Sjokkerte på Etihad Stadium

Manchester CityBurnley logo stor(Man. City 2-2 Burnley): Burnley spilte med hjerte utenpå drakten og hadde noen perioder med spennende angrepsspill, men kunne ikke hindre at stjernegalleriet ledet 2-0 til pause.

Etter sidebytte var Burnley laget som ville mest, spilte milliard-laget til til tider i senk og fikk lønn for strevet med to scoringer signert Boyd og Barnes!

The Clarets stiller med et uendret lag-uttak for femte kamp på rad, men har to endringer på benken med Marvin Sordell og Nathaniel Chalobah som erstattet Steven Reid og Sam Vokes. Kieran Trippier og Ben Mee fikk en gjenforening med sin tidligere arbeidsgiver.

Som forventet var det City som startet med offensivt og prøvde seg selv om the Clarets flekket tenner ved noen anledninger. Kampens første sjanse kom etter fem minutter på hjørnespark, men kaptein Shackell avverget Demichelis skuddforsøk fra kort hold.

Nasri og Silva skapte problemer for the Clarets som måtte være på defensiven mot et angrepsvillig City-lag det første kvarteret. Milner sto for kampens andre mulighet etter 13 minutter og Navas fulgte opp minuttet senere med tredje.

Etter kvarteret fikk Burnley se mer til ballen, begynte å skape mer fremover der Dean Marney prøvde ut Joe Harts reflekser i det 18.minutt.

Barnes og Ings kom til noen halvsjanser kort tid senere, men heller ikke spissduoen fikk lønn for strevet. I det 23.minutt var City i angrep: Nasri fikk stå i fred like utenfor feltet og la kula til Navas på løp og la pent til en umarkert David Silva som mottok kula, og satte den i nettet bak Heaton. 1-0 til City.

Burnley ble etterhvert tildelt frispark som Trippier leverte i feltet, men verken Shackell eller Keane klarte å utnytte sjansene. Pelligrinis kostbare mannskap sparte ikke på kruttet og i det 33.minutt var nok City en gang i angrep, de blå var i undertall mot et stramt Burnley-forsvar, men Fernandinho viste magi med en herlig scoring fra utkanten av feltet som traff tverrlegger og spratt i mål, Heaton var på ballen, men allikevel sjanseløs mot praktskuddet. 2-0 til hjemmelaget.

Fram mot pause var det mest City som hadde ballen, mens Burnley forsvarte seg med nebb og klør og de gangene Sean Dyches mannskap var i angrep ble de avbrutt av upresise pasninger.

To mål og en mindre skade på Zabaleta sørget for at fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter, men det ble ingen flere mål på Etihad.

Burnley startet på offensiven etter sidebytte og det skulle ikke ta lenger enn ett minutt før Lancashire-laget fikk gevinst for innsatsen; Danny Ings mottok kula like utenfor feltet og serverte George Boyd som nok var i gråsonen for offside, men sendte kula i nettet bak Joe Hart. 2-1 i det 46.minutt.

City fant seg ikke helt til rette de første ti minuttene av annen omgang, mens gjestene ikke la noe mellom fingrene og gjorde ting vanskelig for City som ikke dominerte på samme måte som i første omgang. Nasri sto for Citys første mulighet ti minutter uti, men Heaton var på vakt og sendte kula ut til hjørnespark.

Like før timen kunne det stått 2-2 når et Trippier-frispark fant Shackell i City-feltet, men heller ikke denne gang hadde kapteinen flaksen på sin side. Danny Ings fulgte opp med et fint skudd kun et halvt minutt senere, men heller ikke han fikk hull på byllen. Målscorer Boyd fikk nok en fin mulighet i det 64.minutt, men denne gang sto Hart i veien.

Man kan trygt si at Burnley var det beste laget i første halvdel av annen omgang og for det blotte øyet var det for det meste kvaliteten på pasningspillet og forsvars-ferdighetene som var den store forskjellen. Scott Arfield fikk en god mulighet i det 77.minutt, men ble hindret i siste liten.

I det 81. dukket Ashley Barnes opp med et øyeblikks magi når han mottok kula i feltet til Hart etter litt klabb og babb, men spissen satte kula i nettet til ellevill jubel hos den tilreisende fansen. 2-2 på Etihad!

The Clarets spilte helhjertet fotball der de ikke hadde ønske om å gi seg med ett poeng og jaget hele tiden et tredje mål. Fjerdedommeren la til til fem minutter noe som frustrerte Sean Dyche på sidelinjen.

På overtid ble the Clarets tildelt to frispark og tre innkast, mens de frustrerte City med tilbakeholdent spill og sjokkerte Manchester med et viktig poeng!

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Keane, Mee, Arfield, Jones, Marney, Boyd, Barnes, Ings.
Innbyttere: Gilks, Wallace, Jutkiewicz, Sordell, Long, Kightly, Chalobah

CITY: Hart, Demichelis, Kolarov, Mangala, Zabaleta, Milner (Jovetic 61), Silva, Fernandinho (Sinclari 87), Fernando, Navas, Nasri (Lampard 75).
Innbyttere: Caballero, Sagna, Clichy, Boyata
Gule kort: Fernandinho 41, Navas 78, Zabaleta 80, Silva 88

Dommer: K Friend