Lite å stille med på Portman Road

ipswich townBurnley logo stor(Ipswich 2-0 Burnley): Det var en noe tam, jevn og målløs første omgang. Annen omgang tok seg opp og i løpet av fire minutter satte hjemmelaget inn to mål som gjorde det vanskelig for the Clarets.

Det var liten endring i lagoppstillingen, men Sam Vokes startet og nysignering Rouwen Hennings varmet benken.

Det startet friskt på Portman Road og kampens første sjanse kom etter syv minutter når Kightly fosset framover langs kanten og la inn til Vossen som sendte kula i stolpen på første forsøk. Spissen fikk en ny mulighet like etter, men denne gangen gikk ballen like utenfor.

Hjemmelaget kom til en halvsjanse i kampens første hjørnespark som Clarets-stopper Michael Keane ryddet opp. Murphy fulgte opp med en mulighet like etter kvarteret, heller ikke han klarte å finjustere skuddfoten. Hjemmelaget fikk etterhvert en god periode og presset the Clarets, men fikk ikke skapt nevneverdig mye.

Gjestene fra Lancashire fikk sitt første hjørnespark ti minutter før pause, men heller ikke de fikk uttelling for forsøket. I sluttminuttene kunne Jelle Vossen fått et etterlengtet mål i Clarets-drakten etter et herlig innlegg fra Michael Kightly, men belgierens forsøk ble reddet. Like etter var Ipswich på fære med en fin kontring som resulterte i hjørnespark og fra flagget kunne det raskt blitt mål, heldigvis for Burnley var Arfield og reddet på streken.

Det fulgte på med litt katt og mus-spill der Jones prøvde seg (44.) på et langskudd uten noe gjennombrudd og dermed ble lagene sendt i garderoben. Annen omgang startet med Ipwichs andre bytte der Murphy ble byttet ut med Pitman og fem minutter senere var Ipswich nok en gang på hugget med et hjørnespark som kunne ha endt fatalt for gjestene i det Tommy Smith fikk stå umarkert, men sendte kula utenfor.

I det 54.minutt ble Jelle Vossen tatt av banen og erstattet med nysigneringen Rouwen Hennings. The Tractor Boys skapte noen farlige muligheter i det kampen nærmet seg timen, men Burnley fikk ryddet opp. Lancashire-lagets to vinger Boyd og Kightly skapte utfordringer for Ipswich med offensive løp og farlige pasninger.

I det 65.minutt fosset Maitland-Niles fremover og leverte kula til Pitman som sendte videre til Freddy Sears, sistnevnte puttet ballen i nettet og Ipswich var i føringen. 1-0 i det 66.minutt. Like etter satte Dyche inn Lukas Jutkiewicz, men det hjalp lite.

70.minutter viste klokken når Ipswich ble tildelt hjørnespark, Maitland-Niles leverte kula i feltet og der var innbytter David McGoldrick som raget høyest i luften og 2-0. Kightly prøvde å redusere med et fint skudd minuttet senere uten at keeper Bialkowski hadde noen utfordringer da kula traff sideveggen.

Dyche satte inn Matt Taylor i det 77.minutt i håp om en frisk pust, men klarte ikke å skape stort.. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og Burnley gikk dermed på sitt første tap denne sesongen.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Keane, Darikwa, Kightly, Jones (Taylor 77), Arfield, Boyd, Vokes (Jutkiewicz 67), Vossen (Hennings 54)
Innbyttere: Gilks, Ward, Sordell, Jutkiewicz, Anderson
Gule kort: Kightly 90+2

IPSWICH: Bialkowski, Chambers, Smith, Berra, Knudsen, Skuse, Douglas, Fraser (McGoldrick 28), Maitland-Niles (Coke 85), Murphy (Pitman 46), Sears
Innbyttere: Gerken, Emmanuel, Tabb, Toure

Dommer: Simon Hooper
Tilskuere: 18,353 (470 Burnley)