Tap mot Preston

preston north endBurnley logo stor(Burnley 0-2 Preston): The Clarets brente sjanse etter sjanse og kunne ha ledet med flere mål, men istedenfor gikk det motsatt vei. I annen omgang var Burnley noe forutsigbare og det utnyttet Preston ved to anledninger.

Sam Vokes erstattet Chris Long i lagoppstillingen og sistnevnte ble tatt ut av laget. Tvillingene Michael og Will Keane startet begge i Lancashire-kampen og skrev dermed historie i oppgjøret som startet friskt på et fuktig Turf Moor. Burnley skapte fire første halvsjanser i løpet av fire minutter og satte et klart press på the Lilywhites.

Burnley var tålmodige i sitt spill og så mye til ballen. Sam Vokes (7′) og Ben Mee (8′) kom til fine muligheter innen ti minutter var spilt, mens gjestene ikke helt fikk sitt spill til å gli. Etter kvarteret jevnet det seg litt ut og Prestons første sjanse kom i det 18.minutt og var signert Will Keane som nikket ballen på Tom Heaton og ga the Lilywhites deres første hjørnespark som det heller ikke ble noe av.

I det omgangen nærmet seg midtveis ble det mer en kamp på midtbanen og i det 22.minutt viste Andre Gray litt ballmagi under en kontring og leverte til en umarkert Joey Barton på motsatt side, midtbanespilleren sendte ballen utenfor, men var uansett i en offside-posisjon.

Gjestene fikk muligheter til å ta ledelsen på et frispark (22′), et hjørnespark (25′) og fra åpent spill (27′) – uten å overbevise noen. På motsatt side ble det hjørnespark (28′) og mulighet fra åpent spill (29′) som sto på menyen.

Joey Barton spilte med hjertet utenpå drakten, satset alt og ble liggende nede ved noen anledninger, men veteranen var raskt på bena igjen og fortsatte å kjempe. De burgunder-og lyseblå ble tildelt frispark (32′) i en farlig posisjon og Michael Keane kunne ha sendt hjemmelaget i føringen, men keeper Pickford reddet mesterlig ved å gi til et hjørnespark.

Fra flagget (33′) skjedde det umiddelbart ikke så mye, men etter noen pasninger så kunne det raskt ha blitt mål etter et Arfield-forsøk -igjen var Pickford ute og reddet mesterlig. Det ble noen halvsjanser og dueller fram til pause, men ingen mål.

Det ble også en frisk start på annen omgang med to angrepsvillige lag. Burnley fortsatte å se mye til ballen, men skapte ikke så mye foran mål.

Preston sto for omgangens første sjanse takket være Browne (48′), mens Andre Gray kom til to farlige halvsjanser på kort tid og et Barton-frispark (55′) sørget nesten for jubel på Turf Moor.

The Clarets sikret seg et hjørnespark i det 59.minutt som David Jones leverte, kul havnet hos Andre Gray som klinket til på direkten og burde ha sendt hjemmelaget i føringen, men ballen gikk like til side får mål.

I det 62.minutt kontret Preston etter at Will Keane snappet opp ballen fra midten, midtbanespilleren fosset fremover, kom seg fordi to Burnley-spillere før han sendte kula forbi Tom Heaton og ga gjestene en 1-0-ledelse.

Andre Gray kunne ha utlignet kun minutter senere (66′), men hans forsøk med hodet var litt for upresist og gikk til side for Pickford. The Clarets prøvde å svare, men manglet fortsatt det lille ekstra foran mål. Superinnbytter Matt Taylor ble satt utpå i det 70.minutt.

Sam Vokes fikk en mulighet til å utligne i det 74.minutt, men heller ikke han maktet å sette kula i nettet. Dyche satte utpå friske bein i Matt Lowton og Michael Kightly uten at det ga noen umiddelbar virkning.

Burnley fikk nok et hjørnespark i det 81.minutt som Kightly leverte og kula fant en umarkert Barton i utkanten av feltet, veteranens salve gikk like til side for mål.

Burnley hadde ikke hellet med seg, verken offensivt eller defensivt. En langpasning havnet hos Garner som driblet seg forbi Duff og serverte Daniel Johnson som fra kort hold enkelt kunne øke ledelsen til 2-0 i det 86.minutt.

Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og selv om Burnley skal ha honnør for forsøkene var det langt mellom forsøk og mål.

BURNLEY: Heaton, Darikwa (Lowton 78), M Keane, Duff, Mee, Arfield (Kightly 77), Barton, Jones, Boyd (Taylor 70) , Gray, Vokes
Innbyttere: Marney, Ward, Hennings, Gilks
Gule kort: Barton 71

PRESTON: Pickford,. Vermijl. Cunningham, Clarke, W Keane (Hugill 78), Johnson (Welsh 90+4), Gallagher, Garner, Browne, Huntington, Reach.
Innbyttere: Kilkenny, Doyle, Woods, Brownhill, Kirkland.
Gule kort: Vermijl 43

Dommer: K Friend