Skadeskutte Clarets sikret poenget

newcastleBurnley logo stor(Newcastle 3-3 Burnley): En forferdelig første omgang med Burnley-øyne ga de lilla- og lyseblå tre skader og tre Newcastle-mål. Stengene og tverrleggeren sto i veien flere ganger, men Danny Ings fant nettet like etter timen – det stoppet ikke der. Sissoko ga Newcastle føringen mot slutten av omgangen, men George Boyd ville der annerledes og sikret Burnley poenget på St. James Park.

The Clarets stilte med et uendret lag og måtte la Sam Vokes bli igjen grunnet sykdom. Burnley startet friskt og kom til en stor sjanse allerede etter ett minutt når Danny Ings leverte kula til kollega Ashley Barnes som sendte ballen på tverrleggeren.

Etterhvert tok hjemmelaget over litt mer og skapte tre sjanser på kort tid, men verken Gouffran eller Riviere klarte finne mål. The Magpies var veldig offensive, så mye til ballen og de lilla- og lyseblå forsvarte seg godt, men det raknet etter kvarteret spilt når hjemmelaget ble tildelt hjørnespark som traff hodet til Steven Taylor og sendte ballen i nettet. 1-0 til Newcastle.

I kjølvannet av målet pådro kaptein Shackell seg en smell og ble byttet ut med Kevin Long, bekymringsverdig for the Clarets. The Clarets «svarte» umiddelbart og et langt Trippier-innlegg havnet like utenfor feltet som Ashley Barnes jaktet; Paul Dummett prøvde å spille tilbake til keeper Alnwick – noe han gjorde, men keeperen var på løp ut og dermed sendte forsvareren ballen i eget nett. 1-1 i det 19.minutt.

Midtveis uti omgangen kunne hjemmelaget tatt tilbake føringen, men Michael Keane avverget med et simpelt og klokt tilbakespill til Heaton. I det 26. minutt derimot gikk det ikke fullt så bra når Newcastle var i angrep og Gouffran leverte en fin pasning til Jack Colback på løp som ladet kanonen og sendte kula i nederste hjørne. Dean Marney prøvde å blokkere og Heaton fikk nesten en hånd på ballen, men det ble 2-1 til hjemmelaget.

Det gikk nesten fra vondt til verre etter halvtimen når Dean Marney måtte byttes ut, angivelig på grunn av en skade. Som om ikke det var nok fikk innbytter Kevin Long seg en smell i kneet etter en duell, ble liggende nede og mottok behandling. Det endte med et tredje bytte når Steven Reid entret banen og førte til omrokeringer i forsvaret.

Fram mot pause var det egentlig ganske jevnt på St. James’ Park uten de store sjansene, heller ikke de fire tilleggsminutter som fjerdedommeren la til.

Etter sidebytte var hjemmelaget først ute med et angrep, men Perez’ forsøk ble blokkert av Trippier som vikarierte som kaptein. På motsatt side var George Boyd nær en utligning etter et Kightly-innlegg. The Clarets fikk to kjempesjanser til å utligne i det 47 minutt der både Ings og Barnes trakk stengene etter hverandre.

Lancashire-laget fortsatte å jage en utligning, var tålmodige i angrep og robuste i forsvar. Stanga var Burnleys forbannelse på St. James’ Park for i det 63.minutt var det Ben Mee som traff stanga etter et et Jones-hjørnespark.

I det 65.minutt løsnet det omsider for the Clarets og målet var signert Danny Ings; et innkast godt inne på Newcastles banehalvdel endte med et fint innlegg mot feltet av Kigthly, der trengte Danny Ings å stusse lærkula og dermed sto det 2-2 på St. James’ Park.

De lilla- og lyseblå hadde ingen planer om å gi seg med det samme og fortsatte å jage enda et mål, men istedenfor gikk det motsatt vei og man kunne se målet på lang avstand før det kom. Hjemmelaget var i angrep med driblefanten Perez på kanten som la inn i feltet til Armstrong som ga ballen videre til en umarkert Moussa Sissoko, 3-2 i det 78.minutt.

Burnley lar seg ikke pille på nesten: 85 minutter viste klokken når gjestene var i angrep og Danny Ings var godt markert av Toon-forsvarer, men spissen la en enkel kule ut til George Boyd som med en touch og litt fart sendte kula forbi Alnwick og utlignet for the Clarets. 3-3.

Gjestene prøvde flere ganger; på frispark og fra åpent spill, men ballen ville ikke inn. Dermed endte det med poengdeling i Newcastle på St. James Park og for annen gang på rad har the Clarets kommet tilbake etter å ha ligget under og sikret et viktig poeng.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell (Long 16, Ward 36), Keane, Mee, Arfield, Jones, Marney (Kightly 31), Boyd, Barnes, Ings.
Innbyttere: Gilks, Wallace, Sordell, Jutkiewicz
Gult kort: Ings 64, Mee 83, Trippier 84, Boyd 90+2

NEWCASTLE: Alnwick, Coloccini, Sissoko, Gouffran (Haidara 70), Colback, Perez, Janmatt, Tiote, Taylor (Williamson 60), Riviere (Armstrong 57), Dummett.
Innbyttere: Santon, Williamson, Anita, Cabella, Woodman
Gult kort: Janmatt 67, Williamson 88

Dommer: M Dean