Frustrerte 10-manns United

Manchester UnitedBurnley logo stor(Manchester United 0-0 Burnley): Hjemmelaget dominerte på banen og kom til et utall muligheter, men ble møtt av tre tidligere Manchester-spillere som jobbet heltemodig: Tom Heaton, Michael Keane og Ben Mee. Annen omgang startet med Mur’ på tribunen for sitt anerkjente løsmunneri og Ander Herrea ble sendt av banen midtveis uti. Det endte med et veldig smakfullt poeng på Old Trafford, mye takket være en fenomenal Tom Heaton i mål

Andre Gray returnerte til lagoppstillingen igjen etter å ha sonet sin fire-kampers karantene, mens George Boyd og Ashley Barnes begge startet på benken. Videre valgte sjefen å la Scott Arfield fortsette etter å ha imponert i forrige runde og Steven Defour er fortsatt skadet.

Kampen startet med et tidlig forsøk av Ibramimovic (1′) som prøvde seg på et skudd fra avstand, men Tom Heaton lot seg ikke lure og hjemmelaget fulgte opp med sjanser av Pogba (3′), Mata (5′), Ibrahimovic (8′) innen kvarteret var spilt. Burnley kom til de store sjansene da United så mye til ballen, men når de først prøvde på noe så viste de spennende samspill.

Ibrahimovic sto for en veldig god mulighet i det 16.minutt, men nok en gang sto Tom Heaton i veien og tvang fram en flott redning. Sam Vokes sto for Burnleys første målsforsøk i det 22.minutt, men skuddet gikk til side for mål. En god mulighet av Mata (23′) like etter ga hjemmelaget to hjørnespark etterhverandre uten at de røde skpate å skape noe nevneverdig.

Andre Gray kjempet seg fram og skapte en god mulighet for Vokes i det 28.minutt og begge var involverte i et godt angrep minuttet senere. I det kampen passerte halvtimen fikk Burnley se litt mer til ballen og skapte litt mer fremover, mens de tilreisende supporterne kunne høres over hele Old Trafford.

Burnleys første hjørnespark kom etter en fin kontring (31′) og Michael Keane (32′) var sistemann på ballen med hodet. Gudmundsson utfordret De Gea i det 35.minutt etter nok et spennende angrep av hjemmefansen, men skuddet gikk rett på keeperen.

Sluttminuttene var preget av høyt United-press og flere muligheter, samt hjørnespark. Ibrahimovic (40′) og Lindgard (41) skapte to store sjanser, men Heaton hadde liten lyst til å slippe inn ballen og presterte derfor mesterlige redninger. Like før pause ble Stephen Ward skadet og måtte byttes ut, inn kom leiesoldat fra Liverpool Joe Flanagan.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter og Pogba (45′) prøvde seg på et langskudd, mens Jose skrek etter straffe når Rashford var litt lett på foten minuttet senere. Det ble målløst til pause.

Annen omgang startet med Jose på tribunen, mest sannsynlig for å ha slengt litt med leppen til dommeren. Det fortsatte friskt på Old Trafford med underholdende fotball og Andre Gray viste styrke i det 49.minutt når han brøytet seg fram og fosset fremover mot mål, uheldigvis for spissen nådde Shaw han igjen i siste liten.

Arfield (53′) skapte en fin mulighet før hjemmelagets Mata (54′, 55′), Lindgard (55′) og Ibrahimovic (58′) skapte sjansene før Ashley Barnes ble satt utpå og erstattet Andre Gray. Ibrahimovic prøvde seg på en spektakulær volley i det 61.minutt som Heateon reddet like spektakulært, men skadet høyre albuen sin i fallet og trengte litt behandling. Det gikk heldigvis bra for Burnley-kapteinen.

United fortsatte å se mye til ballen og mye av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel. Hyppige kontringer og hjørnespark holdt Lancashire-laget godt organisert og fokusert. Mata (66′) og Ibrahimovic (67′) skapte to sjanser før Herrera fikk sitt andre gule kort etter sen takling på Marney (for annen gang) og dermed rødt i det 68.minutt.

Slikt gir et lite adrenalin-kick og Burnley satte press på hjemmelaget. Arfield (70′) var den første som prøvde seg før det ble et dobbelt-bytte for United som sendte Rooney og Fellaini utpå. Burnley fikk se mer til ballen og skapte noen spennende muligheter, mens Jose stadig sendte en kollega ned til benken for å gi instrukser.

Hva enn United sendte mot Burnley-målet ble fint avverget av Tom Heaton og frustrerte de røde stadig mer. Barnes (76′) skapte en sjanse før United satte inn storoffensiven og fikk Burnley til å forsvare seg med nebb og klør, noe de gjorde på flott vis. Hjemmelagets tredje bytte kom i det 82.minutt når Memphis ble sendt ut på og Boyd ble presentert to minutter senere.

Et skudd av Blind (87) ga hjemmelaget to hjørnespark etter hverandre og stjernegalleriet fortsatte å brenne sjanser på løpende bånd, Tom Heaton var uten tvil Burnleys store spiller på Old Trafford. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og man kunne føle nervene i Manchester-by, men til tross for et stort press så ble det poengdeling på Old Trafford.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward (Flanagan 43), Gudmundsson (Boyd 84), Marney, Hendrick, Arfield, Gray (Barnes 59), Vokes
Innbyttere: Robinson, Kightly, Bamford, Boyd, Tarkowski
Gule kort: Flanagan 67, Marney 90+2,

Manchester United: De Gea; Darmian, Rojo, Blind, Shaw, Herrera, Mata (Fellaini 72), Rashford (Memphis 82), Pogba, Lingard (Rooney 72), Ibrahimovic
Innbyttere: Romero, Carrick, Schneiderlin, Young
Gule kort: Herrera 32 + 68, Pogba 83
Rødt kort: Herrera 68