Avsluttet sesongen med stil

Aston VillaBurnley logo stor(Aston Villa 0-1 Burnley): Danny Ings sto for kampen eneste mål på Villa Park like etter start og sikret dermed Burnley deres andre borteseier på rad. Fredrik Ulvestad fikk sinn fulle debut, mens Steven Reid sa farvel som fotballspiller.

Fredrik Ulvestad og Michael Duff fikk begge starte oppgjøret på Villa Park, mens Matt Taylor og Michael Duff varmet benken. På motsatt side stilte Villa-sjef Tim Sherwood nærmest et fulltallig førstelag og antageligvis det samme som skal møte Arsenal i nest helgs FA cup-finale.

The Clarets startet friskt og Kieran Trippier var den første som testet ut keeper Jed Steer på et frispark, men Steer hadde kontroll. Det hadde han derimot ikke i etter syv minutter. Kula havnet hos debutanten Ulvestad som fant Ashley Barnes på motsatt side, angriperen sendte kula videre i feltet med hodet og fant Danny Ings som raget høyest og satte ballen i nettet. 1-0 til Burnley etter 7.minutter!

Hjemmelaget kom etter hvert til noen sjanser med Agbonlahor (15′) og Vlaar (19′), mens Ings kunne ha økt ledelsen for gjestene i det 19. og 26.minutt etter godt forarbeid av Ulvestad og Boyd. Like etter halvtimen ble Barnes liggende nede etter en duell med Delph, angriperen falt lite behagelig og ble byttet ut med Sam Vokes. Fram mot pause var det for det meste Aston Villa som så mest til ballen og som skapte flest muligheter, men verken Benteke, Baker, N’Zogbia eller Westwood klarte å overliste Tom Heaton som hadde en kjempekamp mellom stengene.

Villa startet offensivt etter sidebytte der Benteke kom til to sjanser på kort tid uten at de skapte problemer for Englands Tom Heaton. Bacuna (56′) og Boyd (59′) kunne også ha satt inn kula på hver sin ende uten at fansen fikk noe å juble for.

Like etter timen var Heaton nok en gang Burnleys redningsmann med nok en praktfull redning i det 63.minutt, Benteke og Agbonlahor samarbeidet litt før sistnevntes salve be avverget av Clarets-keeperen. Lancashire-laget svarte nesten umiddelbart når Ings fant Boyd med en fin pasning og vingen prøvde å flikke kula over Steer – sistnevnte avverget pent.

Midtveis i omgangen begynte det å skje litt mer på Villa Park med forsøk av Delph (72′), N’Zobgia (73′) og Vlaar (74′). Etterhvert ble det mer fram og tilbake uten de største mulighetene. Danny Ings pådro seg en smell mot slutten av kampen og ble byttet ut med Steven Reid (88) som også fikk sin siste kamp for Burnley. I det Ings gikk av banen kunne man høre: «You’ll allways be a Claret!«.

Det ble ingen flere mål på Villa Park og the Clarets dro i land deres første seier i Birmingham siden 1973.

Burnley: Heaton; Trippier, Keane, Shackell, Mee; Boyd, Ulvestad (Taylor 66), Jones, Arfield; Ings (Reid 88), Barnes (Vokes 34)
Innbyttere: Gilks, Duff, Kightly, Jutkiewicz
Gule kort: Ulvestad 29, Arfield 67

Aston Villa: Steer; Bacuna (Hutton 81), Vlaar, Baker, N’Zogbia; Westwood; Cleverley (Sinclair 72), Delph; Grealish; Agbonlahor, Benteke
Innbyttere: Guzan, Sánchez, Weimann, Robinson, Green
Gule kort: Vlaar 53

Dommer: Mike Jones
Tilskuere: 40,792