Svake mål ga et frustrerende, men viktig poeng

Sheffield WednesdayBurnley logo stor(Sheffield W. 1-1 Burnley): Burnley fikk en pangstart på kampen takket være et tidlig mål av Andre Gray. The Owls prøvde å svare, men møtte på et robust Clarets-forsvar. I annen omgang gjorde hjemmelaget det samme som Burnley i første og kampen fikk en annen pipe. Det endte med poengdeling på Hillsborough.

Burnley startet med det samme laget som vant mot Derby i forrige serierunde med en retur for Lowton og Barton. Historisk sett har det vært målfest i disse oppgjørene, så lista var lagt noenlunde høyt og levde opp til forventningene.

The Clarets startet offensivt og Andre Gray (1′) var den første til å teste ut keeper Westwood uten å komme gjennom, men to minutter senere derimot…

Matt Lowton sendte et lang innkast til Sam Vokes som brukte vekt og høyde til å lure unna forsvaret og sendte av gårde en pasning til Andre Gray, angriperen gjorde ingen feil og fra kort hold sendte Burnley i føringen. 1-0 til Burnley etter tre minutter.

Hjemmelagets Forestieri fikk Matt Lowton å bryne seg på og sin høyrekant, men Lowton gjorde jobben vrien for leiesoldaten fra Watford. The Clarets kom til noen halvsjanser selv om hjemmelaget så mye til ballen, presset godt og kom til noen fine muligheter med Hooper (7′), Nuhiu (12′ og 19′) og ex-Claret Ross Wallace (20′).

I det omgangen passerte halvveis ble Wednesday litt mer fysiske og ga flere unødvendige frispark til Burnley. Det ble litt kynisk spill fra hjemmelaget og det beste eksemplet var nok Daniel Pudil (25′) som skrek etter straffe etter å ha danset på tærne som en ballerina og falt teatralsk i feltet, en Oscar-statuett verdig.

Dramatikken ble ikke bedre når Wednesday-trener kranglet med fjerdedommeren og fikk en streng advarsel om å roe seg ned etter misnøyen for straffe-situasjonen.

Etter halvtimen var det Burnleys tur til å flekke tenner og skapte sjanser med Arfield (29′ og 30′), men hjemmelaget fulgte opp med sjanser av Wallace (32′ og 37′) og Forestieri (34′).

Burnley fikk et hjørnespark mot slutten av omgangen og som vanlig leverte Jones kula fra flagget – Sam Vokes (43′) fikk hodet på ballen og sendte det mot mål, men keeper Westwood reddet i siste liten. Det ble lagt til tre tilleggsminutter og Burnley skapte en stor sjanse med Andre Gray (45+2) før dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet i samme spor som første omgang, bare vice versa. Wednesday angriper med Nuhiu som legger inn til Kieran Lee i feltet, Lee gjorde det samme som Gray og satte inn ballen fra kort hold. 1-1 i det 48.minutt.

Burnley hadde like stor grunn til å være frustrerte som Wednesday hadde og bedre ble det ikke når Forestieri gang på gang slapp unna med uredelig spill og kyniske taklinger. Bannan (52′) og Forestieri (55′) skapte fine muligheter takket være en farlig Nuhiu som var en konstant trussel mot Clarets-forsvaret.

Matt Taylor satte utpå Matt Taylor like før timen og midtbanespilleren gjorde en god jobb, et innlegg signert Taylor ble sendt i feltet til Sam Vokes (69′) som burde ha scoret, men spissen klarte ikke å styre ballen på mål. Etterhvert som kampen nærmet seg de avsluttende ti minuttene kom Burnley mer til uten å få hull på byllen.

The Clarets satte inn et stormløp i sluttminuttene og de fire tilleggsminuttene ga Arfield (89′) en mulighet til å ta tilbake ledelsen, men fikk ikke overlistet Westwood. Innbytter Rouwen Hennings skapte kampens siste mulighet i det 94.minutt, men det endte med poengdeling på Hillsborough.

Burnley: Heaton; Lowton, Keane, Mee, Ward; Arfield, Jones, Barton, Boyd (Taylor 59); Vokes, Gray (Hennings 87)
Innbyttere: Robinson, Duff, Darikwa, Kightly, Ulvestad
Gule kort: Barton 32, Keane 84

Sheffield Wednesday: Westwood; Hunt, Loovens, Hutchinson, Pudil; Wallace (McGeady 87), Bannan, Lee, Forestieri; Hooper, Nuhiu (Joao 82)
Innbyttere: Price, Semedo, McGugan, Bennett, Sasso
Gule kort: Lee 83

Tilskuere: 19,762 (1,012 Burnley)