Lite å stille opp med mot Leicester

leicester fcBurnley logo stor(Leicester 3-0 Burnley:) Leicester var favoritter til oppgjøret og levde opp til forventningene når sommerens rekordsignering Islam Slimani leverte varene like før og rett etter pause i sin Premier League debut. The Clarets fikk et lite håp etter noen bytter, men en uheldig Ben Mee sendte ballen i eget nett mot slutten av kampen, noe som oppsummerte ettermiddagen på King Power.

Manager Dyche valgte å gi midtbanespiller Jeff Hendrick sin fulle debut for the Clarets ved å benket Sam Vokes istedenfor og gå over til en 4-5-1-formasjon (4-1-4-1). Leicester på sin side måtte klare seg uten keeper Kasper Schmeichel som var ute med skade og måtte sette en stopper for sin 52.kampers-rekke fra start.

Kampen startet friskt og hjemmelaget skapte omgangens første mulighet etter to minutter, men Michael Keane fikk ryddet unna. Burnley brukte ikke lang tid på å svare (4′), men innlegget fra Boyd var ikke presist nok for Andre Gray. Leicester sikret seg to hjørnespark (7′ og 9′), men klarte ikke å utnytte mulighetene.

The Clarets’ lange pasninger manglet det lille ekstra, spesielt uten Vokes på banen så det ble en litt mer tålmodig oppbygging til av Lancashire-laget. Hendrick (19′) og Mahrez (25′) skapte fine muligheter før det roet seg litt ned på King Power stadium der begge lag brukte tiden til å sende pasninger til sine lagkamerater. I løpet av en ti minutters periode ble det skapt veldig lite.

Tålmodighet var et nøkkelord og Burnleys første store mulighet kom i det 36.minutt med Defour som Mahrez fulgte opp med en stor sjanse minuttet senere, men det sto fortsatt målløst. Det var ikke mangel på innsatsvilje og omgangen tok seg opp med muligheter av Slimani (41′ og 43′) før spissen fikk hull på byllen i det første tilleggsminutt. Et fint frispark av Albrighton havnet i feltet og Islam Slimani sendte hjemmelaget til himmels med hodet. 1-0 til Leicester.

Annen omgang startet like friskt som første og to minutter uti sto det 2-0 til Leicester. Mahrez mottok kula på kanten og la inn til feltet som det ble litt klabb og babb og havnet på hodet til Slimani som økte ledelsen i det 47.minutt.

The Clarets fikk seg et lite støkk og Gray prøvde på et langskudd kort tid senere, men truet aldri reservekeeper Zieler. Burnley virket ikke helt komfortable i deres uvante formasjon og noe måtte gjøres, dermed ble Gudmundson sendt utpå gresset. Innbytteren gjorde et positivt inntrykk ganske raskt.

Sam Vokes kom inn like etter timen og laget gikk tilbake til deres vant 4-4-2, det ble raskt lit bedre på King Power stadium. Burnley fikk se mer til ballen og skapte mer fremover, men det var hjemmelaget som sto for de større mulighetene med Albrighton (63′ og 72′) og Mahrez (68′).

En rød tråd i the Clarets’ spill var deres langpasninger som i alt for mange tilfeller havnet hos motstanderen. Det gikk fra vondt til verre når Mahrez fosset fremover på kanten i det 77.minutt og i det han la inn ballen, fikk Ben Mee foten på ballen og sendte ballen i eget nett. 3-0 til Leicester. Unge Bamford ble satt utpå like etterpå.

Gudmundson (81′) fikk utfordret Zieler på et frispark, men tyskeren hadde kontroll. Gjestene kviknet til i sluttminuttene og Hendrick ga glimt av hva fansen kan vente seg i fremtiden uten at det endret på resultatet. Vokes kom til to halvsjanser, men det ble et tap mot regjerende seriemesterne Leicester.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward, Arfield (Gudmundson 56), Marney, Defour (Vokes 63), Hendrick, Boyd, Gray (Bamford 78)
Innbyttere: Robinson, Flanagan, Kightly, Tarkowski.
Gult kort: Lowton 87

LEICESTER: Zieler, Drinkwater (King 78), Morgan, Huth, Vardy, Albrighton, Amartey, Simpson, Slimani, Mahrez (Gray 84), Fuchs.
Innbyttere: Hernandez, Mosa, Hamer, Okazaki, Ulloa

Dommer: A Taylor