Spissene scoret og midtbanen briljerte

RotherhamBurnley logo stor(Rotherham 1-2 Burnley): Burnley fikk en pangstart i Rotherham med et tidlig mål og viste praktfullt spill sentralt på midtbanen gjennom hele kampen. Et nydelig langskudd av Grant Ward utlignet kampen kvarteret før slutt, men Sam Vokes ville det annerledes og satte inn kampens siste mål seks minutter senere.

Manager Dyche gjorde to endringer i laguttaket; Andre Gray var tilbake fra skade og erstattet Rouwen Hennings, mens Joey Barton fikk sin første start for the Clarets og erstattet Michael Kightly. Fredrik Ulvestad fikk klarsignal og startet med å varme benken på New York Stadium.

Kampen startet med et tidlig frispark til hjemmelaget som startet friskt og med fart, Derbyshire sto for omgangens første skuddforsøk (3′) som gikk rett på keeper Heaton. Burnley trengte ikke lang tid på å skaffe seg ballbesittelse og sikret et hjørnespark i det 7.minutt, men det ble kun med det.

Minuttet senere ble Dariwka feilet og frispark til the Clarets. Michael Duff med et langskudd til Ben Mee i midten som ga videre til George Boyd, vingen sendte kula videre med en fin flikk til Andre Gray som fant tomrom og løp fra forsvaret.

Alene med keeper Camp gjorde spissen ingen feil og sendte Lancashire-laget i føringen. 1-0 til Burnley i det 8.minutt.

Hjemmelaget prøvde å svare, men verken Derbyshire (12′)  eller Ward (14′) klarte å redusere. Andreu (18′) prøvde seg på et frispark fra farlig posisjon, men heller ikke han fikk overlistet Heaton. I det 25.minutt var Burnley på offensiven og ballen havnet hos Darikwa som ikke var i noen farlig posisjon, men prøvde på en skudd fra rundt 20 meter, kula traff et par motspillere på veien og kunne ha resultert i 2-0, men keeper Camp fikk avverget i siste liten.

Like eter halvtimen var Burnley nok en gang på farten og gjestene fant mye rom når ballen havnet hos Sam Vokes (31′) som hadde skremmende mye rom rundt seg og sendte av gårde en salve fra 25 meter – kula fikk en perfekt bue, men traff akkurat hjørnet på tverrleggeren og spratt ut. Det ble rikelig med muligheter; Newell (32′), Mattock (33′), Jones (34′).

Burnley var et helt annet lag med en Joey Barton i hjertet av midtbanen som var instrumental og sendte Scott Arfield til sin vante plass på kanten. Lagoppstillingen- og endringen fikk også det beste ut av David Jones som hadde en god omgang med viktige og presise pasninger. Barton leverte en fantastisk pasning til Gray som hadde en halv fotballbane for seg selv og fikk lagt inn, men Sam Vokes (41′) manglet det lille hestehodet som trengtes for å øke ledelsen.

Hjemmelaget kom til en fin mulighet etter utspill fra Camp som havnet hos Clark-Harris og som leverte videre til Derbyshire (42′), spissen ladet kanonen og sendte en salve på Tom Heaton som måtte gi til hjørnespark. Burnley fikk et hjørnespark ett minutt på overtid, men leveringen til Jones var for upresis.

Rotherham startet friskt etter sidebytte og Ward (46′) sto bak den første muligheten, men Duff ville det annerledes og avverget.  I det 53.minutt presset hjemmelaget nok en gang og Darikwa mistet ballen etter å ha mistet fotfeste, Clarke-Harris snappet opp kula og la inn i feltet, noe Joey Barton leste godt og avverget ved å gi hjørnespark. Samme mann leste spillet godt minuttet senere og avverget nok en gang et forsøk fra Buxton (54′).

Burnleys første og andre mulighet kom i det 58.minutt der Joey Barton prøvde seg på et langskudd som traff en motspiller og havnet hos Arfield, vingens volley gikk like utenfor Rotherham-målet. Hjemmelaget så mye til ballen og var raske på ballfører de gangene Burnley hadde ballen, noe som periodevis gjorde det vrient for the Clarets.

Burnleys tredje hjørnespark (62′) var av det korte slag og endte med en kontring fra hjemmelaget idet Buxton fosset fremover og la inn. Heldigvis for Burnley som hadde begge sine midtstoppere på løp tilbake, var Heaton på plass.

Darikwa (70′)prøvde seg på et skudd fra skrått hold uten hell og hjemmelaget satte inn friske bein i det 71.minutt.

Rotherham jobbet fremover og etter godt samspill havnet ballen hos Grant Ward (75′) som  ladet kanoen og sendte avgårde en fantastisk salve fra 25 meter og utlignet for hjemmelaget, Heaton var sjanseløs. 1-1 på New York Stadium.

Matt Taylor erstattet Boyd med kvarteret igjen, mens Rawson måtte av med en hamstring-skade minuttet senere og tvang fram the Millers’ siste bytte. Ben Mee leverte et innkast som havnet hos Gray som holdt litt på ballen før den havnet hos Arfield.

Vingen utnyttet rommet på kanten og testet ut Camp med et godt forsøk og keeperen avverget, men måtte gi retur – der var Sam Vokes som ikke gjorde noen feil og sendte Burnley tilbake i føringen i det 81.minutt med et nesten enkel skudd. 2-1 til the Clarets! Kanskje var det Taylor-effekten?

I det 85.minutt kunne Matt Taylor ha sørget for et fint 3-1-mål etter meget godt forarbeid av Andre Gray som fosset fremover og la inn til motsatt side, der var Taylor på løp, men fikk ikke stablet bena foran et åpent mål. Det ble en spennende avslutning på kampen og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Clarke-Harris prøvde seg i det andre av de fire, men ballen fløy over buret til Heaton.

BURNLEY: Heaton, Mee, Keane, Duff, Darikwa, Arfield, Barton, Jones, Boyd (Taylor 75), Gray (Long 88), Vokes.
Innbyttere: Gilks, Ulvestad, Lowton, Kightly, Taylor, Ward
Gule kort: Long 90+4

ROTHERHAM: Camp, Buxton, Collins, Rawson (Broadfoot 76), Mattock; G Ward, Smallwood, Andreu (Maguire 71), Newell (D.Ward 71) ; Clarke-Harris, Derbyshire.
Innbyttere: Collin, Ledesma, White, Richardson
Gule kort: Collins 61, Smallwood 65, Clarke-Harris 90+3

Dommer: P Bankes
Tilskuere: 9,752 (1,595 Burnley)