ayoze (Cabella 46), Ameobi (Rivière 75); Cissé.
Innbyttere: Alnwick, Streete, Anita, Armstrong.
Gule: Williamson 10, Tiotè 80

Dommer: Phil Dowd
Tilskuere: 18,791 (2,906)