Uheldige på St. Mary’s Stadium

southamptonBurnley logo stor(Southampton 2-0 Burnley): Det var høy underholdningsfaktor på St. Mary’s Stadium der begge målene kan kategoriseres som uheldige for the Clarets’ del. Hjemmelaget tok føringen mot slutten av første omgang og økte ledelsen når en uheldig Jason Shackell satte kula i eget nett like før timen.

Manager Dyche sendte det ut det samme mannskapet som i forrige kamp, eneste endringen kom på benken der Marvin Sordell erstattet skadde Stephen Ward.

Lancashire-laget startet friskt på St. Marys’s Stadium og begge lag kom til noen halvsjanser i åpningsminuttene, men ingen av keeperne ble nevneverdig truet av forsøkene. Etter ni minutter skled Saints-keeper Forster på et utspark hvor på han kolliderte med Vokes. «Big Ben» ble liggende nede og etter litt behandling ble keeperen båret av banen hvorpå han ble byttet ut med Davis fire minutter senere.

Like etter kvarteret skapte hjemmelaget en god sjanse anført av Bertrand som la inn til Pelle i feltet, men sistnevnte klarte å rote bort ballen og Heaton kunne enkelt snappe opp. The Saints økte presset på the Clarets som skapte en god mulighet (19′) med Danny Ings som mottok kula fra Barnes, men Alderweireld fikk ryddet unna i siste liten. Ings prøvde på et skuddforsøk minutter senere (23′), men kula gikk godt til side for mål.

I det 23.minutt la Boyd til Barnes på motsatt side, angriperen la inn i feltet, der dempet Ings kula pent til Vokes som ladet kanoen og sendte en salve mot Davis som sendte til hjørnespark. Det endte med to hjørnespark som begge var farlige. Dommeren ble ingen populær mann når Boyd ble klippet ned i feltet forsvarer Long valget var nok en straffe.

The Clarets kom til mange gode sjanser og skremte hjemmelaget ved flere anledninger. I det 28.minutt sendte Schneiderlin en salve fra rundt 20 meter mot buret, men Shackell var i veien og ga til hjørnespark, som det ikke ble noe av.

Hjemmelaget fulgte opp med flere forsøk etter halvtimen og fikk Burnley til å forsvare seg godt. I det 36.minutt var hjemmelaget i angrep og hadde flere forsøk på rappen ble det klabb og babb i Burnley-feltet hvor et mislykket skuddforsøk gikk mellom bena på Pelle og til Shane Long som sto alene ved lengste stolpe og satte kula enkelt i mål. Michael Duff sto ganske nære Tom Heaton og opphevde det som kunne ha blitt et offside-mål. 1-0 til Southampton i det 37.minutt.

Hjemmelaget prøvde å øke ledelsen minutter senere, men Heaton var med på notene og snappet opp ballen før det ble noe mer av forsøket. Et hjørnespark midtveis på Burnleys halvdel i det 41.minutt fikk Heaton til å prestere en kjemperedning etter et forsøk av Pelle – like etter, på kontring var det Burnley sin tur når Danny Ings fikk Davis til å prestere en kjemperedning.

Fram mot fulltid og de påfølgende fem tilleggsminuttene kom begge lag til flere gode sjanser som raskt kunne ha endret pauseresultatet. Sam Vokes og George Boyd sto for Burnleys to store sjanser på overtid, men keeperne skal ha en god del av æren for at det ikke ble mål verken den ene eller andre veien.

Annen omgang startet med et Saints-bytte, Wanyama med Tadic. Burnley spilte litt mer respektløst enn i første omgang og truet hjemmelaget ved et par anledninger. Southamptons andre mål var maks uflaks for kaptein Jason Shackell som i det han prøvde å klarere et innlegg fra Bertrand, men sendte ballen i eget nett med kneet. 2-0 til Southampton i det 57.minutt.

George Boyd kom til en fin mulighet i det 63.minutt, da han med ryggen mot mål og to motspillere rundt seg fikk en fin vending og sendte en salve mot Davis som måtte gi til hjørnepark. The Clarets fikk skapt stadig mer på the Saints’ banehalvdel uten å få hull på byllen, dermed ble the Juke erstattet med Sam Vokes i det 71.minutt.

Det ble noen hjørnespark og frispark for begge lag, men ingen lykkes – verken fra kort eller langt hold. Dyche sendte ut Ross Wallace og Marvin Sordell uten at det hjalp på resultatet. Det endte med et tap på St. Mary’s Stadium.

Burnley: Heaton, Mee, Shackell, Duff, Trippier, Barnes (Wallace 82), Jones, Arfield, Boyd, Vokes (Jutkiewicz 71), Ings (Sordell 88).
Innbyttere: Gilks, Kightly, Reid, Keane

Southampton: Forster (Davis 13), Clyne. Schneiderlin, Fonte. Long, Davis, Mane, Tadic (Wanyama 45), Alderweireld, Pelle, Bertrand.
Innbyttere: Yoshida, Gardos, Djuricic, Ward-Prowse, Elia

Dommer: Roger East