Tapte på Stamford Bridge

ChelseaBurnley logo stor(Chelsea 3-0 Burnley): Det startet tøft for Burnley når Eden Hazard sendte hjemmelaget i føringen tidlig i kampen og vingen fortsatte å skape trøbbel utover i kampen. Willian økte ledelsen like før pause og Burnley fikk aldri skapt noe nevneverdig. Lancashire-laget tok seg opp etter sidebytte og først etter timen begynte de å skape mer, men det hjalp lite og Moses sørget for 3-0.

Et uendret Burnley-lag startet friskt på brua og det var ganske jevnt i åpningsminuttene, men etter åtte minutter viste Eden Hazard magi etter at Burnley ga bort ballen på midtbanen og belgieren fosset fremover langs kanten og sendte kula forbi Heaton i det lengste hjørnet. 41-0 til Chelsea.

Foto. BurnleyFC.com

I det 14.minutt var hjemmelaget nok en gang på farten og igjen var det Hazard som kom nære, men Ben Mee reddet på streken og ga Chelsea hjørnespark. Det endte med nok en stor sjanse til de blå, denne gang med Cahill.

The Clarets så ikke mye til ballen og de gangene de kom til ble det lange baller til Vokes og Gray, men stopperne til hjemmelaget fikk ryddet opp samtlige gangene. Det ble litt vel forutsigbart og ting ble ikke bedre med alle feilpasningene fra gjestene.

Det tok seg opp etter halvtimen og Burnley fikk se mer til ballen og skapte litt mer. Costa (36′) kom til en fin mulighet , men det var Willians flotte avslutning som økte hjemmelagets ledelse. Hazard og Costa samarbeidet fint og sistnevnte sendte en fin ball til Willian som utfordret Ward, ladet kanonen og satte ballen forbi Heaton i det 41.minutt. 2-0 til Chelsea.

Burnleys første mulighet kom minuttet etter og var signert Scott Arfield, men forsøket til vingen gikk like til side for mål. Like etter kunne det blitt meget spennende med en angripende Vokes, men spissen ble avblåst for offside.

Annen omgang startet bedre og Marney prøvde seg på et halv-langskudd allerede etter et halvt minutt, men skuddet skremte ikke Courtois. Det tok ikke lang tid før hjemmelaget fikk grep om kampen og det fortsatte med angrep mot forsvar. Costa (51′), Hazard (56′), Terry (56′) kom alle til store muligheter for hjemmelaget, mens Burnley fortsatte med feilpasningene.

Et dobbeltbytte like før timen ga Burnley-laget litt frisk pust og det var spennende å se unge Aiden O’Neill på midten. Hazard (59′ og 61′) fortsatte å skapte problemer for gjestene og sørget for å gi Clarets-forsvaret og Heaton noe å gjøre.

Burnley viste mer vilje til å komme seg fremover etter timen der innbytterne fikk vist fram sine ferdigheter og Burnley fikk se mer til ballen foran Chelsea-feltet. Dean Marney fikk en smell i det 68.minutt og måtte byttes ut kort tid senere med James Tarkowski som fikk sin Premier League-debut.

O’Neill viste gode ferdigheter med ballen og kom til et skuddforsøk i det 71.minutt, noe som resulterte i tre hjørnespark etter hverandre. Kampen tok seg opp derfra og Burnley fikk både skremt og utfordret Chelsea-laget ved flere anledninger. Chelsea gjorde noen bytter og det var innbytterne som sørget for å sette spikeren i kisten i det 89.minutt.

Innbytter Pedro mottok kula etter et Burnley-angrep og fosset fremover på kanten, en pasning til med-innbytter Victor Moses sørget for at stillingen sto 3-0 i det 89.minutt. Det skal sies at det var godt forarbeid og en flott avslutning. Pedro storspilte på kanten og foret Azpilicueta tre minutter senere, men Tom Heaton reddet mesterlig.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward, Arfield (Gudmundsson 57), Defour (O’Neill 57), Marney (Tarkowski 71), Boyd, Vokes, Gray.
Innbyttere: Robinson, Kightly, Jutkiewicz, Darikwa
Gult kort: Keane 49, Tarkowski 89

CHELSEA: Courtois, Ivanovic, Kante, Oscar, Hazard (Pedro 80), Costa (Batshuayi 80), Matic, Willian (Moses 76), Cahill, Terry, Azpilicueta.
Innbyttere: Begovic, Fabregas, Loftus-Cheek, Aina.
Gult kort: Oscar 30, Ivanovicz 43

Dommer: M Clatterburg