Sterk seier over Forest

Burnley logo stornottingham forest(Burnley 1-0 Nottingham Forest): Det var en tøff kamp på Turf Moor der begge lag hadde sine perioder, men Burnley trakk igjen det lengste strået på eget gress takket være en Sam Vokes-scoring midtveis i annen omgang.

Burnley er dermed ubeseiret i ti kamper på rad og beholder forsatt andreplassen på tabellen etter kveldens seier.

Burnley stilte med ett bytte fra forrige kamp og det var James Tarkowski som erstattet Michael Keane som var ute grunnet hodesmellen i forrige runde.

Og de startet friskt på Turf Moor med et offensivt hjemmelag som kom til noen fine muligheter, Ward (1′), Jones (2′), Gray (7′ og 19′), Vokes (10′) og Barton (16′) skapte sjansene før det roet seg litt ned og gikk over til en mer kamp om ballen på midtbanen.

Begge hadde sin andel feilpasninger og begge manglet tidvis litt kvalitet, men ikke i forsvaret. Gjestenes Robert Tesche (27′) skapte deres første sjanse før halvtimen før det igjen gikk over til kamp om ballen på midtbanene.

Begge lag kjempet godt og ga fansen både noe å frustrere seg over og fikk sin mulighet til å uttrykke misnøye med dommeren. Sam Vokes (39′) og David Jones (45′) på frispark skapte omgangens siste muligheter før dommeren sendte spillerne til garderoben.

Annen omgang var litt mer amper enn første og etter noen hardtkjempende minutter ga Joey Barton sitt første forsøk på frispark (48′), men det ble med det. Gjestene fikk etterhvert litt mer kontroll på ballen og var tidvis truende, men Ben Mee storspilte i forsvaret godt hjulpet av James Tarkowski og duoen fikk ryddet opp. Jokis kom til to muligheter i det 54. og 62.minutt før Burnley endelig kunne slippe jubelen løs.

Et godt samspill fra laget sendte ballen til høyre side der Ward la inn kula mot feltet, George Boyd hoppet over og dermed fløy den til Sam Vokes som ikke gjorde noen feil foran mål og sendte Burnley-fansen i ellevill jubel. 1-0 til the Clarets i det 67.minutt og fansens sang til Vokes fylte Turf Moor. Vokes og Gray kunne ha økt ledelsen fem minutter senere, men Andre Gray fikk ikke justert skuddfoten og sendte dermed kula over nettet.

Det fortsatte med mer kamp om ballen og kjemping på midtbanen. Gjestene brukte alle sine bytter, mens Burnley unchanged sørget for å dra i land deres tiende kamp uten tap takket være Sam Vokes’ tiende mål for sesongen. Burnley befinner seg dermed fortsatt på andre plass.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Ward, Arfield, Jones, Barton, Boyd, Vokes, Gray.
Innbyttere: Robinson, Darikwa, K Long, Taylor, Kightly, Hennings. Ulvestad

FOREST: De Vries, Lichaj, Jokic, Mancienne, Mills, Oliveira, Ward, Gardner, Vaughan (Blackstock 73), Tesche (Grant 80), Osborn (Cohen 80).
Innbyttere: Wilson, Hobbs, Evtimov, O’Grady.
Gule kort: Jokic 42’

Dommer: A Madley
Tilskuere: 15, 517 (882)