Poengdeling i en elektrisk toppkamp

Burnley logo stormiddlesbrough fc(Burnley 1-1 Middlesbrough): To kjemper ga alt i en utsøkt første omgang der begge hadde hver sin halvdel med besittelse og fine sjanser, men lagene gikk i garderoben uten noen nettkjenning. Annen omgang fortsatte i samme spor og sjansene kom på løpende bånd, men det var Jordan Rhodes som sendte gjestene i føringen i det 70.minutt. Burnley satte inn et stormangrep og fikk hull på byllen tre minutter på overtid takket være Michael Keane som sikret et svært viktig poeng!

Burnley startet med Marney og Barton i hjertet av midtbanen og allerede etter to minutter utøvde Grant Leadbitter det som best kan beskrives som vold mot Barton og pådro seg et velfortjent gult kort. The Clarets fikk kampens første (5), andre (6) og tredje (7) hjørnespark like etterhverandre, men Arfield-innleggene ble ikke omformet til mål.

Etter en spennende periode for begge lag, fikk gjestene et lite grep om omgangen og skapte et par gode sjanser, men Burnley forsvarte seg godt der verken Leadbitter (12) eller Adomah (13) fikk overlistet Clarets-forsvaret. Tidligere bastard Jordan Rhodes viste farlige takter han også foran mål og kunne ha sendt gjestene i føringen etter 18.minutter, Barton (19) som kunne gjort det samme og Adomah prøvde igjen minuttet senere. Åpningsminuttene var helt klart spennende.

Burnleys Ben Mee og Michael Keane ga en heroisk innsats i forsvaret og var ikke arbeidsledige, men det samme kan sies om Boro-forsvaret. Hjemmelaget kom seg i det kampen passerte midtveis; Gray, Arfield, Vokes og Gray skapte store problemer for gjestene, som slet med hurtigheten til Gray.

Rhodes (33), Gray (34) og Boyd (39) skapte fine muligheter på en meget livlig Turf Moor, lagene fortsatte med press i perioder og bød på høy underholdningsfaktor. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt, men det ble ingen mål.

Etter sidebytte startet begge lag friskt og gode muligheter på begge sider ble skapt, etterfulgt av godt forsvarsspill. Arfield (46) og Adomah (48) skapte mulighetene før kampens første bytte fant sted.

Trykket fortsatte i det kampen nærmet seg timen og Burnley sikret omgangens første hjørnespark: Barton (61) vant duellen i luften, men klarte ikke å sette inn kula. Ayala (62) prøvde på det samme kort tid senere på motsatt side, også han uten hell.

Kampen bød på alt en toppkamp burde ha: sjanser, kontringer, nerver, spenning og en elektrisk stemning på tribunen! Samtlige spillere spilte med hjertet utenpå drakten og ga alt for den burgunder- og lyseblå drakten der Joey Barton skilte seg ut med imponerende spill i hjertet av midtbanen.

Et billig Boro-frispark levert av Downing i det 70.minutt havnet hos Ayala som stusset videre til ex-bastarden Jordan Rhodes, spissen gjore ingen feil foran mål med en enkel avslutning og dermed tok gjestene føringen. Det ble bytter hos begge lag og Lloyd Dyer ble satt inn for Scott Arfield med kvarteret igjen.

I det 80.minutt snappet Barton opp kula og sendte avgårde en herlig pasning til Boyd som burde ha utlignet, men forsøket ble mirakuløst reddet på streken og sendt til hjørnespark som det ikke ble noe av. Selv om dommer Mark Jones ikke imponerte hjemmefansen, så gikk en avgjørelse i Burnleys favør i det 83.minutt når Marney (bevisst) brukte hånda på ballen, midtbanespilleren fikk en streng prat av dommeren og slapp med skrekken.

The Clarets satte inn storangrepet i sluttminuttene og sjansene kom på løpende bånd. Sjansene kom fra åpent spill, frispark og hjørnespark; Matt Taylor prøvde seg på to frispark etter hverandre, men fotballgudene var ikke på innbytterens side og fjerdedommeren la til seks tilleggsminutter. Ashley Barnes skapte en herlig sjanse i det andre tilleggsminutt og fikk sikret Burnley et uhyre viktig hjørnespark. Matt Taylor leverte fra lagget og fant hodet til Michael Keane i feltet som utlignet for the Clarets! 1-1 i det 93.minutt og Turf Moor eksploderte i ellevill jubel!

Ikke overraskende ble Keane kåret til banens spiller og Burnley står dermed ubeseiret i 20 kamper og er fortsatt med i kampen om ligagullet. Poengdelingen var kun andre gang denne sesongen at Middlesbrough har gitt fra seg seieren, til the Clarets store glede.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd (Taylor 84), Marney, Barton, Arfield (Dyer 75), Vokes, Gray (Barnes 81)
Innbyttere: Robinson, Duff, Taylor, Darikwa, Jones, Barnes
Gule kort: Marney 25

Middlesbrough: Dimi, Nsue, Ayala, Gibson, Friend (De Leat 54), Clayton, Leadbitter, Adomah, Ramirez (Forshaw 75), Downing (Kalas 90), Rhodes
Innbyttere: Agazzi, Nugent, Kalas, De Sart, De Pena
Gule kort: Leadbitter 3, Clayton 58

Dommer: Mark Jones