Tapte med stil

TottenhamBurnley logo stor(Tottenham 2-1 Burnley): En forrykende første omgang bød på tre mål der to var av den magiske sorten og fansen kunne fryde seg over god valuta for pengene. Annen omgang ga mange sjanser og fulgte opp med pent spill, men det ble ingen flere mål.

Lojale Dyche gjorde som forventet ingen endringer i laget og Scott Arfield skapte kampens første sjanse i det andre minutt etter et fint innlegg av Kieran Trippier, men skuddet gikk over keeper Lloris. Tottenham brukte ikke lang tid på å svare og de påfølgende minuttene skapte hjemmelaget flere farlige situasjoner, men Burnley holdt stand mot presset.

Begge fikk sine hjørnespark innledningsvis, men forsvarerne gjorde en god jobb ved å rydde opp når anledningen krevde det. Selv om hjemmelaget startet med et høyt tempo, ble de møtt av et solid Burnley-forsvar.

Tottenham var på veldig hugget den første halvdelen av omgangen, men skuddpresisjonen sto ikke i stil med ambisjonene der de fleste skuddforsøk gikk over Heaton. Fram til det 21 minutt. Et kjapt frispark ble sendt til Chadli som leverte kula videre til Harry Kane som ikke gjorde noen feil og sendte Tottenham i føringen.

Burnley svarte på et utmerket vis! The Clarets trengte fem minutter og Jones leverte kula til Boyd som vendte og vrikket litt før han leverte en herlig stikker til Ashley Barnes som viste ren og skjær magi like utenfor feltet med et praktfullt skudd som gikk rett i krysset bak en sjanseløs Lloris! 1-1 i det 26.minutt!

Boyd snappet opp kula minutter senere etter en Spurs-kontring og sendte avgårde en langpasning til målscorer Barnes som ble taklet i feltet noe som fikk de tilreisende til å skrike etter straffe, men dommeren vinket spillet videre. Tottenham skapte en kjempesjanse like etter der Eriksen kom seg til utkanten av målet og sendte en pasning som samtlige spillere bommet på, inkludert Kane som burde ha satt inn 2-1.

Burnley prøvde å ta føringen på hjørnespark, fra langpasninger og på kontringer, men fikk ikke hull på byllen. Derimot var det Erik Lamela som viste magi med sitt første Premier Leauge-mål i det 35.minutt. Spilleren mottok kula ca 20 meter utenfor feltet, fikk rom og tid til å lade kanonen og sendte avgårde en flott salve mot lengste stole, 2-1 til Tottenham på et flott mål.

Boyd kunne ha utlignet to minutter senere på et frispark etterfulgt av klabb og babb i Spurs-feltet, men midtbanespilleren mistet kula akkurat i det han skulle til å klinke til. Frustrerende situasjon for Boyd.

Mason fikk seg en lei smell minutter før pause og måtte tas av banen for behandling og ble erstattet av Stambouli. Kane prøvde seg på et langskudd og fra et hjørnespark, mens Dean Marney fikk en gyllen mulighet til å utligne innen dommeren sendte lagene til garderoben.

Annen omgang startet med et ambisiøst Burnley som fikk en fin mulighet allerede etter 20 sekunder, men Danny Ings’ skuddforsøk ga kun et hjørnespark som fulgte opp med et nytt hjørnespark. Clarets-spissene skapte hodebry for Spurs de første minuttene, men Tottenham kom seg raskt og svarte med å true de lilla- og lyseblå.

Hjemmelaget så mye til ballen, men klarte ikke helt å utnytte besittelsen det første kvarteret, til tross for en håndfull gode forsøk. I det 53. minutt sendte Barnes en herlig stikker til Danny Ings på løp som fikk en fin mulighet til å utligne, men Lloris gjorde en god jobb og i det han ga til hjørnespark. Det ble litt bekymring kort tid etter når Danny Ings ble liggende nede og tok seg til ankelen, men spissen kom seg på bena kort tid senere som lettet trykket til bortefansen.

The Clarets hadde en god periode i det kampen nærmet seg timen hvor Tottenham fikk satt ballen i nettet, men Chalidi var i offside og ble dermed korrekt avblåst. Danny Ings pådro seg midtveis en smell i ryggen, men holdt ut og fortsatte å skape hodebry for Spurs-forsvaret. Hjemmelaget fikk se mer til ballen i det kampen nærmest seg det avsluttende kvarteret og flere skapte sjanser på White Hart Lane.

Kane, Eriksen og Chadli fikk Burnley-forsvaret til å være på tå-hev i det Dyche valgte å sette inn friske beina til Wallace og Kightly. Begge lag skapte noen halvsjanser, men ingen som fikk opp pulsen på tribunene. Danny Ings ble klippet ned i det 90.minutt som ga et frispark til Burnley; Wallace fikk Lorris til å gi til hjørnespark som nesten førte til en utligning – uten hell.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Keane, Shackell, Mee, Arfield (Wallace 78), Marney, Jones, Boyd (Kightly 78), Barnes (Jutkiewicz 89), Ings .
Innbyttere: Gilks, Reid, Chalobah, Long

SPURS: Lloris, Walker, Vertonghen, Lamela, Kane (Soldado 84), Fazio, Chadli, Eriksen (Rose 90+3), Davies, Mason (Stambouli 43), Bentaleb.
Innbyttere: Chiriches, Vorm, Townsend, Dembele
Gule kort: Davies 3

Dommer: M Jones