Sterkt avansement på Riverside Stadium!

middlesbrough fcBurnley logo stor(Middlesbrough 1-2 Burnley): Det var en artig tredje runde i FA cupen på Riverside Stadium der begge lag kom til målsjanser. Først etter halvtimen løsnet det da Diego Fabbrini sendte hjemmelaget i føringen og Rouwen Hennings utlignet på overtid. Stephen Wards første mål for the Clarets midtveis i annen omgang var det som måtte til for et avansement til fjerde runde.

Som forventet ble det flere endringer i lagoppstillingen til Burnley; Tendayi Darikwa, George Boyd, Rouwen Hennings og Fredrik Ulvestad fikk alle starte for the Clarets.

Hjemmelaget startet best og allerede etter to spilte minutter kom Boro til en sjanse når Adomah spilte gjennom Fabbrini som klønet det litt til og sendte ballen over Burnley-målet. Derfra var det en god periode for Lancashire-laget som kom til et par fine muligheter, men verken George Boyd (6′), Michael Kightly (12′) eller Sam Vokes (16′) maktet å sette inn åpnings-målet.

Både Nugent (27′) og Fabbrini (18′) var en konstant trussel, før sistnevnte omsider klarte å få hull på byllen. På sitt tredje forsøk i det 35.minutt mottok spissen kula etter en utmerket redning av Heaton som måtte gi retur, Diego Fabbrini var rett man på rett sted og sendte hjemmelaget i føringen. 1-0 til Middlesbrough.

Fram mot pause så det ut som en hyggelig Middlesbrough-ledelse på Riverside Stadium. En skade på Tendayi Darikwa (38′) virket litt bekymringsfull, men backen kom seg utpå etterhvert etter å ha fått litt behandling på sidelinjen. Carlos De Pena (42′) skapte hjemmelagets siste store sjanse før det ble lagt til tre tilleggsminutter og i det første av disse kunne Clarets-fansen slippe jubelen løs.

Sam Vokes arbeidet hardt på høyrekanten og la inn et perfekt innlegg til Rouwen Hennings som ikke gjorde noen feil og skled ballen i mål, dermed sto det 1-1 på Riverside Stadium etter 46.minutter. I det dommer Hooper blåste av omgangen, kunne en konstatere at hjemmelaget var best med sine mange målsjanser, mens Burnley utlignet på sitt eneste skudd på mål.

Etter sidebytte var Burnley først ut med å skape målsjanser takket være Sam Vokes (47′) og Ben Mee (50′). Omgangen fortsatte å være underholdende der begge lag viste fram sine kreative ferdigheter på midten og på kantene.

Albert Adomah kom til hjemmelagets første sjanse for omgangen etter timen, men møtte på en dyktig Tom Heaton som avverget. Adam Forshaw (65′) fulgte opp fem minutter senere og Burnleys første bytte kom i det 69.minutt: Arfield for Kightly.

Begge lag ga tydelig uttrykk at de ikke ønsket omkamp og satset fremover. I det 71.minutt fortet målscorer Hennings Sam Vokes som kom til et godt skudd og tvang fram et hjørnespark. Fra flagget leverte David Jones kula som så ut til å finne George Boyd, men det var Stephen Ward i sin 200. opptreden som var på rett plass og sendte Burnley i føringen med sitt første mål for the Clarets! 1-2 til Burnley i det 72.minutt.

Ward ble liggende nede for telling kort tid senere og i likhet med Darikwa måtte han bytte trøye. Det ble utført flere bytter i samme slengen og en spennende midtbane ble stiftet for gjestene med Barton og Ulvestad.

Innsatsen fra begge lag var upåklagelig og spillerne hadde berettiget grunn til å ha slitne bein i det kampen nærmet seg fulltid. Det ble en fin oppvisning i fotball fram til fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter.

Hurtigtoget Chris Long ble satt utpå i det klokken passerte fulltid og spissen skapte hodebry for hjemmelaget ganske så umiddelbart, men klarte ikke å komme seg på scoringslisten før dommeren blåste av kampen. Dermed avanserte Burnley til fjerde runde i FA cupen!

BURNLEY: Heaton, Darikwa, Mee, Keane, Ward, Kightly (Arfield 69), Jones (Barton 76), Ulvestad, Boyd, Hennings, Vokes (Long 90)
Innbyttere: Gilks, Lowton, Taylor, Anderson
Gule kort: Barton 84

Middlesbrough: Mejias, Nugent, Forshaw, Friend, Amorbieta (Nsue 53), Kalas, Ayala, Adomah, De Pena (Stuani 76), Fabbrini (Kike 76), Clayton.
Innbyttere: Agazzi, Gibson, Leadbitter, Downing

Dommer: S Hooper