Strålende prestasjon ga tre poeng

Burnley logo storwatford(Burnley 2-0 Watford): Burnley storspilte på eget gress og rundspilte til tider Watford-laget. Jeff Hendrick åpnet målkontoen ved å sette inn sitt første mål for the Clarets og Michael Keane økte like etter sidebytte. Begge målene kom med hodet og Steven Defour var nest sist på begge. Dermed klatret the Clarets opp til en fin 13.plass.

Burnley startet med samme formasjon som i forrige kamp og eneste byttet var Andre Gray som ble erstattet med Sam Vokes. Spissen var godt støttet av Marney, Defour og Hendrick bak seg og Gudmundsson og Boyd på kantene.

Det startet med futt på Turf Moor hvor det ikke var mangel på tempo og vilje, men ingen store sjanser omgangens åpningsminutter. Trioen Marney, Hendrick og Defour hadde sine spennende øyeblikk med godt samspill og flere nesten-muligheter. Vokes (7′) sørget for kampens første hjørnespark og Boyd (8′) kom til en fin mulighet, men Hornets-keeper Gomes hadde refleksene på sin side. Ved to anledninger skrek hjemmefansen- og spillene etter straffe i feltet grunnet armbruk, men dommer Jones lot spillet gå.

Det sto ikke på innsatsviljen fra the Clarets som virket å ha god kontroll til tross får press fra Watford, de kom seg fram ofte og mannsterke takket være mange gode og kloke pasninger. Berg Gudmundsson (24′) fikk prøvd skuddfoten midtveis i omgangen, men sendte kula like til side for Gomes.

Gjestene yppet seg litt like før halvtimen, men kom ikke langt – Tom Heaton var fortsatt ganske arbeidsledig. Det var ikke mange Burnley-spillere som utmerket seg, for samtlige spilte bra, midtstoppene ryddet oppskriftmessig opp, backene fosset fremover godt hjulpet av vingene, midtbanen briljerte til tider med utmerket spill, mens Sam Vokes var en konstant trussel mot the Hornets.

The Clarets fikk sitt n’te hjørnespark i det 37.minutt som Defour la inn fra flagget, ballen gikk i en fin bue over de fleste Watford-spillerne og havnet på hodet til Jeff Hendrick. Midtbanespilleren raget høyest med Sam Vokes som satte ballen i nettet bak Gomes. 1-0 til Burnley i det 37.minutt. Like etter fikk Sam Vokes en gyllen mulighet til å øke ledelsen, men Gomes var med på notene.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og det første som skjedde var et frispark til gjestene. Capoue prøvde en kort variant og Ighalo fikk prøve ut Tom Heaton, men kapteinen hadde kontroll..

Annen omgang startet med en tidlig Watford-sjanse signert Troy Deeney (48) som sende en salve mot Tom Heaton, keeperen reddet mesterlig og ga til hjørnespark som endte i en Burnley-kontring og Boyd-sjanse (49′) og hjørnespark. Ballen legges inn av Defour, spilles tilbake og legges inn på nytt – denne gangen var det Michael Keane (50′) som raget høyest og satte inn 2-0! Steven Defours andre målgivende denne kampen.

Fansen ble høylytt og støttet sine helter, heltene på sin side økte nesten ledelsen i det 55.minutt når Sam Vokes ble spilt fri med en utsøkt pasning. Dessverre ble spissen blåst av for offside, en sur, men korrekt avgjørelse. Samme mann fikk nok en herlig sjanse (61′), denne gang var det tre Burnley-spillere i offside.

Like etter timen kom gjestene litt mer til med noen spennende muligheter med Deeney (63′), men Burnely forsvarte seg mesterlig. Selv om Watford flekket med tennene, så var det allikevel Burnley som var nærmere 3-0 enn gjestene var en utligning. Vokes var en konstant trussel og ga midtstopperne hodebry, mens George Boyd jobbet utrettelig.

Kampens siste kvarter roet det seg litt, selv om kontringer ble skapt og det var slitne Burnley-bein på banen. Det resulterte i flere upresise langpasninger, så Scott Arfields friske bein ble satt ut på. Ighalo skapte nesten fotballmagi i det 83.minutt når han løp unna Mee og Keane og sendte av gårde et skudd som var kriminelt nær en redusering.

De påfølgende sluttminuttene bar preg av et defensivt Burnley-lag etter at Watford våknet til livs og så mye til ballen som de skapte mye med. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Steven Defour ble kåret til banens spiller.

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward, Berg Gudmundsson (Kightly 92), Hendrick, Defour (Arfield 82), Marney, Boyd, Vokes
Innbyttere: Flanagan, Bamford, Robinson, Tarkowski, O’Neill
Gule kort: Lowton 47

Watford: Gomes, Amrabat (Success 58), Britos, (Cathcart 46), Prödl, Holebas, Pereyra (Kenedy 75), Capoue, Behrami, Ighalo, Deeney
Innbyttere: Kaboul, Guédioura, Watson, Pantilimon
Gule kort: Pereyra 22, Holebas 37, Success 65

Dommer: Mike Jones