Barton-mål sikret seier i lokalderbyet

preston north endBurnley logo stor(Preston North End 0-1 Burnley): The Clarets fikk en pangstart med et herlig Barton-frispark etter fem minutter og kunne raskt ha ledet stort til pause. Etter sidebytte traff Burnley stangen to ganger på ett minutt, uten at det endret på resultatet. Lancashire-derbyet fortsatte med gode sjanser, dueller på banen og herlig stemning på tribunen, men Burnley dro i land en viktig seier!

Det var en frisk start på Deepdale med to offensive lag som begge spilte god angrepsfotball og kom til flere spennende muligheter. Etter fem spilte minutter ble Burnley tildelt et frispark fra rundt 20 meter, Joey Barton stilte seg foran kula, tok noen skritt tilbake, løpefart og klinket til ballen som fløy i en fin bue like over muren der den stusset et Preston-hde på veien, endret retning og havnet i nettet bak en utspilt Kirkland. Burnley var i føringen etter seks spilte minutter!

Kort tid senere pådro Pearson seg en skade etter en uheldig duell med målscorer Barton og måtte byttes ut kort tid senere. Flere sjanser ble skapt det neste kvarteret og i det 18.minutt trodde mange at Burnley skulle doble ledelsen når et finfint Barton-innlegg ble sendt i feltet og fant hodet til Gray, men spissen klarte ikke å sette kula bak Kirkland.

I det 21.minutt kontret Burnley på vakkert vis med et fint innlegg mot feltet som havnet hos Gray, spissen fant spisskollega Vokes som prøvde på et skudd, men Keeper Kirkland kom han i forkjøpet og sendte kula ut. I det 29.minutt var no et Barton-frispark sendt mot Preston-feltet, denne gang var det Ben Mee som ville prøve seg, men sendte kula like til side for målet. Minuttet senere etter et godt Boyd-angrep var det Gray (30) som skulle prøve seg, men Kirkland var med på notene.

Burnley fortsatte å være farlige og manglet kun litt flaks ved flere anledninger og resultatet kunne ha blitt rugby-resultat innen kort tid. Etter 37 minutter skrek hjemmelaget etter straffe når Jermaine Beckford møtte sin overmann som snappet opp kula på fornuftig vis og etterlot Beckford sittende igjen på rumpa, dommeren var ikke imponert.

Hjemmelaget endret etterhvert formasjonen og fikk dermed se mer til ballen uten at de klarte å utnytte den besittelsen nevneverdig mer. Det ble et hjørnespark og en halvsjanse, dog mer enn de hadde klart de foregående 40 minuttene. Rett før fjerdedommeren la til to tilleggsminutter havnet Matt Lowton og Joe Garner i et aldeles så lite håndgemeng på sidelinjen etter et overgrep av Garner, Sistnevnte fikk kort for hendelsen.

Etter sidebytte var det hjemmelaget som startet best og etter tre minutter kom Beckford til en god sjanse da han klarte å smyge seg gjennom Mee og Keane, men sendte blalen over buret til Heaton. Preston fortsatte trykket mot Burnley, men klarte ikke å få noe ut av sine forsøk. Barton fortsatte å være farlig på frispark og sørget for nok en stor sjanse etter 52 minutter, men Vokes var ikke like heldig med avslutningnen. To kjempestore kjempesjanser ble skapt de påfølgende minuttene der Andre Gray (53) traff stanga, etterfulgt av Boyd og Vokes-skudd og minuttet senere var det Boyd (54) som traff tverrleggeren. Burnley satset stort fremover.

En Arfield-mulighet (57) og to fine Preston-sjanser ble skapt innen kampen passerte timen. Johnson (69) fikk testet ut Heatons ferdigheter som måtte gi retur til Garner, men heller ikke sistnevnte klare å gi hjemmelaget en utligning. Preston satt inn Hugill med kvarteret igjen som ga de hvite litt mer styrke i luften, mens Burnley fortsatte å jage sitt andre mål – Arfield (76) kunne ha satt inn kampens andre mål, men sendte kula til side for mål.

Gjestene var seige og sto imot presset til Preston i sluttminuttene før det ble lagt til fem tilleggsminutter. Barton ga hjemmelaget frispark fra en veldig farlig posisjon i det tredje tilleggsminutt og i samme slenget ble dean Marney skadet – i kneet og ble erstattet av David Jones. Frsisparket gikk rett i muren og det samme gjorde returen – Burnley seiret i Lancashire-derbyet og gjeninntok dermed førsteplassen, enn så lenge.

Burnley: Heaton; Lowton, Keane, Mee, Ward; Boyd, Marney, Barton (Jones 90+3), Arfield; Vokes, Gray
Innbyttere: Robinson, Taylor, Dyer, Tarkowski, Darikwa, Barnes.
Gule kort: Marney 43, Gray 73

Preston: Kirkland, Cunningham, Pearson (Johnson 10), Clarke, Wright, Beckford, Gallagher, Garner (Hugill 74), Woods, Browne (Robinson 83), Reach
Innbyttere: Hudson, Kilkenny, Huntinghton, Smith
Gule kort: Garner 45+1, Wright 59

Dommer: Mr. K Friend