Tøff kamp ga tre poeng

Burnley logo storRotherham(Burnley 2-0 Rotherham): Rotherham ga Burnley kamp om poengene, selv om gjestene aldri fikk skapt mer enn to sjanser i løpet av kampen der Burnley burde ha vunnet med stygge summer. Sam Vokes sendte Burnley i ledelsen på straffe tidlig i første om gang, mens Scott Arfield satte spikeren i kisten mot slutten av kampen. The Clarets opp til andre plass og James Tarkowski fikk sin debut på Turf Moor.

Ikke overraskede var det ingen bytter i lagoppstillingen og the Clarets startet med det samme laget som i foregående kamp og i den sjette strake.

Kampen startet spenstig med noen fåtall sjanser av begge lag der David Jones skapte kampens første ordentlige mulighet etter et Matt Lowton innlegg.

Hjemmelaget hadde god kontroll på kampen og sto for det meste som ble skapt fremover og en periode som nærmet seg midtveis i omgange skapte ikke mindre enn seks hjørnespark etterhverandre – utrolig nok uten å sette ballen i nettet. I det klokken viste 26 spilte minutter klippet Doyley ned George Boyd i feltet og dommeren pekte på straffemerket. Sam Vokes var mannen som skulle sendte Burnley i føringen og slik ble det i det 27.minutt. 1-0 til the Clarets.

Michael Keane pådro seg sin andre smell i hodet etter halvtimen og støtteapparatet turte ikke å risikere med midtstopperen, dermed ble det en debut for James Tarkowski i det 32.minutt. Minutter senere burde hjemmelaget ha økt ledelsen når Lowton serverte et herlig innlegg fra kanten som fant Andre Gray (34′), men spissen sendte ballen på tverrleggeren.

Clarke-Harris kunne ha utlignet for gjestene like før pause med en kjempesjanse der Clarets-forsvaret rotet det til, men skuddet gikk over Tom Heaton.

Annen omgang startet bra for Burnley som skapte nok en kjempesjanse seks minutter uti omgangen når Barton viste magi med teknikk og ballkontroll ved å finne Sam Vokes som strakk på alle bein i kroppen, men waliseren klarte ikke å få foten på ballen. Arfield (55′) og Vokes (59′) skapte to muligheter før det roet seg litt ned på Turf Moor og utålmodigheten bredte seg – selv om Burnley var i kontroll.

Kampens avsluttende kvarter bød på litt mer underholdning der skapte tre store sjanser (74′, 77′ og 78′) og Vokes (81′) som burde ha økt ledelsen nok en gang.

Det måtte en ving til for å sette spikeren i kisten og hvem andre enn Scott Arfield. Andre Gray og Arfield samspilte godt og spissen spilte fri Arfield som fra kanten og nærmest umarkert satte kula i øverste hjørne. Dermed sto det 2-0 til the Clarets i det 87.minutt.

Resten av omgangen bød på tannløshet fra gjestene og resten av byttene til the Clarets ble benyttet. The Clarets endte med å vinne oppgjøret og klatret dermed opp til en sterk andre plass.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Mee, Keane (Tarkowski 32), Ward, Arfield, Jones, Barton, Boyd (Taylor 89), Gray (Hennings 89), Vokes.
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Ulvestad, Kightly.
Gule kort: Gray 64’, Mee 68’

ROTHERHAM: Camp, Halford, Richardson, Broadfoot, Doyley (Best 73), Burke, Newell, Green, Smallwod, Ward (Ward 38), Jonson.
Innbyttere: Kenny, Collins, Derbyshire, Shinnie, Thomas
Gule kort: Burke 20’, Smallwood 85’

Dommer: T Robinson
Tilskuere: 15,849 (644)