Surt tap til tross for sterk prestasjon

arsenalBurnley logo stor(Burnley 0-1 Arsenal): Søndagens oppgjør på Turf Moor bød på god underholdning der Lancashire-laget hold stjernegalleriet til Arsenal i tøylene i store deler av kampen. Det var lite som skilte lagene i første omgang og Arsenal var nok noe bedre etter sidebytte, men Burnley forsvarte seg heltemodig. På overtid av tilleggsminuttene fikk gjestene uttelling på dobbel hands, men dommeren lot målet stå.

Dyche var trofast mot mannskapet fra forrige runde og sendte ut det samme laget med den samme formasjon som dro i land en viktig seier over Watford i forrige runde.

Ikke overraskende var det gjestene fra London som startet sterkest og skapte en håndfull i løpet avkort tid; Alexis Sanchez (4′) og Sam Vokes (5′) sto får kampens første muligheter. Etterhvert som kampen tikket mot kvarteret spilt var Burnley det laget som fikk til mest og holdt London-laget i tøylene.

Walcott (16′) kom til en mulighet veldig lik Sanchez’ i åpningsminuttene og derfra jevnet kampen seg ut, begge lag fikk holde på ballen og fikk prøve seg både defensivt og offensivt. Midtveis i kampen tittet solen fram på Turf Moor og fotballgudene bød på underholdning. Det ble en spennende kamp fram til pause der Sam Vokes (38′) kom til en stor sjanse, men ble korrekt avblåst for offside.

I det dommeren blåste av til pause kunne tilskuerne konstatere at det var et veldig jevnt oppgjør i Lancashire, der kun lommeboken skilte lagene. The Clarets spilte veldig godt mot stjernegalleriet til Arsenal.

Annen omgang startet like underholdende som forrige ble avsluttet og nok en gang var Sanchez (47′) første til å prøve seg, men klarte ikke å overliste Tom Heaton som reddet mesterlig. Walcott (49′), Hendrick (51′) og Iwobi (53′)  prøvde seg på langskudd, men alle sendte kula høyt og langt over.

Fram mot timen var det gjestene som var farligst og det meste av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel, men Burnley forsvarte seg heltemodig og kom til en kjempemulighet signert Berg Gudmundsson i det 59.minutt. Cech måtte gi til hjørnespark, noe som første som til flere Clarets-muligheter på rad.

Scott Arfield ble satt utpå like etter timen og gjestene fulgte opp med en god periode der de så mye til ballen og skapte mye, men kom aldri så langt som gode målsjanser. Sanchez (73′) og Keane (74′) kom til to veldig gode sjanser, begge på hjørnespark, men det sto forsatt målløst på Turf Moor.

London-laget var hurtige i sine angrep og holdt trykket oppe, men Burnley klarte ved et par anledninger å komme til veldig gode muligheter. Til stor glede for hjemmefansen som opprettholdt en elektrisk stemning på Turf Moor. Sluttminuttene og de to tilleggsminuttene sendte the Gunners alt de hadde av artilleri mot Burnley og fikk uttelling for det to minutter på overtid.

Et hjørnespark havnet i feltet, traff Walcotts hode og havnet hos Oxlade-Chamberlain som sendte ballen på Koscielny – i offside – som på sin side fikk begge hendene på ballen og kula spratt inn bak Heaton. Veldig, veldig surt for the Clarets som virkelig storspilte på eget gress.

Burnley: Heaton; Lowton, Keane, Mee, Ward; Boyd, Defour (Arfield 61), Hendrick, Marney, Guðmundsson; Vokes.
Innbyttere: Flanagan, Kightly, O’Neill, Bamford, Robinson, Tarkowski.

Arsenal: Cech; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Xhaka (Eleny 70), Cazorla; Walcott, Ozil, Iwobi, (Oxlade-Chamberlain 70) Sanchez.
Innbyttere: Ospina, Gibbs, Gabriel, Holding, Reine-Adelaide