Nok en viktig borteseier

Brentford FCBurnley logo stor(Brentford 1-3 Burnley): The Clarets ga oppvisning i angrepsfotball i første omgang, noe Arfield, Barton og Boyd dokumenterte. Det ble andre boller i annen omgang der Brentford hadde mye ball og skapte mest, men kun Alan Judge kom gjennom.

Det ble litt spekulasjoner i forkant av kampen da James Tarkowski ikke spilte oppgjøret, noe som satt fart på ryktene.

George Boyd var tilbake i laget mot the Bees og vingen brukte kun sekunder på å vise seg fram på høyrekanten, men skuddet fra Jones var det heller ikke kvalitet i.

Lancashire-laget var best og ville mest i åpningsminuttene; Arfield (4′) sto for kampens første store mulighet etterfulgt av ex-bee Andre Gray (6′) kort tid senere. Ward (8′) og Lowton (9′) skapte sine muligheter før magiske øyeblikk fant sted.

Ward fosset fremover langs venstresiden og leverte kula til Gray som spilte tilbake til Scott Arfield, vingen sendte avgårde en praktsalve med en herlig bøy fra vel 20 meter og fant sin plass rett i krysset til høyre for en sjanseløs og overrasket keeper Button. 1-0 Burnley etter 12 minutter.

Hjemmelaget våknet rundt kvarteret og satte press på Burnley som forsvarte seg godt og holdt kaptein Heaton arbeidsledig.

Det jevnet seg ut midtveis i omgangen og i det 30.minutt var det på tide med Joey Barton-magi. Et frispark like utenfor seksten-meteren. Barton står foran ballen. Ett skritt fram. Dels lobb, dels skudd og ballen flyr over muren retning målets høyre side, der treffer den innsiden av stolpen og spretter vakker i mål. 2-0 til the Clarets etter halvtimen.

Det ble skapt en håndfull gode muligheter av Burnley og i det 38.minutt sendte Lowton et langt innlegg mot Vokes som taler duellen og ballen havner hos en Brentford-midtstopper som ikke får til å klarere riktig og lander hos en helt ledig George Boyd som sender kula for tredje gang i det høyre hjørnet. 3-0 til Burnley.

Det tredje målet skulle kanskje ha slått ut pusten av Brentford som prøvde å svare så godt de kunne, men det var nærmere et fjerde Burnley-mål enn redusering. Det ble ingen flere mål fram til pause.

Etter sidebytte var hjemmelaget mest frempå og skapte flere farlige sjanser de første minuttene, men ble nok en gang møtt av et robust Clarets-forsvar. Etter utallige forsøk viste Alan Judge gode ferdigheter ved å komme seg forbi flere Burnley-forsvarere og sende kula vakkert forbi Heaton. 1-3 i det 57.minutt.

Lancashire-laget forventet nok ikke en så «enkel» første omgang, men fikk merkbart mer å gjøre i annen omgang. Saunders (60′) og Judge (63′) skapte gode muligheter for hjemmelaget, mens Barton prøvde seg på et farlig langskudd i det 67.minutt. Kampen roet seg ned litt det siste kvarteret, men the Bees var fortsatt det førende laget og ville mest foran målet. Burnley jobbet godt i forsvaret uten å få det til foran Button i mål.

Tendensen holdt seg ut kampen og the Clarets sto imot motstanden. Burnley vant dermed nok en viktig bortekamp.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward, Boyd, Barton, Jones, Arfield, Gray (Hennings 65), Vokes:
Innbyttere: Nizic, Taylor, Marney, Kightly, Darikwa, Duff

BRENTFORD: Button, Colin, Bidwell, Dean, Djuricin (Vibe 46), Woods, Judge, Swift (Yennaris 67), Diagouraga, O’Connell, Canos (Saunders 46).
Innbyttere: Bonham, McEachran, Hofmann, Barbet

Dommer: C Kavanagh
Tilskuere: 10,039 (1,123 Burnley)