Surt tap på Turf Moor

Burnley logo storswansea city afc(Burnley 0-1 Swansea): Hjemmelaget var det bedre laget i første omgang, men klarte ikke å sende ballen forbi Fabianski. Like etter timen gikk Swansea i føringen, men det var en uheldig Kieran Trippier som ble kreditert målet. Burnley prøvde og prøvde, men måtte bite i det sure eplet.

Som forventet startet the Clarets med det samme mannskapet som fra forrige helgs kamp mot Chelsea og hjemmelaget startet offensivt mot svanene. Kampens første sjanse kom etter fire minutter etter et Burnley-angrep som endte med litt klabb og babb, Boyd sendte kula rett på Fabianski på halv-volley.

Kampens første hjørnespark kom etter ti minutter som endte med et Swansea-angrep, uten at det ble noe enn et innkast og hjørnespark. Etter kvarteret fikk svanene se mer til ballen og skapte mer som Burnley-forsvaret håndterte godt.

Etter 22 minutter var Burnley nok en gang i angrep, etter noe klabb og babb kom kampens andre store sjanse, denne gangen var det Ashley Barnes som sendte ballen på Fabianski på halv-volley. Midtveis i omgangen kom en noe kontroversiell situasjon som gikk i Burnleys favør; Routledge fosset fremover og alene med keeper lobbet kula over Heaton, sistnevnte endte med å klippe ned spilleren i feltet – dommeren lot spillet gå.

Boyd og Trippier skapte problemer for gjestene på høyrekanten og sto bak forarbeidet til kampens tredje store sjanse like etter halvtimen. Kightly sørget for avslutningen og sikret nok et hjørnespark, som det ikke kom stort ut av. Fem minutter før pause skapte Gomis – som ikke hadde noen god omgang generelt – to gode sjanser etter hverandre, først rett på keeper og kort tid senere sendte hen kula høyt og hardt over etter å ha lurt offside-fellen til Burnley.

Mot slutten av omgangen fikk begge lag sine frispark som ingen klarte å utnytte. Det ble lagt til ett tilleggsminutt og omgangens siste sjanse var signert Shelvey som sendte kule til side for Heaton.

Annen omgang startet der den første slapp og Burnley var på offensiven uten at det hjalp på resultatet. I det 52.minutt var det hjemmelagets tur til å frustrere seg over dommeren når Kightly skapte en enorm sjanse og ballen traff en Swansea-hånd i feltet uten reaksjon.

Ashley Barnes prøvde seg ved et par anledninger og skapte en stor mulighet etter timen, men hadde ikke flaksen på sin side. Noen av sjansene ble avverget på grunn av noe uredelige metoder. Swansea fikk etterhvert se mer til ballen og fikk et hjørnespark i det 64.minutt. Man kan trygt si det var klabb og babb i feltet som en uheldig Kieran Trippier ikke klarte å holde ute av buret etter at ballen ble slått ut for svakt og måtte notere seg et selvmål.

The Clarets satte inn Sam Vokes med kvarteret igjen i håp om at «Vings»-faktoren skulle slå til og Burnley ble plutselig meget offensive, men ble svekket at Jones mange feilpasninger. Innkast, hjørnespark og frispark kom på løpende bånd og Burnley kom til flere avslutninger – uten hell.

Sam Vokes gjorde en merkbar forskjell på banen og i det 84.minutt fosset Boyd på kanten og la på herlig vis inn i feltet, der var Vokes som kunne ha utlignet for the Clarets, men ble hindret av en fantastisk Fabianski-redning. I et desperat forsøk på å hente inn poeng i de tre tilleggsminuttene som ble lagt til, satte Dyche inn Jutkiewicz.

I det siste spilleminuttet var det nærmere et Swansea-mål enn en utligning når innbytter Oliviera sendte ballen fra den dypeste linjen mot mål og ballen trillet pent forbi målet. Det ble et tap på Turf Moor og Burnley har grunnet til å være bekymret.

BURNLEY: Heaton, Trippier, Shackell, Keane, Mee, Kightly (Vokes 74), Arfield, Jones, Boyd, Barnes (Jutkiewicz 89), Ings.
Innbyttere: Gilks, Reid, Ward, Duff, Wallace

SWANSEA: Fabianski, Naughton, Williams, Fernandez, Taylor, Cork, Ki, Shelvey, Carroll (Montero 60), Gomis (Oliviera 90+2), Routledge (Amat 89).
Innbyttere: Tremmel, Rangel, Amat, Emnes, Britton

Dommer: J Moss