Scott Arfield sørget for tre poeng

EvertonBurnley logo stor(Burnley 2-1 Everton): Burnley på eget gress levde opp til forventningene. Noen fravær og bytter på Clarets-laget ga Scott Arfield en etterlengtet gjenforening som han takket gledelig for og la opp til Sam Vokes mål i første omgang. Bolasie utlignet like før timen, men det var Scott Arfield som satte inn vinnermålet i kampens siste spilleminutt. Tre sterke poeng på Turf Moor!

The Clarets startet uten Defour, som ble erstattet av Scott Arfield, mens Michael Kightly erstattet George Boyd på kanten.

Det startet med en tidlig Everton-sjanse etter litt klabb og babb i Burnley-forsvaret, men Heaton fikk ryddet opp forsøket til Mirallas (1′). Derfra fortsatte gjestene å presse fremover og det var høyt tempo på Turf Moor og Bolasie prøvde seg på en volley, men sendte denne langt og høyt over.

Johan B. Gudmundsson (9′), Lukaku (14′) og Barkley (15′) kom til store sjanser innen kvarteret var spilt, så begynte hjemmelaget å skapte litt mer på Turf Moor. De burgunder- og lyseblå leverte fine innlegg og ga gjestene litt å bryne seg på, men det sto fortsatt målløst midtveis i omgangen.

En positiv endring fra de foregående kampene for the Clarets’ del var færre (meningsløse) langskudd, istedenfor beveget de ballen i større grad langs bakken. Vokes (23′) og Williams (24′) skapte to sjanser før det jevnet seg ut det jevnet seg ut og Everton så mer til ballen, mens Burnley skapte et håndfull halvsjanser.

Så var tiden inne for litt magi. I det 39.minutt takket Scott Arfield for tilliten fra start, midtbanespilleren snappet opp ballen på egen banehalvdel og fosset fremover mot mål. Med seg hadde han Vokes og Hendrick. Arfield sendte uselvisk kula til Sam Vokes som klinket til, rett på Stekelenburg som måtte gi retur og rett i bena på Vokes. Tårnspissen sendte ballen i mål på returen og sendte Turf Moor i ellevill jubel! 1-0 til the Clarets!

Gjestene satte inn et ekstra gir i sluttminuttene og de to tilleggsminuttene fjerdedommeren la til, men det var fortsatt langt mellom innsatsen og mål. Dermed gikk the Clarets til garderoben med et smil om munnen.

Annen omgang fortsatte der første endte, friskt og med en offensiv innstilling og godt defensivt arbeid. Barkley (46′) sto for den første sjansen. Frispark, hjørnespark og innkast de neste ti minuttene ga heller ingen mål der gjestene var farligst. Lukaku (52′) var nære en utligning og de påfølgende minuttene var det Everton som skapte mest.

I det 58.minutt brøt gjestene spillet og Yannick Bolasie viste magi. Et innlegg fra egen banehalvdel til havnet til slutt hos spilleren som ladet en salve og sendte den forbi Tom Heaton i mål, 1-1 på Turf Moor. Derfra var det Everton som styrte kampen og ville mest. Lukaku kunne ha gitt gjestene ledelsen i det 65.minutt etter en finfin pasning av Coleman, men Burnley har Michael Keane og forsvareren ryddet opp.

Burnleys pasningspill var helt klart bedre enn i de tidligere seriekampene og samarbeidet på midtbane var stadig bedre. Kampen hadde ikke så mange paniske (lang)pasninger og det var mer ro i Clarets-laget når de hadde ballen. Spørsmålet mange kommer til å stille seg er; er det på grunn av formasjonen? Grays fravær? Boyds fravær/Kightlys tilstedeværelse? Defours fravær/Arfields tilstedeværelse? Eller bare managerens kloke ord?

Uavhengig av ideene, så be Kightly erstattet med James «Tarka» Tarkoswki i det 75.minutt. Tom Heaton fikk flere anledninger til å vise sine keeper-ferdigheter og holdt the Clarets i kampen når Everton sto på som verst; Lukaku (73′) og Bolasie (77′ og 79′) sto for sjansene. Stephen Ward pådro se en smell i det 80.minutt og ble byttet ut av Jon Flanagan kort tid senere, Flanagan fikk dermed sin offisielle debut for the Clarets.

Innbytterne Tarkowski og Flanagan viste positive innslag på Turf Moor, defensivt og offensivt. Leiesoldat Patrick Bamford ble satt utpå i et 86.minutt og kanskje var det byttet som trengtes. Tom Heaton sendte et frispark fra egen banehalvdel i Everton-feltet, kule ble tatt imot av Burnley sendt litt fram og tilbake før den havnet hos Johan Berg Gudmundsson. Islendingen sendte avgårde en salve og tvang fram en kjemperedning av Stekelenburg som måtte gi retur og kula havnet i føttene på Scott Arfield som sendte en ny salve som Everton-keeperen var sjanseløs på! 2-1 til the Clarets og ellevill jubel på Turf Moor i det 90.minutt!

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Everton hadde noen desperate forsøk, men det endte med en smakfull seier på Turf Moor.

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward (Flanagan 81), B.Gudmundsson, Marney, Arfield, Hendrick, Kightly (Tarkowski 75), Vokes (Bamford 86).
Innbyttere: Long, O’Neill, Robinson, Darikwa
Gult kort: Arfield 17, Hendrick 35, Bamford 90+2

Everton: Stekelenburg, Oviedo, Jagielka, Williams, Coleman, Barry, Gueye (Cleverly 81), Mirallas (Deulofeu 75), Barkley, Bolasie, Lukaku
Innbytter: Robles, Lennon, Valencia, Funes Mori, Holgate
Gule kort: Gueye 25, Coleman 45+1