Effektivt angrep og forsvar ga tre poeng over Liverpool

Burnley logo storliverpool(Burnley 2-0 Liverpool): The Clarets fikk en pangstart på kampen med et tidlig mål av Sam Vokes, mens Liverpool fulgte opp med mye ballbesittelse og Andre Gray økte ledelsen mot slutten av omgangen etter et flott forarbeid av debutanten Defour. I annen omgang hadde gjestene for det meste ballen, men klarte ikke å skape nevneverdig mye da de møtte på et hardarbeidende Burnley-forsvar. Det endte med en sterk seier på Turf Moor!

The Clarets’ Steven Defour fikk en umiddelbar debut på Turf Moor, mens unge og talentfulle midtbanespilleren Aiden O’Neill varmet benken.

The Clarets fikk en pangstart på kampen etter to minutter når Gray snappet opp kula fra en uoppmerksom Liverpool-back og sendte videre til Sam Vokes som med ryggen til mål, vendte, rundet midtstopperen og satte kula i hjørnet! Knallstart på Turf Moor og 1-0 til Burnley!

Andre Gray kom til to muligheter de neste minuttene, men både Lovren og Mignolet var med på notene. Gjestene kom seg etterhvert og så mer til ballen der Coutinho og Lallana kom til halvsjanser innen kvarteret var spilt. Midtstopper-duoen Mee og Keane gjorde en god jobb og kom til flere viktige klareringer.

Sturridge kom til en spennende mulighet like før halvtimen, men sendte kula like til side for Tom Heaton. Debutanten Defour viste i perioder hvorfor han ble hentet til Turf Moor med side defensive og offensive ferdigheter i det 36.minutt. Etter å ha snappet opp kula like utenfor eget felt, fosset han fremover halve banen og fant Andre Gray med en genial pasning. Spissen vendte i sin klassiske stil, kom seg forbi to forsvarere og satte kula i lengste hjørnet. 2-0 til Burnley!

Clyne prøvde å svare noen minutter senere, men klarte ikke å overliste Tom Heaton. Disiplinerte Burnley slapp ikke gjestene så mye til, selv om Liverpool hadde ballen en god del mer enn hjemmelaget. Fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt uten at det hjalp på resultatet.

Etter sidebytte kom Sturridge (46′ og 53′), Coutinho (50′) og Firmino (51′) til muligheter, men klarte ikke å sette ballen forbi Tom Heaton mellom stengene. Gjestene fortsatte å presse og så mye til ballen, mens Burnley forsvarte seg heltemodig.

Defour fikk velfortjent applaus i det 56.minutt når han ble byttet ut med Gudmundsson. Hjemmelaget fortsatte å forsvare seg godt og disiplinert, noe som gjorde det vanskelig for Liverpool å trenge gjennom. Burnleys første skudd i annen omgang kom i det 66.minutt og var signert Andre Gray, skuddet gikk over og til side for mål.

The Clarets skapte etter hvert litt mer, mens gjestene fortsatte med tannløse langskudd som enten var for lange, for korte eller for upresise. Andre Gray viste fart og styrke i det 71.minutt, men alene med tre Liverpool-forsvarere ble det litt for mye for angriperen.

Mer Liverpool med ballen fortsatte, mens Burnley fortsatte med å effektivt stoppe deres muligheter. Manager Klopp satte utpå friske bein med under kvarteret igjen i håp om en kursendring og innbytter Grujic kom til en spennende mulighet kort tid etter innhoppet, men nok en gang var Heaton med på notene.

Mee og Keane storspilte og må få honnør for deres innsats med å rydde unna hva enn gjestene sendte mot dem.

I sluttminuttene ble Andre Gray kåret til banens spiller, mens Liverpool fortsatt ikke klarte å bryte ned Burnley-forsvaret. Tre tilleggsminutter hjalp lite, Aiden O’Neill fikk sin debut og Burnley dro i land en meget sterk seier over Liverpool.

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield, Marney, Defour (Gudmundsson 56), Boyd, Vokes (Jutkiewicz 82), Gray (O’Neill 90+2)
Innbyttere: Robinson, Tarkowski, Darikwa, Kightly

LIVERPOOL: Mignolet, Clyne, Wijnaldum, Lovran, Milner (Moreno 77), Coutinho, Firmino, Henderson, Sturridge (Origi 64), Klavan, Llalana (Grujic 77).
Innbyttere: Manninger, Can, Matip, Stewart.
Gule kort: Henderson 65

Dommer: L Mason