Burde vunnet, kunne tapt, fornøyd med poenget

Burnley logo stornottingham forest(Nottingham Forest 1-1 Burnley): The Clarets hadde en god første omgang og dominerte, men gikk allikevel målløse til pause. Etter sidebytte var Forest på hugget og fikk gjennomslag med Lichajs herlige mål midtveis i omgangen.

Henri Lansbury fikk rødt kort tid senere, Burnley-byttene kom på rekke og rad og Matt Taylor sikret poenget i kampens siste minutt med en utsøkt perle.

Matt Taylor fikk sin første start for the Clarets denne sesongen og erstattet Geirge Boyd som sliter med en ankelskade. Midtbanespiller Fredrik Ulvestad fikk varme benken etter å ha kommet seg gjennom en full reservelagskamp nylig.

Burnley fikk en god start og fikk ballen når et skudd signert Joey Barton traff stolpen og spratt ut til Andre Gray som ikke gjorde noen feil foran De Vries, men spissen var i offside og målet ble dermed annullert i det 11.minutt.

Hjemmelaget kom til noen halvsjanser rundt kvarteret, men det resulterte i kampens første hjørnespark som det ikke ble noe ut av.

Burnleys andre sjanse var signert Scott Arfield i det 19.minutt, vingen mottok kula etter en feilpasning av en Forets-forsvarer og tok forsøket på volley, men sendte ballen over målet. Gjestene burde ha vært i føringen. I det omgangen kom midtveis skapte hjemmelaget med Pinillos (23′) i spissen deres første sjanse, men Matt Taylor sto i veien.

Kampen tok seg opp etter halvtimen og det var mye bra fotball fra begge lag med et par sjanser, men begge gikk til pause målløse.

Etter sidebytte startet hjemmelaget friskt, men ble raskt satt på plass og Gray kunne for andre gang sende Burnley i føringen etter fem minutter – spissen sendte ballen høyt over De Vries i nettet.

Nottingham kom mer til i det kampen nærmet seg timen og skapte en stor sjanse i det 67.minutt når Mendes’ fine pasning fant Oliviera, men portugiseren sendte ballen til side for mål.

Blackstock ble satt utpå og var instrumental fra første øyeblikk, først sto angriperen for en sjanse som gikk i stanga og spratt ut, men Eric Lichajs venstrefot på returen kunne Tom Heaton ikke gjøre noe med. 1-0 til Nottingham Forest i det 73.minutt.

Minuttet senere var Ben Mee på hugget og Henri Lansbury kom med en sen sklitakling og ble Lansbury tildelt direkte rødt kort. Ikke overraskende ble Burnley møtt av en rød vegg på Forests’ banehalvdel og manager Dyche lot Lowton få sin debut for the Clarets i det 83.minutt når backen erstattet Dariwka. Innbytteren trengte ikke lang tid på å vise sine ferdigheter på banen, men hans innlegg var litt for upresist.

Burnleys siste innbytter, Rouwen Hennings var instrumental i utligningen når han leverte kula Matt Taylor som klinket til med venstrefoten og reduserte i det 90.minutt! 1-1 på City Ground og like etter la fjerdedommeren til fem minutter.

Burnley ga seg ikke og fortsatte å jakte ett mål til og fikk nesten lønn for strevet når Michael Duff leverte en fin pasning som fant Sam Vokes, men waliseren klarte ikke å styre ballen i mål – istedenfor gikk den over.

Barton kunne ha satt spikeren i kisten med et frispark i det tredje tilleggsminutt, men De Vries var med på notene og plukket opp kula. Lancashire-laget skrek etter straffe ved noen anledninger etter påstått håndbruk i feltet, men dommeren var ikke imponert og dermed endte det med poengdeling mot Forest.

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Keane, Darikwa (Lowton 83), Afrield, Jones (Kightly 83), Barton, Taylor, Vokes, Gray (Hennings 88)
Innbyttere: Gilks, Ulvestad, Ward, C Long
Gule kort: Keane 38, Mee 86

FOREST: De Vries, Lichaj, Wilson, Lansbury, Mendes, Oliviera (Grant 77), Ward (O’Grady 80), Vaughan, Hobbs, Pinillos, Walker (Blackstock 69)
Innbyttere: Fox, Williams, Evtimov, Burke
Gule kort: Oliviera 26
Rødt kort: Lansbury 73

Ref: S Atwell