Rykket opp på første forsøk!!

QPRBurnley logo stor(Burnley 1-0 QPR): En tam og sjansefattig første omgang sendte lagene i pause målløse. Annen omgang derimot tok seg formidabelt opp og etter timen kunne jubelen slippes løs når Sam Vokes satte inn målet som fikk Turf Moor til å eksplodere!!! Et annullert mål ti minutter før fulltid hindret ikke Burnley fra å sikre seg opprykk til Premier League!!

The Clarets staret med et bytte på midtbanen der David Jones erstattet Dean Marney. Det tok litt tid før kampen bød på noen nevneverdige sjanser, det var mer harde dueller og de fleste kom fra gjestene. Polter fikk gult etter et angrep på Barton, mens Henry fikk tilsnakk etter å ha sørget for at Vokes trengte behandling på sidelinjen innen kvartertet spilt.

Arfield (14), Phillips (16), Barton (21), Vokes (22) og Hoilett (31) sto for halvhjertede muligheter innen halvtimen. Petrasso prøvde seg med ti minutter igjen og Henry fulgte opp med et tålmodig angrep av gjestene med minutter igjen av omgangen. I det dommeren blåste av omgangen kunne tilskuerne stadfeste at det var en ganske så laber første omgang.

Etter sidebytte tok kampen seg opp betraktelig og Scott Arfield (50) var den første til å teste ut keeper Ingram, men skuddet gikk like til side for mål. Hjemmelaget fulgte opp med en fin mulighet minutter senere, men Grays gullfot var ikke med på notene. De lilla- og lyseblå bygget opp press og kom til stadig mer – et mål var i luften. I det 60.minutt var det på tide med ellevill jubel på Turf Moor: Hill prøver å hindre Gray like utenfor feltet og Burnley ble tildelt frispark, David Jones stilte seg foran ballen og la inn, ballen fikk en fin kurve og fant hodet til Sam Vokes (61) som ikke gjorde noen feil og Turf Moor var i ekstase! 1-0 til Burnley!

QPR prøvde å svare nesten ti minutter senere, men Petrassos forsøk var ikke godt nok. Hjemmelaget hadde god kontroll og satt inn Ashley Barnes med kvarteret igjen. I det 80.minutt ble Burnley tildelt hjørnespark etter en stor sjanse og fra flagget ble ballen levert i feltet til Sam Vokes som nok en gang satte ballen i nettet, men målet ble ikke godkjent etter knuffing i feltet. Frustrasjon for the Clarets…

I det kampen viste fire tilleggsminutter gjorde tribunene seg klare til jubel og banestorming. QPR sikret seg to hjørnespark i det 87.minutt etter godt forsvarsspill, men gjestene slet med å komme til et godt nok skuddforsøk. Klokken tikket og stemningen var elektrisk. Fjerdedommeren signaliserte tre tilleggsminutter og stemningen kunne føles og tas på.

Dommeren blåste i fløyta. Fansen skrek, stormet banen og Burnley er tilbake i Premier League!!!!!!

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield, Jones, Barton, Boyd, Gray (Barnes 75), Vokes.
Innbyttere: Robinson, Darikwa, Tarkowski, Taylor, Dyer, Hennings

QPR: Ingram, Hall, Onouha, Hill, Phillips, Henry, Faurlin, Hoilett (Washington 63), Polter (Gladwin 70), Petrasso (El Khayati 70), Kpewawa.
Innbyttere: Lumley, Perch, Prohouly, Greco-Cox
Gule kort: Polter 4,

Dommer: J Moss
Tilskuerer: 19.362 (236)