To hjørnespark ga to mål og tre poeng på Ashton Gate

Bristol cityBurnley logo storBristol City 1-2 Burnley: City hadde et godt grep om første omgang, dominerte og fikk Burnley-forsvaret til å vise gode ferdigheter. To hjørnespark signert David Jones og to hodestøt signert Ben Mee og Michael Keane ga gjestene en sterk ledelse til pause.

Burnley holdt stand gjennom annen omgang, men City fikk hull på byllen i det siste tilleggminutt.

Manager Dyche lot Andre Gray få sin debut for the Clarets etter overgangen forrige uke og rekordsigneringen startet på topp sammen med Sam Vokes. Lagets andre signering Joey Barton var derimot ikke med i laguttaket.

Kampens første halvsjanse kom av hjemmelaget signert Little, men Ben Mee var med på notene og ryddet opp etter fem spilte minutter. City-laget fikk en god start og så mye til ballen i Cotterills 3-5-2-formasjon, mens Burnley trengte tid for å finne seg til rette på Ashton Gate.

City holdt presset gående og var farlige fremover noe som førte til en nervøs start for Lancashire-laget, mens Dariwka sørget for en kjemperedning like før kvarteret. Ikke lang tid senere, i det 21.minutt var Kodija som var på fære og fikk opp pulsen på Ashton Gate, denne gang var det Ben Mee på motsatt side som avverget muligheten.

Tom Heaton fikk litt mer å gjøre midtveis i omgangen og viste solide keeper-ferdigheter – innen klokken hadde vist halvtimen spilt, fikk keeperen testet seg fem ganger.

I en god City-periode kranglet Burnley seg til et hjørnespark i det 34.minutt, David Jones leverte kula fra flagget inn i feltet og sist på kula var Ben Mee som sendte the Clarets i føringen! 0-1 til Burnley i det 34.minutt! Litt artig at Mee fikk ønsket sitt oppfylt fra forrige kamp der kollega Keane satte inn kampens eneste mål.

I omgangens sluttminutter kom the Clarets mer til og nok et hjørnespark ble tildelt etter et godt angrep.

Scenarioet var ganske så likt: David Jones sender ballen fra flagget og inn i feltet, der treffer kula hodet til en Burnley-forsvarer Michael Keane og ender i nettet! Forsvareren øker ledelsen med sitt tredje mål på like mange kamper – City var sjokkerte! 0-2 til Burnley i det 40.minutt! På overtid prøvde Kodija å redusere for hjemmelaget, men Heaton var med på notene.

Etter sidebytte startet friskt og fikk til noe mer enn i åpningen av første omgang. Michael Kightly og Scott Arfield fikk se mer til ballen og ga hjemmelaget hodebry. The Clarets fikk sitt tredje hjørnespark syv minutter uti annen omgang og denne gang var det Michael Duff som prøvde seg, men veteranen klarte ikke å følge opp med et tredje mål.

The Juke ble satt utpå i det 55.minutt og erstattet Sam Vokes, et noe uvant tidspunkt for bytte av Sean Dyche – ubekreftet og noe usikkert om skade var grunnen til det tidlige byttet. Innbytteren brukte ikke lang tid på å teste ut Ben Hamer uten å lykkes, men fikk opp pulsen på Ashton Gate.

The Clarets hadde flaksen med seg i flere tilfeller og midtveis i omgangen leverte Burns et fint innlegg til Williams klinket knallhardt til, men kula gikk like over tverrleggeren. Heaton hadde ikke hatt sjanse.

Jelle Vossen kunne satt spikeren i kisten tretten minutter før fulltid, men måtte nok en gang vente på sitt etterlengtede mål for the Clarets. Innbytter Jutkiewicz ble liggende nede etter en hard smell i det 83.minutt og hinket etterhvert av banen og utpå igjen, men spissen var på ingen måte 100% og preget av skaden.

Hjemmelaget fikk sitt femte hjørnespark i det 88.minutt som Pack sendte inn i feltet, Burnley forsvaret seg godt og selv om det ble litt klabb og babb, så fikk de ryddet opp Flints forsøk. Vossen kunne nok en gang ha satt inn spikeren i kista like etter når han var alene med keeper Hamer, heller ikke denne gang ikke det for spissen.

I det fjerde dommeren la til fire tilleggsminutter, Darikwa brukte fart og brøt spillet med skadde Jutkiewicz på slet, men skadde Juke klarte ikke å holde følge og en mulig sjanse gikk til spille.

Jonathan Kodija ga hjemmelaget et trøstemål i det fjerde tilleggsminutt, men det hjalp lite for Bristol City.

Bristol City: Hamer, Ayling, Flint, Williams, Little (Burns 59), Smith, Pack, Reid, Bryan (Robinson 79), Wilbraham, Kodjia
Innbyttere: O’Leary, El-Abd, Wagstaff, Agard

Burnley: Heaton, Darikwa, Duff, Keane, Mee, Boyd, Jones, Arfield, Kightly (Taylor 81), Gray (Vossen 70), Vokes (Jutkiewicz 55)
Innbyttere: Gilks, Anderson, Ward, Hennings

Dommer: Mike Dean
Tilskuere: 15.002 (1.342 Burnley)