Overbeviste ingen på KC Stadium

Burnley logo storHull city(Hull 3-0 Burnley): En tam første omgang fra begge lag, tok seg opp etter pausen. Hull var det dominerende laget og fikk satt inn tre mål mot et Burnley-lag som på ingen måte overbeviste noen og som enda har til gode å vinne mot et lag fra topp åtte på tabellen denne sesongen.

Et uendret lag Burnley-lag løp ut på gressmatten og det var hjemmelaget som startet best ved å gå ut offensivt på KC Stadium, men kampens første minutter var preget av to lag som prøvde å lære hverandre å kjenne. Innkast, frispark og løping ble utfallet.

Foto. BurnleyFC.com

Etter noen minutter begynte det å skje mer på Hulls banehalvdel og Lancashire-laget prøvde seg stadig mer fremover, det endte med noen halvsjanser uten at McGregor ble utfordret. Kampens første mulighet kom etter ti minutter når Diame sendte av gårde en salve mot Heaton, som kapteinen måtte gi til hjørnespark.

Tigerne virket mer truende i det kampen passerte kvarteret spilt, men i likhet med gjestene ble ikke de store sjansene skapt og Heaton var med de gangene hans tjenester var nødvendige.

Fram til halvtimen ble det noen hjørnespark og halvhjertede sjanser for begge uten de store mulighetene.

For Burnleys del var det langballer som ikke alltid var presise og dermed havnet enten til innkast eller som utspill hos keeper McGregor. Burnleys større mulighet kom etter 40.minutter når Barton sendte en fin stikker til Boyd som la inn og etter litt klabb og babb, havnet ballen hos Barton som klinket til – men rett på keeperen.

Fram mot pause kom begge lag til skuddforsøk uten at det ga noen mål og dermed sendte dommer Clattenburg spillerne i garderoben. Etter sidebytte var det nok en gang hjemmelaget som startet friskest og heller ikke denne gang fikk de uttelling for sine forsøk på Tom Heaton.

Gjestene fra Lancashire kom også til ved et par anledninger, nærmest kom Matt Lowton med ett innlegg i det 49.minutt som ble snappet opp av Hull-keeper McGregor i siste liten.

I det 57.minutt kom et etterlenget mål. Et langt innlegg fra forsvaret havnet hos Clucas på kanten, som kom seg fori Lowton og la inn i feltet, der var Jake Livermore som klinket til på direkten og sendte hjemmelaget i føringen med et flott skudd. 1-0 til Hull!

Hjemmelaget fikk blod på tann og økte presset på the Clarets som brukte de påfølgende minuttene til å forsvare seg. Fem minutter senere leverte Dean Marney et fint innlegg i Hull-feltet hvor ballen etter en flikk havnet hos Andre Gray, spissen skjøt hardt, men sendte ballen like utenfor.

Det gikk fra vondt til verre i det 66.minutt når Abel Hernandez mottok kula på utkanten av Burnley-feltet og i duell med Michael Duff fant spilleren rom til å sende et hardt skudd fra skrått hold og i lengste hjørne. 2-0 til Hull. Ikke overbevisende forsvarsarbeid av Duff. Det trengtes friskt blod; Michael Kightly og Rouwen Hennings ble sendt utpå.

De påfølgende minuttene var Hull fortsatt det dominerende laget og kom til flere muligheter. Innbytter Hennings tvang fram en mulighet på en volley med kvarteret igjen, men også han sendte ballen utenfor. The Clarets’ siste bytte var Matt Taylor som erstattet George Boyd.

The Clarets fikk en frisk pust med byttene og kom seg mer fremover på banen, men overbeviste ingen i den avsluttende delen foran mål. Hjemmelaget satt utpå friske bein med Huddlestone og Snodgrass mot slutten av omgangen.

Et Hull angrep to minutt på overtid anført av Robert Snodgrass havnet hos Sam Clucas som ikke gjorde noen feil fra to-tre meter og dermed ble ydmykelsen fullstendig med 3-0 i det 92.spilleminutt. Samme mann kunne ha økt til 4-0 like etter, men sendte ballen like utenfor.

I det kampen nærmet seg slutten var det få lyspunkter å trekke fram for Burnley; selv om spillerne hadde jobbet hardt, var det for mange feilpasninger av the Clarets. Videre må det sies at Sam Vokes og George Boyd nok ikke fortjener fribillett til første-XI.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Keane, Duff, Mee, Arfield (Kightly 69), Barton, Marney, Boyd (Taylor 75), Gray (Hennings 69), Vokes.
Innbyttere: Gilks, Jones, Ward, Darikwa

HULL: McGregor, Odubajo, Davies, Meyler, Hernandez (Snodgrass 83), Clucas, Maguire, Livermore (Hayden 89), Diame (Huddlestone 82), Robertson, Elmohamady.
Innbyttere: Jakupovic, Maloney, Akpom, Diomande.

Dommer: M Clattenburg