Utsøkt seier over bastardene!

BlackburnBurnley logo stor(Blackburn 0-1 Burnley): Det var en meget god og underholdende kamp på Ewood Park med to lag som jobbet hardt og ga fansen valuta for pengene. Det var ikke mangel på sjanser og bastard-parken eksploderte når Scott Arfield sendte the Clarets i føringen etter timen.

Hjemmelaget prøvde tannløst å utligne, men brant sjanse etter sjanse og måtte dermed forlate banen med halen mellom bena. Burnley er fortsatt kongene av Lancashire!

Det ble kun et byte på Ewood Park for the Clarets; George Boyd returnerte til lagoppstillingen og erstattet Matt Taylor i det 121. Lancashire-derbyet, Chris Conway returnerte for Rovers.

Burnley skapte den første muligheten allerede etter ett minutt når Hanley feilet Andre Grey og gjestene ble tildelt et hjørnespark, men det det ble ikke noe av forsøket. Intensiteten i åpningsminuttene var upåklagelig, både på gressmatten og ikke minst på tribunen.

Gjestene så mye til ballen i kampens første kvarter, men de store sjansene uteble og det meste av spillet foregikk på midtbanen med noen forsøk på kontringer. Jordan Rhodes skapte Rovers’ første sjanse i det 10.minutt, men forsøket gikk til side for Tom Heaton i mål.

Burnley hadde en tendes til å gi fra seg ballen de gangene de prøvde på langpasninger og hjemmelagets første hjørnespark kom etter 20.minutter som Burnley fikk ryddet opp.

The Clarets ville ha straffe i det 24.minutt når ett innkast havnet hos Joey Barton som endte med å bli liggende nede etter en duell med Hanley, men dommeren var ikke imponert og lot spillet gå.

Det som skjedde like etter var derimot en soleklar straffesituasjon; Barton jobbet etter dommeren og ble bevisst spent bein på i feltet av Hanley. Det endte med en kontring av Rovers som heller ikke fikk skapt noe stort på motsatt banehalvdel.

Burnley var farligere og farligere i det kampen nærmet seg halvtimen, men skapte ikke for mye som truet Luke Steele mellom stengene.

Tom Heaton viste gode keeper-ferdigheter i det 35.minutt når Lawrence prøvde seg på et skudd like utenfor feltet.

Sam Vokes prøvde seg på noe lignende minuttet senere, men waliserens forsøk gikk til side for mål. Scott Arfield skapte en stor sjanse i det 37.minuttet og fikk Steele til å strekke på armene og bokse kula til side hvor Andre Gray var på løp, men manglet den lille meteren for å kunne utgjøre en stor trussel.

Rovers skrek etter straffe (40′) når Lawrence var meget lett på foten i feltet og viste seg en Oscar verdig, men imponerte ikke dommeren.

Rovers fikk se mer til ballen i kampens siste fem minutter og Jordan Rhodes kom til en stor sjanse i det 43.minutt når et innlegg ble levert spissen som sendte kula til side for mål med hodet. Fjerdedomeren la til ett tilleggsminutt og på tapen av denne kom nok en gang Jordan Rhodes til et skudd forsøk, også denne gang havnet ballen på tribunen.

Annen omgang startet like friskt som første, men denne gang var Delfouneso førstemann til å prøve seg. De påfølgende minuttene var Andre Gray frempå og heller ikke han klarte å utnytte situasjonen. Det ble harde dueller og godt spill hvor begge lag jobbet hardt og var godt organiserte i forsvarsspillet.

Ti minutter uti annen omgang kontrert hjemmelaget der Rhodes og Lawrence på løp samarbeidet godt og sistnevnte kunne ha sendt Rovers i føringen, men sendte ballen høyt over Tom Heatons mål.

Kampen åpnet seg mer rundt timen med forsøk av Corry Evans (58′), David Jones (61′) og Jordan Rhodes (62′).

Kampens magi kom i det 62.minutt, når David Jones la inn et frispark som havnet hos Vokes, spissen fikk kranglet ballen til Ben Mee som ga videre til en umarkert Scott Arfield, vingen ladet kanonen og satte kula i nettet! 1-0 til the Clarets på Ewood Park!

Rovers fikk seg et støkk og fikk testet ut Tom Heaton ved to anledninger i løpet av kort tid, men Clarets-kapteinen var med på notene begge gangene. Hjemmelaget vartet opp med flere halvsjanser og så mye til ballen, men Burnley hadde kontroll og frustrerte vertene.

Kampens første bytte kom i det 78.minutt der Taylor ble byttet ut med Delfouneso.

I det 82.minutt fikk hjemmelaget en stor mulighet når Conway sendte et langskudd i tverrleggeren og ble nok en gang frustrert, selv om Tom Heaton var på ballen og virket å ha kontroll. Burnley fikk ikke skapt så mange muligheter og satt inn hurtigtoget Chris Long i det 84.minutt som erstattet Andre Gray.

Duffy (87′) og Evans (88′) brant begge halvhjertede muligheter til å utligne på Ewood Park og fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Hjemmelaget brukte det de hadde av energi til å jage en utligning, men ble gang på gang møtt av et robust, godt organisert og seigt Burnley-lag som sto imot.

I det siste tilleggsminutt og på overtid fikk Duffy testet ut Heaton som måtte gi til hjørnespark – uten hell og dermed ble det en utsøkt og herlig seier over bastardene!

Up the Clarets!

BURNLEY: Heaton, Mee, Duff, Keane, Darikwa, Arfield, Barton, Jones, Boyd, Vokes, Gray (Long 84).
Innbyttere: Gilks, Lowton, Kightly, M Taylor, Hennings, Wards

BLACKBURN: Steele, Hanley, Delfouneso (Taylor 78), Marshall, Rhodes, Olsson, Lawrence, Akpan, Duffy, Evans, Conway.
Innbyttere: Henley, Spurr, Kilgallion, Williamson, O’Sullivan, Raya

Dommer: K Stroud